Home Stiri Liviu Chelaru, Atlas Copco România: „Investițiile din segmentul automotive aduc cele mai multe proiecte în sectorul industrial”
Liviu Chelaru, Atlas Copco România: „Investițiile din segmentul automotive aduc cele mai multe proiecte în sectorul industrial”

Liviu Chelaru, Atlas Copco România: „Investițiile din segmentul automotive aduc cele mai multe proiecte în sectorul industrial”

0
  • Producția automotive generează cea mai mare cerere de compresoare noi pe piața locală de profil.
  • Sectorul de gaze & petrol stagnează iar investițiile sunt legate de proiecte deja demarate pentru eficientizarea producției.
  • Estimare de creștere de până la 10% a vânzărilor de compresoare pe piața locală în 2016.

București, iunie 2016:

Cererea generată de fabricile din industria auto și producția de bunuri de larg consum a susținut creșterea livrărilor de soluții pentru producerea aerului comprimat Atlas Copco în prima parte a anului. Majoritatea solicitărilor sunt pentru echipamente de mare putere și capacitate și sunt instalate în unități de producție din zona de vest a țării sau în platformele industriale pe care sunt instalați furnizorii de componente auto.

„Sectorul industrial are cea mai mare disponibilitate și cerere de echipamente noi în prezent, având în vedere că cea mai mare pondere în investițiile noi o au cele din segmentul automotive. Există cerere însă și din industria alimentară, a bunurilor de larg consum, din partea fabricilor de tutun sau chiar unitățile de procesare chimică”, a declarat Liviu Chelaru, Country Manager al diviziei Compressor Technique Equipment Atlas Copco Romania.

Atlas Copco România, filială locală a producătorului suedez de echipamente, furnizează compresoare, generatoare de gaze industriale, unelte pentru sectorul construcțiilor, minerit,  și sisteme de asamblare pentru industrie. Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro în România. Pentru anul în curs, Liviu Chelaru estimează o creștere de până la 10% pentru divizia Compressor Technique Equipment a Atlas Copco pe piața locală.

În ceea ce privește sectorul de petrol& gaze, implementarea de noi investiții este oprită, iar jucătorii din domeniu finalizează doar proiecte demarate încă de anul trecut, care sunt importante pentru menținerea siguranței și eficienței exploatării.

În urma achiziției companiilor Edwards și Oerlikon Leybold la nivel internațional, Atlas Copco a dezvoltat portofoliul de soluții de vacuum oferite pe piața locală, unde avem o creștere reală a cererii de echipamente inovatoare.

„Majoritatea unităților de producție care folosesc aer comprimat utilizează în anumite procese șitehnică de vacuum.Ce este atipic este faptul că în continuare în România se folosește tehnologie consacrată, neîmbunătățită, cu un consum mare de energie și resurse”, a declarat Liviu Chelaru.

Modernizarea sistemului medical

În ceea ce privește investițiile din domeniul public, Atlas Copco estimează că în perioada următoare vor fi puse în practică proiecte stimulate de contractarea de fonduri europene pentru construirea de obiective de interes public, precum stațiile urbane de epurare, sau de modernizarea unităților de sănătate publică.

Sistemul medical este un alt sector de pentru care Atlas Copco alocă resurse, fiind un domeniu care utilizează soluții de generare a aerului respirabil și O2 în desfășurarea activității, iar investiții noi apar constant.

„La fiecare două-trei luni primim solicitări pentru modernizarea sau construirea de spitale noi, unde este nevoie de soluțiile pe care le oferim pentru sistemul medical, atât din sistemul public cât și cel privat”,  adăugat Liviu Chelaru.

Despre:

Atlas Copco este lider global în soluții pentru productivitate sustenabilă și dezvoltă produse și servicii axate pe productivitate, eficiență energetică, siguranță și ergonomie. Compania furnizează compresoare, soluții de vacuum și sisteme de tratare a aerului, echipamente pentru construcții și minerit, unelte pneumatice și sisteme de asamblare. Fondată în 1873 în Stockholm, Atlas Copco este prezentă în 180 de țări, are peste 44.000 de angajați și a înregistrat în 2014 venituri totale de 10,3 miliarde euro. Anul acesta, la World Economic Forum, Atlas Copco a fost inclusă în topul celor mai sustenabile 100 companii din lume.  

Pentru detalii vă rog contactaţi:
Alexandru Anghel
Senior PR Specialist
Zaga Brand
Tel: +40 0722.446373
alexandru.anghel@zagabrand.ro