Home Stiri Noi vopsele decorative cu efecte speciale de satinare, metalizare și antichizare, pe bază de dispersii BASF
Noi vopsele decorative cu efecte speciale de satinare, metalizare și antichizare, pe bază de dispersii BASF

Noi vopsele decorative cu efecte speciale de satinare, metalizare și antichizare, pe bază de dispersii BASF

0
    • Vopselele decorative „Africa”, „Puro” și „Patina Minerale” sunt dedicate decorațiunilor interioare sofisticate
    • Puro nu conține nici un compus organic volatil (VOC) și nici formaldehidă
    • Tencuielile texturate sunt fabricate cu dispersii BASF, vândute sub marca Acronal®, ce folosesc biomasa ca materie primă

Novacolor a lansat recent o paletă de noi vopsele decorative cu efecte speciale – „Africa”, „Puro” și „Patina Minerale”. Aceste tencuieli texturate răspund provocării de a combina designul și grija pentru mediu: Puro este o inovație opacă pe bază de apă minerală și polisilicat de potasiu, inodoră, care nu conține niciun compus organic volatil (VOC), nici formaldehidă. Pentru satinarea interioară și exterioară, Novacolor oferă vopseaua „Patina Minerale„, o culoare minerală pe bază de silicat, care creează un efect antichizat. „Africa„, finisajul pentru decorarea interiorului care creează un joc de lumină și culori schimbător și plăcut, pe baza unor reflexii metalice blânde, completează gama de produse.Noile vopsele decorative sunt fabricate cu dispersii BASF comercializate sub marca Acronal®, ce au la bază biomasa, ca materie primă. În cadrul procesului de fabricare, resursele fosile sunt înlocuite de biomasă durabilă încă de la început. Asociația Germană de Supraveghere Tehnică TÜV SÜD a certificat procesul de alocare virtuală a cotei de resurse regenerabile către întreaga linie de noi dispersii. Conform acestui model matematic, până la 100% din resursele fosile pot fi înlocuite cu materii prime regenerabile.

Misiunea Novacolor este să creeze materiale de înaltă calitate și produse durabile. Datorită activității continue a departamentului de cercetare și dezvoltare și a dialogului permanent cu profesioniștii, compania a făcut în ultimii ani un efort important și conștient pentru a elimina sau pentru a reduce drastic utilizarea substanțelor și a solvenților critici, pornind de la faza studiului și a proiectării de noi materiale. „Novacolor a ales să anticipeze întotdeauna tendințele, cercetând în permanență soluții noi, punând un accent deosebit pe ecologie. Datorită parteneriatului cu BASF, lansăm trei produse pe piață, care răspund provocărilor privind protecția mediului, reproiectând lanțul de producție”, spune Roberta Vecci, director de marketing Novacolor Srl.

„Consumatorii cer din ce în ce mai mult tencuieli arhitecturale durabile și care să nu facă niciun fel de compromisuri în privința calității. Prin procesul de utilizare a biomasei, noi răspundem acestei cerințe și susținem producătorii de vopsele pentru a satisface nevoile pieței de pe întregul lanț valoric. Suntem fericiți că tot mai mulți clienți oferă produse cu dispersii ce utilizează biomasă”, explică Robert Heger, vicepreședinte, responsabil de operațiunile cu dispersii ale BASF pentru construcții și acoperiri arhitecturale, în Europa.
Pentru mai multe informații despre portofoliul de produse Novacolor, vă rugăm să vizitați http://www.novacolor.it/eng/.

Informații suplimentare despre abordarea privind echilibrul biomasei sunt disponibile pe www.basf.com/massbalance.

Despre Novacolor

De peste 35 de ani, Novacolor este marca italiană dedicată designului de interior, activă în peste 50 de țări, punct de referință național și internațional pentru arhitecți și designeri de culoare. Compania Novacolor a fost mereu atentă la problemele legate de ecologie și protecția mediului. Departamentul său de cercetare și dezvoltare se angajează să studieze noi soluții care să poată garanta, pe de-o parte, funcționalitatea maximă a produsului și, pe de altă parte, respectul pentru natură și atenția pentru design care pune accent pe material și culoare.

Despre Divizia Dispersii & Pigmenți din cadrul BASF

Divizia Dispersii & Pigmenți a BASF dezvoltă, produce și comercializează în toată lumea o gamă de calitate superioară de pigmenți, rășini, aditivi și dispersii de polimeri. Aceste materii prime sunt folosite pentru prepararea de produse de acoperire și vopsele, produse de papetărie și ambalaje, substanțe chimice pentru construcții, adezivi, îmbinarea fibrelor, plastic, hârtie și pentru produse electronice, precum ecranele. Datorită portofoliului extins de produse și vastei expertize în domeniu, divizia Dispersii & Pigmenți oferă clienților soluții sustenabile și ingenioase și îi ajută să își îmbunătățească preparatele. Pentru informații suplimentare despre divizia Dispersii & Pigmenți, vă rugăm să vizitați www.dispersions-pigments.basf.com.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.