Home Stiri MasterEase contribuie decisiv la construcția Tunelului “de Champel” din Geneva, Elveția
MasterEase contribuie decisiv la construcția Tunelului “de Champel” din Geneva, Elveția

MasterEase contribuie decisiv la construcția Tunelului “de Champel” din Geneva, Elveția

0
  • MasterEase permite folosirea unui ciment mai economic, reducând, astfel, atât costurile,cât și emisiile de CO2
  • Reducerea semnificativă a viscozității betonuluiși pomparea mai ușoară simplifică prelucrarea
  • Povestea de succes a MasterEase UG 3904 în construcția „Tunnel de Champel” face parte din campania de sustenabilitate demarată de Master Builders Solutions

Pe parcursul construcțieiTunelului“de Champel” din Geneva, MasterEase de la Master Builders Solutions®a redus semnificativ viscozitatea betonului, făcându-l mai puțin lipicios și, prin urmare, mai ușor de pompat și de aplicat. Acesta este un avantaj semnificativ pentru aplicațiile din beton pulverizat, ceea ce a calificat MasterEasedrept superplastifiantul perfect pentru betonul pulverizat. În plus, MasterEase UG 3904 crește timpul de prelucrare și, atunci când este aplicat, betonul se întărește mai uniform pe peretele tunelului.

Datorită utilizării MasterEase, contractorul elvețian de tuneluri, Marti Tunnelbau AG, a reușit să treacă la un ciment mai economic pentru construirea acestui tunel. Inițial, schimbarea cimentului a venit cu provocările sale: „Combinația dintre noul ciment și vechiul superplastifiant a creat probleme, din cauza timpului redus de prelucrare”, a declarat Nicole Kölbener, Construction Manager la Marti Tunnelbau. „După numai o oră, fluiditatea era prea scăzută.”

René Bolliger, Head of Underground Constructionpentru Germania, Austria și Elveția, în cadrul BASF, a recomandat specialistului în tuneluri și furnizorului de ciment, Holcim, să adauge superplastifiantul MasterEase UG 3904.

Kölbener este încântată de rezultat: „Mulțumită MasterEase UG 3904, avem un produs care funcționează foarte bine cu betonul utilizat și care ne-a permis să schimbăm sursa de ciment, determinând, astfel, o creștere a profitabilității cu 5%.”

Fabien Cerf, Head of Sales Geneva, în cadrul Holcim Elveția, subliniază beneficiul pentru mediu: „Ne aflăm acumîn situația optimă, în care cimentul provine de la o fabrică ce se află la doar câțiva kilometri distanță.” Aceasta elimină necesitatea transportuluide la 350 de kilometri distanță, unde se aflafabricade ciment anterioară. „Prin schimbarea cimentului, am reușit să reducem costurile și să obținem o reducere a dioxidului de carbonde6%„, spune Cerf.

Pentru Bolliger, rezultatul de succes al acestui proiect demonstrează cât de important este ca toți partenerii proiectului să coopereze îndeaproape: „Tocmai în astaconstă puterea noastră. Le oferim clienților noștri asistență la fața locului și suntem întotdeauna disponibili. Drept rezultat, suntem capabili să lucrăm împreună în situații dificile, pentru a găsi cea mai bună soluție.”

Povestea de succes a MasterEase UG 3904 în construcția Tunelului“de Champel” face parte din campania de sustenabilitatedemarată deMaster Builders Solutions – „Quantified Sustainable Benefits – Reduce Your Footprint and Boost Your Bottom Line„. Această campanie a fost lansată în întreaga Europa în 2017 și se axează pe proiecte care au permis clienților să-și îmbunătățească productivitatea, reducând, în același timp, costurile și impactul asupra mediului, datorită soluțiilor chimice avansate ale BASF.

În colaborare cu clienții săi din Europa, experții Master Builders Solutions de la BASF folosesc un logo și un website dedicat pentru a prezenta referințe de proiectespecifice, în care chimia de înaltă calitate crește productivitatea, reduce costurile de operare și impactul asupra mediului, pentru client. Datorită instrumentelor de evaluare validate extern, precum Analiza eco-eficienței BASF (BASF’s Eco-Efficiency Analysis) sau Analizatorul ciclului de viață (Life Cycle Analyzer), aceste realizări pot fi cuantificate.

Tunelul“de Champel” face parte din proiectul CEVA. Ruta feroviară va conecta stația Cornavin din Geneva cu Eaux-Vives și Annemasse din Franța și se preconizează că va fi funcțională în 2019.

Alte proiectede succes ale campaniei de sustenabilitate a Master Builders Solutions pot fi găsite la: www.sustainability.master-builders-solutions.basf.com/ro.

Pentru mai multe detalii despre produsele Master Builders Solutions, vă rugăm să vizitați: www.master-builders-solutions.basf.com.

Despre divizia de Substanțe Chimice pentru Construcții

Sub umbrela brandului global Master Builders Solutions, Divizia BASF de Substanțe Chimice pentru Construcțiioferă souții chimice avansate pentru realizarea, întreținerea, repararea și renovarea construcțiilor. Portofoliul nostru extins cuprinde amestecuri de beton, aditivi pentru ciment, soluții chimice pentru construcții subterane, produse de etanșare, sisteme pentru reparareași protecția betonului, mortar performant, pardoseli industriale, sisteme de fixare a gresiei, rosturi de dilatare și soluții pentru protecția lemnului.

Cei aproximativ 6.000 de angajați ai diviziei de Substanțe Chimice pentru Construcții formează o comunitate globală de experți în domeniul construcțiilor. Pentru a rezolva provocările cu care se confruntă clienții noștri, din faza de planificare, până la finalizarea unui proiect de construcție, apelăm la cunoștințele și la expertiza noastrădin toate domeniile de specialitate și din toate regiunile și punem în aplicare experiența dobândită în nenumărate proiecte de construcții din toată lumea. Utilzăm tehnologiile globale ale BASF și cunoștințele noastre detaliate despre nevoile locale în construcții pentru a dezvolta inovații care îi ajută pe clienții noștri să aibă succes și să realizeze construcții sustenabile.

Divizia operează unități de producție și puncte de vânzare în peste 60 de țări și a realizat vânzări în valoare de aproximativ 2,3 miliarde euro în 2016.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil.Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com