Home Stiri Mai multe vânzări ca oricând: Bosch Power Tools creşte cu unelte de grădină Inovație bazată pe cerințele clienților
Mai multe vânzări ca oricând: Bosch Power Tools creşte cu unelte de grădină Inovație bazată pe cerințele clienților

Mai multe vânzări ca oricând: Bosch Power Tools creşte cu unelte de grădină Inovație bazată pe cerințele clienților

0
  • „Record: Vânzările cresc cu 11 procente până la 325 milioane de euro
  • „Motor de creștere: Uneltele cu acumulator sunt mai populare ca oricând
  • „Tendinţă: Automatizarea și conectivitatea ajung în grădinile mici

Stuttgart / Leinfelden –Divizia Bosch Scule Electrice își continuă creșterea puternică cu uneltele de grădină. În anul financiar 2016, divizia Bosch a înregistrat vânzări record de 325 de milioane de euro – reprezentând o creștere a vânzărilor de 11 procente sau de 14 procente în moneda locală. „Anul 2016 a fost un an record pentru noi în ceea ce privește uneltele de grădină – am reușit să construim pe tendințele pozitive pe care le-am observat în cursul anilor precedenți”, a declarat Henning von Boxberg, președintele Robert Bosch Power Tools GmbH. „Înțelegem nevoile utilizatorilor noștri: Aceştia doresc unelte convenabile și ușor de folosit, care să le ofere o grădină frumoasă. Uneltele noastre de grădină îi ajută să facă exact asta”. Uneltele cu acumulator sunt un motor de creștere: În 2016, 37 de procente din vânzările Bosch Scule Electrice s-au datorat uneltelor de grădină cu acumulator, iar această tendință ascendentă nu dă semne de încetinire. Maşina de tuns iarba robotizată Indego, care a fost relansată recent, ilustrează foarte bine acest lucru. Potrivit von Boxberg: „Din ce în ce mai mulţi utilizatori cu grădini mici descoperă beneficiile soluțiilor automate, conectate, de îngrijire a gazonului. Noua maşină Indego ne permite să satisfacem și mai eficient nevoile acestui grup țintă.” Bosch va dezvălui în curând un „garaj” pentru Indego, proiectat să ofere protecție optimă împotriva vântului și a condițiilor meteorologice aspre.

Noua generație Rotak: Cele mai silențioase mașini de tuns iarba din clasa lor

Inovațiile reprezintă o parte esenţială a creșterii economice. Divizia Bosch Scule Electrice implică utilizatorii în dezvoltarea de produse și servicii încă de la început – inclusivîn ceea ce priveşte noua sa generație de mașini de tuns iarba. „Utilizatorii noștri au dorit mai puțin zgomot fără a face compromisuri la performanță, de aceea am optimizat Rotak pentru a satisface aceste nevoi”, a explicat Henk Becker, Directorul General al Robert Bosch Power Tools GmbH, responsabil cu dezvoltarea, producția și calitatea, precum şi pentru instrumentele de măsurare, profesionale și bricolaj. „Un avantaj cheie este faptul că putem utilizaefectele sinergice din cadrul grupului Bosch pe parcursul procesului de dezvoltare pentru a transfera cu succes tehnologii către produse noi”. Experiența acumulată în proiectarea aspiratoarelor a jucat un rol important în dezvoltarea noii generații Rotak. Potrivit lui Henk Becker: „Am analizat amănunțit modelele actuale, am identificat sursele de zgomot și apoi le-am eliminat unul câte unul. Acest lucru a dus la crearea noilor noastre modele Rotak – cele mai silențioase mașini de tuns iarba din clasa lor”. Datorită noului recipient pentru iarbă și a mânerului pliabil, uneltele sunt, de asemenea, mai ușor de depozitat ca oricând.

EasyPrune: Primele foarfece de grădină electrice de la Bosch

Principiul bicicletelor electrice – care oferă energie când aveți nevoie – a fost aplicat pentru prima oară la foarfecele de grădină de către Bosch Scule Electrice. Atunci când foarfecele de grădină convenţionale îşi ating limitele, tehnologia electrică EasyPrune continuă în forţă: Taie ramuri cu un diametru de

până la 25 de milimetri fără niciun efort. Funcția de tăiere electrică este declanşată numai atunci când mânerele sunt strânse în mod activ, așa cum ar fi strânse şi în cazul foarfecelor de grădină convenționale. De asemenea, cu trei setări diferite la dispoziţie puteţi să ajustați puterea conform nevoilor dvs. specifice. „Indiferent de câte de multe tăieturi veți face, mâna nu vă va obosi, deoarece Bosch EasyPrune face ca tăierea tuturor tipurilor de ramuri, fie groase, fie subțiri, să fie uşoară. Asta numim noi „Grădinărit uşor”, a spus Henk Becker. Unealta vă permite să efectuați până la 450 de tăieturi la o singură încărcare a bateriei. Grădinăritul nu au fost niciodată mai ușor.

”Putere pentru toţi”: Extinderea segmentului cu acumulatori pentru casă și grădină

Divizia Bosch Scule Electrice își extinde în mod constant segmentul de unelte pe bază de acumulatori, cu accent pe sistemul de acumulatori ”Putere pentru toţi”, care cuprinde atât unelte pentru bricolaj cât și pentru grădinărit. Nenumărate unelte electrice, de la mașini de tuns iarba la ciocane rotative, pot fi operate cu același acumulator litiu-ion de 12 sau 18 volți. Acest lucru permite utilizatorilor să îşi facă treaba fără baterii și încărcătoare inutile și, în acelaşi timp, pot economisi şi bani. În plus, clienții care achiziționează un acumulator de la Bosch nu trebuie să-și facă griji dacă acesta va fi compatibil sau nu.

„Acumulatorii noştri litiu-ion sunt compatibili cu toate uneltele electrice existente și viitoare din aceeași clasă de tensiune – nu există excepții”, a subliniat Henk Becker. Lucrul în grădină va deveni mai uşor odată cu lansarea a trei noi unelte de 18 volți: Un fierăstrău cu lanț portabil mic, o maşină de tăiat gard viu telescopică pentru tunderea gardurilor vii și un foarfece telescopic pentru tunderea copacilor fără scară. „Obiectivul nostru este de a crea valoare adăugată pentru utilizatori cu fiecare produs”, a declarat Henk Becker. Maşina de tăiat gard viu, de exemplu, este prevăzută cu un sistem anti-blocare: Dacă unealta nu reușește să taie o ramură la prima încercare, elementele microelectronice din cadrul motorului reglează direcția de rulare a lamelor astfel încât acestea să fie aplicate în același punct până când ramura a fost tăiată. Acest lucru duce la o tăiere continuă fără întreruperi. Bosch este singura companie de pe piață care oferă o astfel de tehnologie.

În plus, o coordonare optimă a componentelor-cheie, precum motorul și cutia de viteze, combinată cu un sistem electronic inteligent, denumit „Syneon Chip”, le oferă întotdeauna pasionaților de bricolaj și de grădinărit putere optimă și un timp maxim de execuție la fiecare proiect.

Aparat de spălat curăţat geamuri, GlassVac, cu acumulator: Pătrunderea pe segmente noi

Pentru Bosch Scule Electrice, inovațiile sunt, de asemenea, cheia deschiderii de noi segmente de produse. Pentru a oferi produsul potrivit fiecărui utilizator, Bosch vine, pentru prima dată, cu un aparat de curăţat geamuri cu acumulator – GlassVac – însoţit de o mare varietate de accesorii de curăţare de înaltă presiune. Lama ștergătoare utilizează expertiza Bosch existentă din sectorul auto. GlassVac este prevăzut cu o tehnologie inovatoare a ștergătoarelor din cauciuc, cu acoperire polimerică, care până acum a fost utilizată numai

pentru ștergătoarele de parbriz de la Bosch. Această tehnologie garantează acum rezultate şi acasă: Lama ștergătoarelor alunecă fără efort pe suprafețe, deoarece generează foarte puțină frecare, astfel încât dungile și zgomotele enervante sunt complet eliminate. Buza ștergătorului este, de asemenea, foarte robustă și durabilă și rezistă mai mult decât cele de cauciuc convenționale. Având o înălţime de numai 20 de centimetri, este cu 30 de procente mai mică decât modelele concurente similare și poate, de asemenea, să cureţe şi aproape de marginile ferestrelor.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Andriesei (Palaghian)
Telefon: +40(73)0024478

Informaţii suplimentare:

Divizia de SculeElectrice a Grupului Bosch esteunuldintrefurnizorii de top pepiaţamondială a sculelorelectrice, accesoriilor de sculeelectriceşi a instrumentelor de măsurare. În 2015, cei aproximativ 20,000 de angajaţi au generat vânzări de 4,5 miliarde de euro, din care 85 de procente în afara Germaniei. Cu mărciprecum Bosch şiDremel, divizia se caracterizeazăprinconcentrarepeclienţişiprogrestehnologic. Principaliifactori de successuntputereainovatoareşiritmulinovaţiilor.Divizia a generataproximativ o treime din vânzările sale în 2015 cu produse care au fostpepiață de maipuțin de doiani. În 2016, Bosch Power Tools valansa din noupeste 100 de produsenoipepiațanemţeascăîncelepatrusectoare de afaceri: sculeelectrice, accesorii, aparate de măsurăşiscule de grădină.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.800 de angajaţi în patru entităţi. În anul 2016, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 332 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multeinformaţiipe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acestaare aproximativ 390.000 de angajaţiînîntreagalume (status la 31 decembrie 2016).Conform cifrelorpreliminare, compania a generat vânzări de peste 73.1 miliarde de euro în 2016. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch ofera soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată şi de a spori  calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.”Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globalăde producţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperăaproape toate ţările din lume.Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 59.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele aproximativ 120 locaţii din lume.

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procentedin acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.