Home Stiri Patru vapoare simbol ale Constanței, transformate în opere de artă urbane!
Patru vapoare simbol ale Constanței, transformate în opere de artă urbane!

Patru vapoare simbol ale Constanței, transformate în opere de artă urbane!

0
 • Parteneriatul dintre Primăria Constanța și Policolor pentru transformarea vapoarelor simbol, în 2015 și 2016, a angrenat comunitatea artistică și comunitatea locală.
 • Valoarea sponsorizării Policolor pentru acest proiect în 2016 se ridică la 28.000 de euro. Pentru pictarea celor patru vapoare au fost necesari aproape 1.200 de litri de vopsea.

Constanța, 26 mai 2016: Policolor și Primăria Constanța anunță finalizarea proiectului „Culorile României la Constanța” din cadrul campaniei „Culorile României”. În doar trei săptămâni, în cursul lunii mai, patru vapoare simbol din Constanța au fost transformate de către 20 de voluntari și poartă acum pe carenele lor creațiile a patru artiști plastici.

Culorile României, campanie lansată de Policolor pentru a susține proiecte din România ce au ca numitor comun două valori importante: inovaţia şi tradiţia, a ajuns în Constanța în anul 2015, când vaporul de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu a fost transformat și pictat conform creației „Marea la răsărit, integrată urban”.

În mai 2016 Culorile României a revenit la Constanța cu un nou concurs de creație care a strâns 380 de participanți și 90 de lucrări, dintre care patru au fost alese să îmbrace alte patru vapoare simbol.

Prin intermediul proiectului Culorile României la Constanța, patru vapoare au fost transformate:

 • Lucrarea „Geometric Sea”, realizată de către Cristina Alina Costea decorează vaporul de la Gara CFR Constanța,
 • Lucrarea „Scoica de mare integrată urban”, realizată de către Bogdan Zimceac, îmbracă vaporul din zona Pescărie,
 • Lucrarea „Carnaval”, realizată de către Andrada Chioibaș și Raluca Mirela Dumitrașcu, a fost transpusă pe vaporul de la ieșirea spre Medgidia,
 • Lucrarea „Constanța, orașul soarelui”, realizată de către Bebu Dură decorează vaporul de la ieșirea spre Mangalia.

„Întreaga echipă Policolor s-a dedicat acestui proiect și ne bucurăm că a fost primit cu atâta deschidere de către comunitatea creativă și locuitorii orașului. Acum, aceștia pot vedea rezultatul, ce se aliniază cu obiectivul campaniei Culorile României, acela de a promova culoarea prin artă. Mulțumim partenerilor implicați, dar mai ales artiștilor și voluntarilor din acest proiect”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Pentru implementarea lucrărilor, Policolor a furnizat 1.200 de litri de vopsea și materialele necesare, consiliere tehnică și a premiat artiștii cu câte 3.000 de lei pentru fiecare dintre creațiile alese. Valoarea investiției pentru implementarea proiectului în Constanța se ridică la 28.000 euro. În campania Culorile României, alături de Policolor, a venit retailerul Leroy Merlin, care a avut grijă ca voluntarii care au transformat vapoarele să lucreze în condiții de siguranță furnizând echipamente complete de protecție și alte materiale necesare lucrărilor.

„Pentru LEROY MERLIN comunităţile locale sunt foarte importante şi din acest motiv le sprijinim ori de câte ori este nevoie. Îmbunătăţirea mediului de viaţă este una dintre credinţele noastre. Pentru asta suntem alături de clienţii noştri atât prin produsele pe care le oferim dar şi prin grija şi spiritul de dezvoltare armonioasă şi durabilă pe care-l purtăm localităţilor unde suntem prezenţi”, a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România.

Tot în 2016 campania „Culorile Românei” ajunge și în alte două orașe: Tismana, Râmnicu Sărat, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, în satele Luncavița, Corbi și Mânzălești, la două muzee de interes național – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea și la Centrul Cultural Cârțișoara, și la case și școli din Cârțișoara și Mârșa, Jud. Sibiu.

Primăria Constanța și Policolor doresc să transmită mulțumiri pentru implicare și pentru realizarea proiectului echipei de voluntari formată din:

 1. Cristina-Alina Costea
 2. Bogdan-Gabriel Zimceac
 3. Ana-Christiana-Narcisa Val
 4. Claudiu-Mihai Argeșanu
 5. Ioana Nechita
 6. Larisa-Cristina Lungu
 7. Vasilică-Cătălin Ursachi
 8. Mioara Mitu
 9. Nicoleta Danciu
 10. Andreea Ifrim
 11. Bogdan-Laurențiu Băncilă
 12. Cosmin-Vasile Șușu
 13. Bianca-Cristina Axente
 14. Andreea-Irina Maftei
 15. Cristina-Adriana Aroșculesei
 16. Hristu Butcaru
 17. Cosmin-Andrei Nucu
 18. Ovidiu Felipov– Asist. univ. drd. Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius Constanța

Parteneri instituționali – Primăria Constanța, Muzeul de Artă Constanța.

Partener educațional – Universitatea Ovidius.

*******

„Culorile României”

Investiţia Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro şi constă în furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari și premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.

Proiectul de responsabilitate socială “Culorile României” îşi propune să construiască o comunitate puternică, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii prin intermediul portalului de campanie: www.culorileromaniei.ro şi a paginii special create în reţeaua de socializare Facebook Culorile României .

Proiectul “Culorile României” continuă programul de acţiuni de responsabilitate socială pe care Policolor îl derulează din 2015, momentul aniversării a 50 de ani de experiență în producția de lacuri și vopsele.

Despre Policolor

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol – în cadrul Policolor Automotive și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 12 magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţide producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Mai multe informaţii pe: www.policolor.ro

Pentru detalii vă rog contactaţi:

Alexandru Anghel, Senior PR Consultant Zaga Brand

Tel: +40 0722.44.63.73, alexandru.anghel@zagabrand.ro