Home Stiri Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România –organizeaza joi, 21 septembrie 2017 prima ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”
Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România –organizeaza joi, 21 septembrie 2017 prima ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”

Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România –organizeaza joi, 21 septembrie 2017 prima ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton”

0

Prefbeton – Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România –, înființată în urmă cu un an, organizeaza  joi, 21 septembrie 2017 prima ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton” la World Trade Center din București.

Temele principale sunt: utilizarea elementelor prefabricate din beton– experiențe din România, Japonia și din intreaga lume; tendințe în industria prefabricatelor, exemple de aplicații pentru prefabricatele din beton, tendințele care sustin industria prefabricatelor din beton – echipamente si materiale care permit performanțe superioare ale prefabricatelor în general si, mai ales, în zone cu seisimicitate ridicată, cum este și România.

«Înființarea Prefbeton a fost un pas natural de regrupare a marilor producători de prefabricate din beton din România și de mobilizare a lor pentru susținerea tendinței de creștere a cererii de elemente prefabricate din beton, cerere care a depășit 1.5 milioane metri cubi în anul 2016. Aceasta a apărut ca o recunoaștere a faptului că prefabricatele din beton au avantaje majore, printre care calitatea controlată și viteza de montaj, mult superioară comparativ cu  turnarea betonului in situ. În plus, prefabricatele se pot produce pe tot parcursul anului, structurile prefabricate din beton sunt economice, având preț fix și termen de predare bine definit – parametrii cruciali pentru dezvoltatorii imobiliari » afirmă domnul Gabriel Colobățiu, președintele Prefbeton.

Printre vorbitorii invitați la această conferință sunt nume importante din România, Olanda, Germania, Austria și Japonia: dr. Wim Jansze (Consolis), Dr. Matthias Gay (MC Bauchemie), Asao „Juan” Sakuda (Splice Sleeve Japan), Mădălina Teodorescu (BASF România), Cristian Chiriazi, (Arcadia Engineering), Gianluca Todeschini (Nordimpianti System), dipl. ing. Balint Karoly Robert (Plan 31 România), drd. ing. Ciprian Popa (Nemetschek România), Susanne Schachinger (Precast) și Kalteziotis Demosthenis (Sidenor). Conferinta se va  încheia cu o perspectivă inedită asupra viitorului – adusă de Oona Strathern, futurolog la Zukunftsinstitut Vienna, a cărei concluzie este că prefabricarea este cheia către o dezvoltare rezidențială urbană modulară, flexibilă și rapidă.

“Inițiativa organizării acestei conferințe a fost întâmpinată cu mult entuziasm de partenerii din industria construcțiilor. Dorim ca acest eveniment să devină, an de an, unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La prima ediție a conferinței au răspuns prompt atât vorbitorii din România și străinătate, participanțiii din rândul proiectanților de structuri, arhitecților, antreprenorilor generali și dezvoltatorilor imobiliari, dar și furnizorii de echipamente și materiale pentru industria construcțiilor. Am remarcat un interes deosebit pentru prefabricate din beton în rândul tinerilor ingineri, care confirm astfel perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam în evoluția prefabricatelor din beton în România” menționează în continuare domnul Gabriel Colobățiu, președintele Prefbeton.

Prima ediție a Conferinței internaționale “Soluții prefabricate din beton” este  organizată cu susținerea partenerilor MC Bauchemie România, Siderom Steel, BASF România, Nemetschek România, Precast, First Technology, Terwa România, Sika România, Jordahl & Pfeifer România și Cirom.

parteneri conferinta-solutii prefabricate din beton