Home Constructii Plăcile de la StoneREX pentru fațade ventilate, o investiție sigură și durabilă
Plăcile de la StoneREX pentru fațade ventilate, o investiție sigură și durabilă

Plăcile de la StoneREX pentru fațade ventilate, o investiție sigură și durabilă

0

Din ce în ce mai mult, antreprenorii din domeniul construcţiilor înţeleg avantajele faţadelor ventilate, care sunt foarte rezistente la factori externi și asigură, totodată, un mediu sănătos în interiorul clădirii. Comparativ cu alte materiale de placare, plăcile StoneREX reprezintă cea mai eficientă și economică soluţie.

Alegerea unui material pentru faţadă are la bază nu doar criterii estetice, ci și cele legate de costurile de întreţinere, durabilitate, proprietăţi termo și fonoizolante.

Reducerea costurilor de întreţinere reprezintă o provocare pentru orice proprietar de clădire, fie că este bloc de locuinţe de mici sau mari dimensiuni, fie că este bloc de birouri. Pentru termoizolaţia faţadelor există mai multe alternative, dar faţă de sistemele clasice, faţada ventilată asigură o izolare termică superioară unei clădirii.

Cum funcţionează faţada ventilată

Căldura care se produce în interior se deplasează în mod natural spre aerul rece din afară. Dacă peretele exterior este acoperită cu un material care nu-i dă posibilitate să respire, umezeală care rămâne în perete conduce la formarea mucegaiului și, treptat, deteriorează peretele. Structura și materialele folosite pentru faţade ventilate permit ventilarea lor naturală, reducând umiditatea și optimizând eficienţa termoizolaţiei.

Cum se construiește faţada ventilată:

Pe peretele exterior se aplică o structură portantă din aluminiu, oţel sau din lemn, peste care se lipește banda de etanșare.

  1. Pentru termoizolare, se folosește vată minerală sau vată de sticlă.
  2. Peste vata minerală, se așează folie antivânt.
  3. Faţada se acoperă cu plăci pentru faţade, care sunt prinse cu șuruburi sau nituri de structura portantă, între placă și sistemul de termoizolaţie rămânînd un spaţiu de 2.5 – 3.0 cm.

Spaţiul dintre placa de exterior și termoizolaţie crează un strat de aer ventilat care, combinat cu acţiunea unui material izolant aplicat pe pereţii exteriori, îmbunătăţește semnificativ eficienţa termică a clădirii, protejează structura peretelui și protejează clădirea împotriva excesului de umiditate și a formării mucegaiului. Faţada ventilată ajută la păstrarea unui climat constant în interiorul clădirii – iarna peretele conservă caldura, ţinând clădirea caldă, iar în timpul verii, plăcile reflectă căldura solară, reducându-se temperatura în incintă.

Izolarea fonică

Izolare fonică asigurată de faţada ventilată este superioară unei soluţii clasice de închidere la faţadă, deoarece undele sonore sunt reflectate în mare parte de placajul faţadei și absorbite de stratul termoizolator.

Rezistenţa la foc

Încă un avantaj pe care faţada ventilată îl oferă este siguranţa din punctul de vedere al rezistenţei la foc. Plăcile StoneREX au clasa de reacţie la foc A2-S1-d0, practic incombustibile. Faţadele ventilate sunt folosite cu succes în lucrări de renovare. Montajul unei faţadei ventilate nu este un proces complicat, un mare avantaj fiind faptul că instalarea poate fi efectuată și în timpul iernii. Faţada ventilată poate fi instalată peste faţada veche, deteriorată, fără să fie nevoie de reparaţii care necesită timp și sunt costisitoare.

Avantaje în plus pentru faţadele ventilate construite cu plăcile StoneREX

În afară de avantajele considerabile, precum durabilitatea clădirii și reducerea costurilor de întreţinere, faţada ventilată acoperită cu plăci pentru exterior StoneREX oferă și foarte multe posibilităţi de estetică și design. Plăcile pot fi combinate cu succes cu multe alte materiale. Faţada poate să capete un aspect modern, clasic sau rustic, în funcţie de plăcile folosite.

Folosind plăcile StoneREX, se obţine o faţadă foarte durabilă (durata de viaţă a plăcilor este de minimum 40 ani) și ușor de întreţinut. Comparativ cu alte materiale de placare, plăcile StoneREX reprezintă cea mai economică și eficientă soluţie.

Plăcile StoneREX, acoperite cu aşchii de piatră naturală

Plăcile StoneREX Piatră Naturală sunt plăci aglomerate de fibrociment, acoperite cu așchii de piatră naturală. Au în compoziţie așchii fine de lemn de pin tratate ignifug, ciment și apă și sunt acoperite cu pietricele naturale fixate industrial. Foarte rezistente la uzură, impact mecanic și oscilaţii de temperatură, plăcile StoneREX Piatră Naturală au calităţi excelente care le recomadă pentru a construi faţade, socluri și garduri. Fibrocimentul este un material complex ce combină performanţele multor altor materiale: are costuri de întreţinere minime, rezistenţă la foc și la putrezire, protecţie împotriva insectelor, rezistenţă la vânt, umiditate, rezistenţă la îngheţ-dezgheţ, la foc sau la fluctuaţii de temperatură.

Așchiile de piatră naturală nu își schimbă culorea în timp, iar datorită durabilităţii lor, plăcile StoneREX Piatră Naturală pot fi folosite pentru orice tip de clădire. În afară de aspectul plăcut pe care îl dau faţadei, plăcile sunt confecţionate dintr-un material rezistent și versatil. Au funcţie decorativă, izolatoare și protectoare. Prezintă avantajul că nu necesită vopsirea sau tencuirea lor.

StoneREX este unicul producător de astfel de plăci din România.

Plăcile StoneREX Color

Plăcile StoneREX Color sunt plăci aglomerate de fibrociment cu suprafaţă fină, tratată cu grund și acoperite cu o culoare finală, conform tabelelor de culori RAL sau NCS.

Având o gamă foarte largă de culori, plăcile StoneREX Color sunt excelente în proiectele personalizate pentru faţade de case moderne, clădiri de birouri, hoteluri.

Plăcile StoneREX. Profil Color

Plăcile StoneREX Profil Color cu textura ardeziei sunt o alternativă viabilă pentru panouri din beton sau piatră, având greutatea volumetrică mult mai mică și gamă de finisări foarte largă.

Plăcile StoneREX Profil Color cu textura lemnului sunt excelente pentru a fi folosite în sistem de plăci suprapuse (Plank). Cu soluţia StoneREX Hobby Plank se obţine aspectul natural al faţadei din lemn. Faţada acoperită cu plăcile StoneREX Profil Color este la fel de ecologică, dar mult mai durabilă și rezistentă la șocuri mecanice, îngheţ și umezeală și cel mai important, la foc.

Avantajele plăcilor StoneREX

Sunt ecologice. Plăcile StoneREX nu conţin substanţe periculoase pentru mediu sau sănătatea umană.

Sunt economice. Montajul se poate efectua rapid şi în orice anotimp. Plăcile nu trebuie prelucrate sau retuşate după instalare, iar faţadele nu necesită întreţinere timp de mulţi ani.

Sunt rezistente. Plăcile StoneREX sunt foarte rezistente la uzură şi impact mecanic, îngheţ, umezeală şi oscilaţii de temperatură. De asemenea, gradul de rezistenţă la foc este foarte ridicat.

Sunt ușor de montat. Plăcile StoneREX pot fi tăiate în orice formă sau mărime și se fixează cu şuruburi de o structură metalică sau de lemn. Instalarea lor nu necesită lucrări umede.

StoneREX,  „regele” faţadelor cu ventilaţie

StoneREX beneficiază de o echipă internaţională cu prezenţă în Ţările Baltice, Ţările Nordice și România. StoneREX este furnizor de materiale pentru multe domenii în construcţii și specialist în faţade de ventilaţie. De asemenea, este producător și distribuitor naţional al plăcilor aglomerate de fibrociment  paentru exterior.