Home Stiri New Residence: 7 tendințe pe piața rezidențială în 2017
New Residence: 7 tendințe pe piața rezidențială în 2017

New Residence: 7 tendințe pe piața rezidențială în 2017

0

Anul 2017 a adus o serie de schimbări pe piața rezidențială din România, care cunoaște o creștere accelerată și se bucură de o dezvoltare continuă prin proiecte noi, realizate după standarde moderne și cerințe din ce în ce mai diversificate din partea clienților.

Reprezentanții New Residence, proiect dezvoltat de fondul de investiții British Romanian Investment Partnership (BRIP), subliniază șapte tendințe ce vor caracteriza piața rezidențială  în acest an, oferind o perspectivă asupra modului în care se va dezvolta aceasta în perioda următoare.

Normalizarea pieței rezidențiale

Dezvoltatorii New Residence sunt de părere că piața rezidențială din capitală urmează o tendință de normalizare, cu creșteri constante anuale, între 5% și 7%.  Creșterea pieței nu suplinește însă și deficitul de locuințe, ca urmare a unei cereri ridicate, fapt pentru care va fi nevoie de investiții masive și în anii următori.

Interesul pentru calitatea este tot mai ridicat

Potrivit reprezentanților New Residence, persoanele interesate de achiziționarea unei locuințe noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de construcție, până la facilitățile incluse. Cumpărătorii au înțeles valoarea investiției, preferând să plătească un preț mai ridicat pentru o casă care le asigură garanția unor condiții optime de trai, pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru a avea opinii avizate despre calitatea construcției, unii clienți participă la vizite însoțiți de specialiști în domeniu, conform dezvoltatorilor New Residence.

Un stil de viață integrat

Alegerea unei locuințe ține cont de foarte multe criterii, însă, perspectiva generală este aceea că românii sunt tot mai interesați ca noua locuință să le ofere accesul rapid la o serie de facilități, care le ușurează și simplifică viața. Astfel, de la spații comerciale, școli și spații verzi situate în proximitatea casei, la locuri de parcare și mijloace de transport în comun cât mai aproape de noua locuință, toate au devenit elemente esențiale, pe care românii le iau în calcul atunci când decid să se mute în casă nouă.

Tendința de a reinvesti

În ultimii ani, achiziționarea unui apartament nu se realizează neapărat ca urmare a nevoii unei locuințe, ci, așa cum aduc în atenție reprezentanții New Residence, acesta a devenit o modalitate de a reinvesti, prin închiriere. Spre exemplu, în cadrul noului complex New  Residence aproape 10% dintre cei care au cumpărat o locuință au menționat că intenționează să o închirieze.
Programul Prima Casă pierde teren

Deși programul Prima Casă este încă în vigoare, proprietarii ansamblului New Residence au constatat tendința de a achiziționa un apartament din surse proprii sau prin credite ipotecare standard. Din procentul de 45% al celor care și-au cumpărat deja o locuință în complexul New Residence, proiect ce va fi finalizat anul acesta, doar 10 % au venit prin programul Prima Casă.
Schimbarea locuinței vechi pentru un stil de viață modern

Apartamentele vechi nu mai suplinesc nevoile actuale ale locatarilor și de cele mai multe ori aceștia trebuie să realizeze lucrări de renovare foarte costisitoare. În aceste condiții, în ultima perioadă se remarcă un interes crescut pentru schimbarea locuinței vechi cu una nouă, care asigură condiții și facilități moderne, la prețuri optime.
Apartamentele noi au depășit prețurile apartamentelor vechi

Dacă până în 2010 apartamentele din blocuri vechi aveau prețuri mai ridicate decât apartamentele noi din cauza cererii foarte mari și a deficitului de proiecte rezidențiale noi, în ultimii ani, prețurile locuințelor noi au început să crească în detrimentul celor vechi. Aceasta este și o consecință a faptului că băncile evaluează locuințele vechi la prețuri mai mici.

Din perspectiva reprezentanților New Residence, aceasta reprezintă o evoluție corectă a prețurilor, ținând cont de diferențele ce apar la nivel de facilități, tipuri de materiale folosite sau structura de rezistență.

***

Despre New Residence

New Residence este un proiect dezvoltat în România de compania British Romanian Investment Partnership, parte a fondului de investiții britanic ARDC (UK) Ltd. În prezent se lucrează la finalizarea lucrărilor în cel de-al doilea complex rezidențial, situat în cartierul bucureștean Drumul Taberei, după ce, în anul 2015 a fost inaugurat primul complex în localitatea Măgurele. New Residence Drumul Taberei va dispune de 216 unități, formate din garsoniere și apartamente de două și trei camere. Proiectul propune pe piața de real estate din capitală un concept unic de locuințe, din punct de vedere al structurii, regimului de înălțime scăzut P+2E+M, arhitecturii și facilităților disponibile.

Pentru mai multe informații despre ansamblul rezidențial New Residence puteți accesa www.new-residence.ro sau pagina de Facebook New Residence.

* * *

Pentru detalii suplimentare contactați:
Florentina Grosu, Media Associate,Golin România
Telefon: 0751.260.740
Email: fgrosu@golin.com