Home Stiri Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1, cu 1.000 mp adiționali
Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1, cu 1.000 mp adiționali

Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1, cu 1.000 mp adiționali

0

București, 06 septembrie 2016

Microchip Technology România și-a extins biroul din București cu 1.000 de metri pătrați prin preluarea unui etaj superior în clădirea de birouri AFI Park 1, unde își vor desfășura activitatea aproximativ 100 de noiangajați. Într-un spațiu de birouri complet echipat, dotat cu aparatură de ultimă generație și instrumente de măsurare performante, echipa din România se concentrează pe conceperea și validarea de noi soluții pentru clienți globali de pe piața auto, industrială, medicală și a telecomunicațiilor.

Anul acesta, Centrul de Cercetare și Dezvoltare din România a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare de la deschidere, ca sucursală a Microchip Technologies Inc. Compania s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, având în prezent aproximativ 200 de specialiști, care creează produse și sisteme globale inovatoare din gama semiconductoarelor. Pornind doar cu proiecte de tip analog, Microchip România este acum un mediu de lucru pentru designerii specializați în digital și analog și inginerii de aplicații, care lucrează într-o strânsă legătură cu partenerii globali ca parte a procesului de proiectare de soluții și tehnologii noi pentru microcontrolere, memorii și dispozitive analog.

În luna aprilie a acestui an, Microchip a achiziționat corporația Atmel, unul dintre cei mai importanți competitori, designeri și producători de semiconductoare, îmbogățindu-și astfel oferta cu noi modele de  microcontrolere, dispozitive de frecvență radio șide memorie flash, senzori tactili, cipuri și produse specifice aplicațiilor din gama Microchip.

La evenimentul aniversarde la București a fost prezent Steve Sanghi, CEO Microchip, alături de profesori universitari, care au contribuit semnificativ la creșterea și dezvoltarea centrului, încă de la înființare.

“Odată cu consolidarea industriei semiconductoare, Microchip continuă să dezvolte o strategie de mare succes, printr-o gamă extinsă de achiziții, care au dublat creșterea veniturilor comparativ cu rata organică de apreciere a rezultatelor înregistrate în ultimii ani. Achiziționarea Atmel reprezintă cel mai recent capitol al strategiei noastre de dezvoltare, care va duce mai departe procesul de scalare operațională și a bazei de clienți Microchip”, a declarat Steve Sanghi, CEO Microchip. Acesta a menționat că Microchip România se află într-un continuu progres, cu o echipă solidă, bine integrată în cultura companiei, ce dezvoltă cu succes proiecte pentru clienții săi.

Microchip și Atmel vorcontinua să producă și să furnizeze asistență pentru componentele existente, care se regăsesc pretutindeni: acasă, în mașină sau în buzunarul fiecăruia. Microchip a livrat peste 12 miliarde de microcontrolere PIC® până în prezent, iar mega AVR-ul Atmel este cipul care a dat viață primului Arduino pentru MakerSpace. Alături de Atmel, Microchip are ocazia de a combina cele mai bune AVR-uri și PIC-uri pe o platformă impunătoare a microcontrolerelor. Această achiziție va consolida poziția companiei ca lider global de soluții analog, tactile, de conectivitate, de memorie sau microcontrolere. Potrivit lui Ganesh Moorthy, Director de Operațiuni al Microchip, “unirea forțelor și combinarea portofoliilor noastre de produse le va oferi clienților un portofoliu mai bogat de soluții, permițând crearea de noi produse competitive pentru piețele pe care le deservesc”.

Acesta este cel de-al 20-lea an consecutiv când Microchip s-a înscrisla conferința anuală MASTERs, care a avutloc în Phoenix, Arizona – devenită tradiție pentru experții produselor și clienții companiei. Experții au avutoportunitatea să prezinte, să facă schimb deinformații tehnice referitoare la vastul portofoliu de produse și au dezbătut planurile pentru anul care va urma. Tema conferinței “Inspiră, Informează, Inovează”a constituit șansa clienților de a obține informații esențiale pentru idei inovatoare și aplicații. Mai mult de atât, programul MASTERs se va derula și la nivel regional în diferite părți ale lumii, până la finalul anului, pentru a aduce aceste informații în fața cât mai multor clienți din lumea întreagă. Pentru mai multe detalii, vizitați www.microchip.com/masters.

Compania se află permanent într-un proces de dezvoltare durabilă, încă de la intrarea pe piața locală, în aprilie 2006. Educația este foarte importantă pentru Microchip, de aceea se dedică anual sponsorizării competițiilor de electronică organizate de Universitea Politehnica din București pentru studenți, în vederea consolidării relației companiei cu mediul universitar. Companiarecrutează constant absolvenți ai Politehnicii,datorită bunei lor pregătiri și pentru că dețin cunoștințele necesare pentru a dezvolta proiecte de succes pentru companii multinaționale de profil.

Despre Microchip

Microchip Technology Inc. este o companie americană, cotată la bursa NASDAQ, un important furnizor de microcontrolere și de soluții de semnale mixte, analog și Flash-IPs, cu riscuri scăzute în dezvoltarea produselor, costuri totale de sistem mai mici și cu timp de vânzare accelerat pentru mii de aplicații ale clienților din întreaga lume. Cu sediul in Chandler, Arizona, Microchip oferă asistență tehnică remarcabilă, demonstrând calitate și timp de răspuns la standarde înalte.  Încă din 1990, când Microchip începe drept companie de sine stătătoare, continuă să se dezvolte organic, dar și prin achiziții.  În ultimii ani, a achiziționat companii cu același profil, precum Micrel, ISSC, Supertex, SMSC și Rovin Networks, pe care le-a integrat cu succes în propriile unități de afaceri.

Despre AFI Europe România

AFI Europe operează în România din 2005.Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de peste 82.000 mp şi oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opţiuni pentru petrecerea timpului liber şi peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou şi mai avansat parc de business de clasa A din Bucureşti. Parcul oferă 70.000 mp de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Primele trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp sunt închiriate în proporție de 100%. În februarie 2016, AFI Europe România a finalizat construcția AFI Park 4&5, care oferă proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de aproape 70%, prin pre-închirierea către Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și  SecureWorks.