Home Constructii Panourile ALPOLIC pentru placarea clădirilor, excelență de la Mitsubishi
Panourile ALPOLIC pentru placarea clădirilor, excelență de la Mitsubishi

Panourile ALPOLIC pentru placarea clădirilor, excelență de la Mitsubishi

0

Panourile compozite din aluminiu ALPOLIC se utilizează îndeosebi la placarea exterioară și interioară a clădirilor. Holdingul Mitsubishi s-a implicat în realizarea materialelor ALPOLIC începând cu anul 1971. Toate materialele ALPOLIC® au proprietăţi excepţionale datorită utilizării tehnologiei unicat de acoperire și de laminare.

Aluminiul este cel mai popular metal folosit în industria construcţiilor, datorită greutăţii mici, rezistenţei la coroziune și a ușurinţei de prelucrare.

O faţadă placată cu un material compozit ALPOLIC este perfect plană. Secretul acesteia constă în modul unic de producţie a materialului compozit: procesul de laminare continuă realizează o planeitate excepţională a suprafeţei panoului, prin eliminarea celor mai mici neregularităţi – de obicei, acestea apar la folosirea unei foi de aluminiu subţire.

Alte caracteristici remarcabile ale plăcilor ALPOLIC sunt uniformitatea uimitoare de culoare, precum și rezistenţa de neegalat la influenţele mediului înconjurător. Aceasta se datorează faptului că, în calitate de material de acoperire a plăcii, ALPOLIC folosește vopseaua din fluorocarbon Luminoflon. Aceasta este aplicată printr-o metodă unică de vopsire continuă a foliei din aluminiu – prin pulverizare matrice. Lumiflon este considerată una dintre cele mai durabile vopsele din lume pentru placări exterioare.

ALPOLIC are o rigiditate mai mare în comparaţie cu o foaie de aluminiu. Materialul compozit are grosimea de 4 mm, având în componenţă, la rândul său, două foi de aluminiu cu grosimea totală de 0,5 mm, acestea având o rigiditate echivalentă cu a unei foi de aluminiu de 3,3 mm. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este aplicată o forţă asupra panoului compozit de aluminiu, două foi de aluminiu se comportă ca un tot având la bază doi piloni. În plus, în compoziţia sa se utilizează o cantitate semnificativ mai mică de aluminiu decât în foile de aluminiu cu o rigiditate echivalentă, ceea ce duce la micșorarea semnificativă a greutăţii faţadei clădirii.

ALPOLIC îndeplinește toate standardele internaţionale de securitate la foc pentru materialele folosite la placări exterioare. Materialele ALPOLIC au trecut cu succes testul de rezistenţă la foc și au fost certificate conform normativelor din construcţii. Utilizarea numărului minim de lianţi combustibili în compozit îi conferă proprietăţile unui material complet ignifug.

Tipuri de panouri ALPOLIC

ALPOLIC® A2 este un material compozit de aluminiu format din două foi exterioare din aluminiu și un miez de bază ignifug. Acesta are un procent mai mare de material de umplutură minerală. ALPOLIC® A2 este materialul cel mai ignifug dintr-o serie de materiale compozite din aluminiu și este utilizat pentru placarea exterioară a clădirilor înalte și a decoraţiunilor interioare cu cerinţe ridicate de siguranţă la foc.

ALPOLIC fr este un material compozit cu miez mineral necombustibil (ALPOLIC fr-firerated) care a trecut diferite teste de rezistenţă la foc peste tot în lume. ALPOLIC fr reprezintă raportul ideal între calitate, rezistenţă la foc și preţ, beneficiind și de culori atractive, moderne și finisaje deosebite. Gamele de culori sunt: Culori solide, Culori metalice, Culori prismatice /strălucitoare, Seria NaturArt (piatră, metal, lemn, culori abstracte).

ALPOLIC® TCM-Titan compozit. Arhitecţii inovatori sunt mereu în căutare de noi material, iar pentru a satisface aceste cerinţe, compania Mitsubishi Plastics Inc. Japonia a elaborat noi materiale compozite – altele decât aluminiul – și a furnizat cu succes materialul compozit de titan (TCM), materialul compozit din oţel inoxidabil (SCM) și materialul compozit zinc (ZCM). Titanul formează rapid o peliculă de oxizi (fiind numit film pasiv) la temperatură camerei și este cunoscut pentru rezistenţa sa la coroziune. TCM este potrivit pentru placare exterioară și pentru acoperișurile clădirilor situate în medii extrem de corozive.

ALPOLIC®SCM. Compozitul Oţel inoxidabil produs de Mitsubishi Plastics Inc. Japonia este unul de ultimă generaţie. Este folosit în industria de construcţii pentru faţade și placări exterioare. Partea superioară a plăcii SCM este acoperită cu un film de protecţie autoadeziv. Conform testelor de intemperii în condiţii normale în aer liber, filmul de protecţie rezistă la expunere până la șase luni fără a-și pierde caracteristicile originale.

 ALPOLIC ® ZCM – Zinc compozit. Partea superioară din aliaj de zinc este tratată iniţial printr-un proces de conversie chimică. Mai târziu, aceasta dezvoltă un aspect distinctiv în nuanţa de gri, la fel ca prin eroziunea naturală. ZCM este potrivit pentru aplicaţii exterioare cum ar fi scafe, parapete, ecrane de ploaie, placări exterioare și acoperișuri. Acoperirile pe bază de LUMIFLON® menţin timp de peste 20 de ani luciul și culoarea pe clădiri și alte structuri și protejează de acţiunile negative ale soarelui, vântului, ploii și coroziunii. Prin urmare, prin acoperirile bazate pe LUMIFLON® se reduce costul total de întreţinere precum revopsirea sau curăţarea. Lumiflon are la bază o paletă de peste 240 de culori și o gamă mai largă de luciu – între 15 și 80%.

ALPOLIC® FR LT este un panou compozit ușor și rigid format din două foi de aluminiu cu grosimea de 0,3 mm și umplut cu miez mineral refractat. Fiind foarte ușor, materialul este utilizat la o gamă largă de aplicaţii industriale – de exemplu la designul interior al clădirilor: tapiţerie, pereţi, coloane, plafoane. De asemenea, se potrivește perfect și pentru copertine și indicatoare. Este posibilă fabricarea panourilor ALPOLIC® / FR LT cu culori bilaterale și unilaterale. Pentru acoperire este folosită vopseaua poliester de culoare solidă, pentru a da aspect de luciu „metalic” sau pentru a simula textura de „piatră” și „lemn”. La comandă, se poate produce un material cu o acoperire pe bază de fluorocarbon de luminofor.

A-LOOK® este un panou cu efect de oglindă folosit preponderent la tavanul încăperii și are o serie de caracteristici unice. Greutatea mică și rigiditatea materialului compozit în combinaţie cu un efect de oglindă îl recomandă pentru decoraţiuni interioare la spaţii mari.

Calităţile materialului Alpolic care îl deosebesc de alte compozite:

 • Înveliș de calitate superioară
 • Uniformitate excelentă a culorilor și o suprafaţă ultra-netedă
 • Planeitate perfectă și duritate mare
 • Rezistenţă la condiţiile atmosferice
 • Rezistenţă ridicată la coroziune provocată de mediu și de condiţiile meteorologice
 • Calitate remarcabilă a vopselei Lumiflon
 • Ușor și rigid: este considerabil mai ușor decât toate panourile din metal de aceeași duritate
 • Ecologic: se prelucrează fără a cauza daune mediului
 • Tehnologie: ușor de manevrat cu mașini și unelte convenţionale
 • Securitatea ridicată la incendiu este asigurată prin utilizarea umpluturii pe bază de minerale rezistente la foc.
 • Materialul din care sunt confecţionate panourile din gama Alpolic este foarte rezistent atât pentru lucrări exterioare, cât și interioare. Totodată, este inofensiv pentru mediul înconjurător și corespunde tuturor standardelor internaţionale.
 • Se găsesc într-o gamă vastă de culori, care permite cu ușurinţă punerea în practică a oricărei idei
 • Poate fi produs și în culori nestandardizate, la cererea clientului, în nuanţe de mat și glosse, de la 15% până la 80%
 • Producţia este controlată strict pe fiecare etapă – există nu mai puţin de șaptesprezece etape de control al calităţii
 • O clădire care folosește panouri Alpolic se evidenţiază direct în zona exclusivistă
 • Un element care nu este mai puţin important este preţul producătorului care se situează în clasa premium a materialelor compozit din lume.

Până în 2014, ALPOLIC a avut o prezenţă destul de slabă pe piaţa europeană din cauza termenelor mari de livrare din Japonia (în jur de 3 luni). Din 2014 s-a dat în exploatare noua şi moderna fabrică din Germania care din 2015 lucrează la capacitate maximă. Datorită acestui fapt, termenul de livrare s-a diminuat până la 2 săptămâni, la fel şi preţul final al produsului pentru Europa.

Panourile din gama Alpolic sunt preferate de tot mai multe instituţii de proiectare, companii de construcţii, designeri și antreprenori datorită proprietăţilor lor.

Pentru informaţii și comenzi contactaţi:

Alpolic de la Aluprime Façade Systems, soluț ia perfectă pentru placările exterioare

Compania Aluprime Façade Systems a intrat anul acesta pe piaţa autohtonă ca unic distribuitor al mărcii Alpolic, deţinută de concernul Mitsubishi Plastics din Japonia. Panourile compozite din aluminiu marca Alpolic sunt produse premium destinate în principal pentru placări exterioare.

Cea mai importantă particularitate a produselor Alpolic este reprezentată de faptul că acestea sunt acoperite cu vopsea din fluorocarbon Lumiflon, considerată una dintre cele mai durabile din lume pentru placările exterioare, procedeul de acoperire în trei straturi fiind unic pe plan mondial. O altă caracteristică este faptul că suprafeţele produsului Alpolic sunt perfect plane și au un grad superior de rezistenţă la incendiu.

Sortimentele sunt disponibile în patru game de culori, respectiv solide, metalice, prismatice/strălucitoare și NaturArt. Compania intenţionează să lanseze o nouă colecţie de tip Anodizing.

Dintre gamele pe care Aluprime Façade Systems le pune la dispoziţia beneficiarilor autohtoni (Alpolic A2, Alpolic FR, Alpolic TCM, Alpolic SCM, Alpolic ZCM, Alpolic FR LT și A-Look), cele mai numeroase comenzi au vizat modelele din categoria Alpolic FR, cu rezistenţă la foc. Reprezentanţii companiei estimează că va urma o creștere a cererii acestora, având în vedere că încep să se respecte în mod susţinut toate standardele și normele de protecţie la foc. Deocamdată, pentru această gamă, compania este în discuţii cu mai mulţi dezvoltatori si investitori.

În prezent, reprezentanţii Aluprime Façade Systems elaborează un studiu de piaţă referitor la situaţia segmentului propriu de activitate autohton. De asemenea, avem negocieri cu două companii importante pentru a putea asigura și montaj beneficiarilor, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, deși au mai fost și alţi distribuitori pe piaţă românească ai mărcii Alpolic, lansată de Mitsubishi în anul 1971. Merită reţinut și faptul că am îmbunătăţit și termenele de livrare, deoarece Mitsubishi a deschis recent o fabrică în orașul german Wiesbaden. De asemenea, vom stabili și alte direcţii de dezvoltare în viitorul apropiat.

Evenimente nefericite

1 ianuarie 2016. Adress Hotel, un zgârie-nori de 63 de etaje din Dubai, arde. Flăcările au cuprins peste 20 de etaje.

În timp ce turiştii şi localnicii din Dubai se pregăteau să intre în 2016, un incendiu de proporţii a cuprins hotelul de cinci stele The Address. După mai multe ore de panică şi luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă incendiul.

Peste 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum și s-au lovit în timp ce încercau să iasă din clădire. Hotelul se afla în apropierea celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (828 de metri). Potrivit presei internaţionale, incendiul ar fi izbucnit de la artificii care ar fi aprins izolaţia faţadei.

Din păcate acest incident nefericit este doar un exemplu dintre multe altele, care nu s-ar fi întâmplat dacă la construcţia clădirilor s-ar fi folosit materiale şi tehnologii corespunzătoare. De cele mai multe ori, economiile pe care le fac antreprenorii sunt în detrimentul siguranţei.

Aluprime Facade Systems – distribuitor Mitsubishi Plastics, Str. Sevastopol nr. 24, of.11 (103) Sector 1, București Tel: 40742.984.885

E-mail: office@aluprime.ro