Home Companii Materialele ALPOLIC – garanția protecției împotriva incendiilor
Materialele ALPOLIC – garanția protecției împotriva incendiilor

Materialele ALPOLIC – garanția protecției împotriva incendiilor

0

Asigurarea siguranţei faţadei clădirilor împotriva incendiilor constă în folosirea materialelor verificate, care corespund normelor europene în domeniu, care au trecut testele necesare în cele mai renumite laboratoare din Europa și din lume. Foarte important este și răspunderea producătorului materialelor pentru faţadă, precum și a companiilor de construcţii, și nu în ultimul rând, verificările stricte ale inspecţiei în construcţii.

Îndeplinirea acestor condiţii asigură protecţie garantată împotriva incendiilor. Alpolic este lider mondial inclusiv la acest capitol. Calitatea ireproșabilă a materialelor Alpolic se completează cu cel mai înalt grad de protecţie împotrivă incendiilor. Practic, materialele ALPOLIC NU ARD!

Din dorinţa de a face economii, investitorii uită deseori de problema siguranţei oamenilor și bunurilor, alegând materiale compozitte ieftine, cu miez pe bază de POLIETILENĂ.

Aceste materiale ieftine prezintă cel mai înalt grad de pericol, pentru că incendierea se produce la 1.2000 C, iar fumul conţine cele mai toxice substanţe!

Alternativa pentru un astfel de comportament iresponsabil este doar una: folosirea materialelor ignifuge, care au trecut testele la foc și care se încadrează la clasificarea Fr sau A2. ALPOLIC a renunţat în totalitate la materialele care nu corespund celor mai înalte exigenţe și oferă DOAR produse tip Fr sau A2 peste tot în lume.

În fiecare an, în lume,  mor zeci de mii de oameni în incendii violente. Conform statisticilor, 90% din decese se înregistrează în sectorul locativ, în centre comerciale și birouri. Dintre acestea, 75% se datorează fumului toxic emanat de materiale de construcţii. Cele mai multe incendii sunt incendii de faţade, care nu au putut fi evitate din cauza folosirii materialelor de calitate inferioară. Una dintre cele mai grave probleme pe piaţa de construcţii din România este prezenţa materialelor care nu au trecut testele necesare. Astfel, 40% din sisteme de faţade nu au certificate tehnice și nici agremente internaţionale sau naţionale. Această situaţie se explică prin faptul că, până nu demult, în România nu au existat norme stricte și foarte clare pentru siguranţa faţadelor împotriva incendiilor.

Se întâmplă și următorul fapt: în multe cazuri, furnizorii de faţade să prezinte materiale combustibile drept materiale ignifuge de clasă Fr sau A2! Astfel de propuneri comerciale, care discreditează toată piaţă materialelor pentru faţade, sunt, din păcate, foarte multe în România. În momentul realizării investiţiei în faţade este foarte important să nu se facă economie iluzorie, pentru că stingerea incendiului și refacerea faţadei va fi mult mai scumpă, nemaivorbind de eventualele pierderi de vieţi omenești sau bunuri!

În lume, şi acum şi în România, Alpolic acordă cea mai mare atenţie calităţii produselor şi nu face compromisuri în această privinţă. Laboratoarele de cercetare Alpolic din Japonia şi Europa, precum şi capacităţile de producţie, respectă cu stricteţe cele mai înalte standarde internaţionale de calitate în construcţii.

În Romania, Alpolic este prezent susţinut de agrementele tehnice internaţionale şi naţionale, inclusiv cele care respectă noile reglementări în domeniul securităţii la incendiu – Hotărârea Guvernului României nr. 571 din august 2016. Produsele Alpolic sunt certificate la nivel internaţional si european.

Alpolic oferă clienţilor RENUMITA CALITATE JAPONEZĂ la preţuri fără concurenţă în segmentul materialelor pentru faţade de categoria Premium!

Panourile ALPOLIC pentru placarea clădirilor

Panourile compozite din aluminiu ALPOLIC se utilizează îndeosebi la placarea exterioară și interioară a clădirilor. Holdingul Mitsubishi s-a implicat în realizarea materialelor ALPOLIC începând cu anul 1971. Toate materialele ALPOLIC® au proprietăţi excepţionale datorită utilizării tehnologiei unicat de acoperire și de laminare.

Aluminiul este cel mai popular metal folosit în industria construcţiilor, datorită greutăţii mici, rezistenţei la coroziune și a ușurinţei de prelucrare.

 O faţadă placată cu un material compozit ALPOLIC este perfect plană. Secretul acesteia constă în modul unic de producţie a materialului compozit: procesul de laminare continuă realizează o planeitate excepţională a suprafeţei panoului, prin eliminarea celor mai mici neregularităţi – de obicei, acestea apar la folosirea unei foi de aluminiu subţire.

Alte caracteristici remarcabile ale plăcilor ALPOLIC sunt uniformitatea uimitoare de culoare, precum și rezistenţa de neegalat la influenţele mediului înconjurător. Aceasta se datorează faptului că, în calitate de material de acoperire a plăcii, ALPOLIC folosește vopseaua din fluorocarbon Luminoflon. Aceasta este aplicată printr-o metodă unică de vopsire continuă a foliei din aluminiu – prin pulverizare matrice. Lumiflon este considerată una dintre cele mai durabile vopsele din lume pentru placări exterioare.

ALPOLIC are o rigiditate mai mare în comparaţie cu o foaie de aluminiu. Materialul compozit are grosimea de 4 mm, având în componenţă, la rândul său, două foi de aluminiu cu grosimea totală de 0,5 mm, acestea având o rigiditate echivalentă cu a unei foi de aluminiu de 3,3 mm. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este aplicată o forţă asupra panoului compozit de aluminiu, două foi de aluminiu se comportă ca un tot având la bază doi piloni. În plus, în compoziţia sa se utilizează o cantitate semnificativ mai mică de aluminiu decât în foile de aluminiu cu o rigiditate echivalentă, ceea ce duce la micșorarea semnificativă a greutăţii faţadei clădirii.

ALPOLIC îndeplinește toate standardele internaţionale de securitate la foc pentru materialele folosite la placări exterioare. Materialele ALPOLIC au trecut cu succes testul de rezistenţă la foc și au fost certificate conform normativelor din construcţii. Utilizarea numărului minim de lianţi combustibili în compozit îi conferă proprietăţile unui material complet ignifug.

Până în 2014, ALPOLIC a avut o prezenţă destul de slabă pe piaţa europeană din cauza termenelor mari de livrare din Japonia (în jur de 3 luni). Din 2014 s-a dat în exploatare noua şi moderna fabrică din Germania care din 2015 lucrează la capacitate maximă. Datorită acestui fapt, termenul de livrare s-a diminuat până la 2 săptămâni, la fel şi preţul final al produsului pentru Europa.

 Alpolic de la Aluprime Façade Systems, soluția perfectă pentru placările exterioare

Compania Aluprime Façade Systems a intrat anul acesta pe piaţa autohtonă ca unic distribuitor al mărcii Alpolic, deţinută de concernul Mitsubishi Plastics din Japonia. Panourile compozite din aluminiu marca Alpolic sunt produse premium destinate în principal pentru placări exterioare.

Cea mai importantă particularitate a produselor Alpolic este reprezentată de faptul că acestea sunt acoperite cu vopsea din fluorocarbon Lumiflon, considerată una dintre cele mai durabile din lume pentru placările exterioare, procedeul de acoperire în trei straturi fiind unic pe plan mondial. O altă caracteristică este faptul că suprafeţele produsului Alpolic sunt perfect plane și au un grad superior de rezistenţă la incendiu.

Sortimentele sunt disponibile în patru game de culori, respectiv solide, metalice, prismatice/strălucitoare și NaturArt. Compania intenţionează să lanseze o nouă colecţie de tip Anodizing.

Dintre gamele pe care Aluprime Façade Systems le pune la dispoziţia beneficiarilor autohtoni (Alpolic A2, Alpolic FR, Alpolic TCM, Alpolic SCM, Alpolic ZCM, Alpolic FR LT și A-Look), cele mai numeroase comenzi au vizat modelele din categoria Alpolic FR, cu rezistenţă la foc. Reprezentanţii companiei estimează că va urma o creștere a cererii acestora, având în vedere că încep să se respecte în mod susţinut toate standardele și normele de protecţie la foc. Deocamdată, pentru această gamă, compania este în discuţii cu mai mulţi dezvoltatori si investitori.

În prezent, reprezentanţii Aluprime Façade Systems elaborează un studiu de piaţă referitor la situaţia segmentului propriu de activitate autohton. De asemenea, avem negocieri cu două companii importante pentru a putea asigura și montaj beneficiarilor, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, deși au mai fost și alţi distribuitori pe piaţă românească ai mărcii Alpolic, lansată de Mitsubishi în anul 1971. Merită reţinut și faptul că am îmbunătăţit și termenele de livrare, deoarece Mitsubishi a deschis recent o fabrică în orașul german Wiesbaden. De asemenea, vom stabili și alte direcţii de dezvoltare în viitorul apropiat.

Studiu de caz în București

Un incendiu de proporţii a izbucnit luni, 1 august 2016, la Piaţa agroalimentara Crângași din Capitală. Incendiul s­a manifestat la faţada clădirii, în partea superioară, arderea fiind violentă. „În anii anteriori au fost efectuate verificări și au fost identificate neconformităţi. Anul trecut, în iunie, au fost semnalate mai multe nereguli și s­a dat o amendă de 5.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. La subsol și parter un singur spaţiu comercial a avut autorizaţia, dar restul clădirii nu îl are”, potrivit declaraţiei  unui reprezentant al Poliţiei.

Riscul a fost foarte mare, pentru că în interior se aflau clienţi și angajaţi. Mulţi au manifestat retincenţă la evacuare, pentru că aveau multe bunuri în interior.

Puţin înainte de ora 15:00, echipaje de pompieri au fost alertate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Complexul Crângași. Ardere care se manifesta la faţada clădirii cu 4 etaje. Peste 100 de pompieri au depus eforturi pentru limitarea propagării arderii la întreaga clădire. 17 autospeciale de stingere, şase autoscări, un echipaj de descarcerare și două ambulanţe SMURD au fost concentrate pentru stingerea incendiului și pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă eventualelor victime. Totodată, au fost constituite echipe de căutare-identificare-salvare a persoanelor, pe fiecare nivel al clădirii, având în vedere degajarea intensă de fum rezultată. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 1 oră și 15 minute.

La 2 ore după ce a fost stins incendiul, încă nu se putea intra înăuntru pentru că în continuare se degaja foarte mult fum. Astfel de accidente pot fi evitate dacă s-ar folosi la faţade material care asigură protecţie împotriva incendiilor.

Aluprime Facade Systems – distribuitor Mitsubishi Plastics, Str. Sevastopol nr. 24, of.11 (103) Sector 1, București

Persoana de contact: Roman Munteanu
Mobil: 0742.984.885
E-mail: office@aluprime.ro