Home Evenimente “One stop shop” pentru dezvoltatori: Colliers International lansează o nouă linie de business, Retail Services
“One stop shop” pentru dezvoltatori: Colliers International lansează o nouă linie de business, Retail Services

“One stop shop” pentru dezvoltatori: Colliers International lansează o nouă linie de business, Retail Services

0

București, 29 mai 2017: Compania de consultanță imobiliară Colliers International a lansat o nouă linie de business, Retail Services, prin care își propune să devină “one stop shop” pentru dezvoltatorii de retail. Divizia Retail Services este coordonată de Simina (Istrate) Niculiță, care are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară, perioadă în care s-a ocupat atât de închirierea, cât și de vânzarea de centre comerciale.

“Obiectivul nostru este să fim un one stop shop pentru dezvoltatorii de retail, rol prin care ne dorim să ne consolidăm poziția de cea mai respectată și iubită companie imobiliară din România. Rolul Siminei Niculiță este de a integra servicii pentru a servi modelul nou de business al retailerilor și dezvoltatorilor de spații comerciale, aflat astăzi în continuă schimbare”, a declarat Ilinca Păun, Managing Partner Colliers International.

Tehnologia care a facilitat dezvoltarea comerțului online și digitalizarea băncilor și a serviciilor, generația Millennials, care reprezintă 40% din forța de muncă și care caută un mix de funcțiuni bazat pe comoditate și trăirea unor experiențe aparte sunt doar câteva dintre noile provocări ale pieței de retail.

“Serviciile noastre principale către dezvoltatorii de retail sunt cele tranzacționale de achiziție teren, marketing și leasing, vânzare post-dezvoltare ca investiție, dar oferim și servicii cu valoare adăugată, precum consultanță fezabilitate, consultanță  de repoziționare, servicii de finanțare și certificare verde”, a explicat Simina Niculiță, Director Retail Services în cadrul Colliers International.

Echipa de Retail Services va fi formată din nouăpersoane, specialiștiiîn leasing șiconsultanță, investment, reseach și terenuri.

Simina Niculiță  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. După ce a început ca și consultant în cadrul departamentului de rezidențial, unde a intermediat tranzacții de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro, ulterior, s-a alăturat echipei de retail ca Director Asociat.

În calitate de consultant pe piața de retail, Simina afost implicată în serviciii de consultanță și închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall București, Focșani, Satu Mare și Târgu Mureș, precum și în îmbunătățirea mixului de chiriași pentru proiectele existente City Park Constanța, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum.De asemenea, Simina a fost responsabilă cu intermedierea unor tranzacții importante pe segementul de spații stradale, printre care se numără H&M Lipscani, Koton Unirea și COS Calea Victoriei.

În toată această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriașilor și proprietarilor din piața de retail, acumulând cunoștințe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziție către domeniul de investment, unde a fost implicată în încheierea tranzacției Auchan Titan,precum și a altor tranzacții de retail care sunt în desfășurare, dar și a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower și Construdava.

***

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 15.000 specialiști care lucrează în 68 de țări. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor, de la brokeraj, property și asset management, project management, investiții și consultanță, evaluări și până la studii de piață sau produse adresate băncilor. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals’ Global Outsourcing în ultimii 11 ani. Mai multe detalii despre Colliers International pe www.colliers.ro, pe Facebook si LinkedIn.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Adina Harabagiu
Associate, Marketing
Email: adina.harabagiu@colliers.com
Telefon: +40 752 845 634