Home Amenajari Primele două case HUF HAUS din România, în cadrul proiectului rezidențial Dumbrava Vlăsiei
Primele două case HUF HAUS din România, în cadrul proiectului rezidențial Dumbrava Vlăsiei

Primele două case HUF HAUS din România, în cadrul proiectului rezidențial Dumbrava Vlăsiei

0

HUF HAUS, compania germană care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam și a combinat-o cu designul modern, a deschis primele două case de prezentare din România, modelele ART și modum, în cadrul proiectului rezidenţial premium Dumbrava Vlăsiei.

Modelul de casă HUF HAUS ART 5, într-o culoare albă atemporală, oferă un spaţiu de locuit de aproximativ 295 de metri pătraţi, disponibil pe două niveluri – parter și un etaj, și reprezintă stilul clasic Fachwerk. Subsolul, cu o suprafaţă suplimentară de 145 de metri pătraţi, include camera tehnică, un spaţiu de depozitare și o cramă, în timp ce la parter se găsesc livingul și zona de dining, bucătăria și ocameră de studiu, mobilate cu piese concepute și produse de StilART, companie soră a HUF HAUS. La etaj sunt două dormitoare, două dressinguri, un living și o saună.

Pe de altă parte, modelul de casă HUF HAUS modum: 8:10, cu o culoare gri închis specifică, ocupă peste 175 de metri pătraţi la parter și etaj, cu mobilier realizat special pentru aceasta de către StilART, în linii clare și puternice care se potrivesc perfect elementelor structurale ale arhitecturii de tip post-and-beam. Completat de piese de mobilă exclusiviste, produse de B&B Italia, designul interior oferă casei un caracter de neegalat. Rezultatul constă într-un aspect unic, cu o calitate vizibilă a fiecărui detaliu. Livingul, zona de dining, bucătăria și camera de studiu se află la parter, în timp ce etajul găzduiește un dormitor matrimonial generos, care dispune deun dressing, împreună cu o cameră de oaspeţi adiţională, ce poate fi folosită și ca dormitorul copiilor. De asemenea, ambele case au garaj, construit în același stil ca cele două clădiri.

O altă inovaţie HUF HAUS este constituită de sistemele de încălzire din fiecare locuinţă. Casa ART 5 are o pompă geotermală, care utilizează energia stocată în pământ pentru a genera căldură. Deoarece temperatură variază doar ușor, pompa oferă în mod constant niveluri înalte de eficienţă pe parcursul întregului an. Clădirea modum: are o pompă de încălzire cu aer/apă, care are la bază un principiu simplu și ingenios: folosește căldura naturală din aer, comprimând-o pentru a crește temperatura, și o transferă în sistemul de încălzire.

În același timp, sistemul de încălzire prin pardoseală ajută la menţinerea unei temperaturi egale în fiecare cameră, asigurând un confort sporit, iar fiecare zonă poate fi controlată de termostate separate. Casa HUF HAUS ART 5 este echipată cu un sistem de aerisire și de aer condiţionat care optimizează calitatea aerului prin intermediul unei unităţi de alimentare cu aer descentralizate și al unei unităţi de evacuare a aerului centralizate, care răspund întocmai tuturor necesităţilor de ocupare.

Acoperișul complet izolat termic este construit cu grinzi din lemn laminat de înaltă calitate și streașina protejează casele de soare și de condiţiile meteorologice, în timp ce geamurile care se întind de la podea la tavan interconectează armonios interiorul cu exteriorul spaţiilor locuibile. O caracteristică atractivă a celor două case constă în lucarnele de pe fronton și de pe faţadele casei. Ambele clădiri au fost produse exclusiv în fabrica HUF HAUS din Hartenfels, Germania, fiind folosite materiale de cea mai înaltă calitate. De asemenea, etapa de construcţie este coordonată integral de o echipă de specialiști HUF HAUS cu experienţă, care cunosc fiecare pas din întregul proces. Pe lângă o calitate de neegalat, o casă HUF implică o perioadă scurtă de timp, de doar câteva luni, de la faza de proiectare la finalizare.

Dumbrava Vlăsiei este un proiect rezidenţial premium situat lângă Balotești, care va fi dezvoltat în cinci faze pe un teren de 90 de hectare. Complexul va avea propria infrastructură, cu 24.000 de metri de drumuri și 4.000 de metri de fibră optică. Prima fază acoperă 20 de hectare și oferă peste 50 de parcele, cu o suprafaţă cuprinsă între 500 și 1.000 de metri pătraţi. De asemenea, primul complex va avea un parc modern cu o suprafaţă de 2,5 hectare, care va include un amfiteatru și locuri de joacă.

Casele au încorporate cele mai recente tehnologii, ce le transformă în locuinţe inteligente. Tehnologia KNX oferă utilizatorului posibilitatea de a-și ajusta consumul de lumină, căldură, aer proaspăt și obloanele, crescând și mai mult eficienţa energetică a casei.

Despre HUF HAUS

HUF HAUS este liderul de piaţă în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidenţiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar și în China. În anul 2015, firma cu un număr de 430 de angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezintă dedicarea și efortul unei familii, care continuă să opereze și să dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflată astăzi la a treia generaţie de lideri.

HUF HAUS reprezintă mult mai mult decât o afacere, este o moștenire transmisă în familia noastră începând din anul 1912. Cu o tradiţie de peste un secol de excelenţă, HUF HAUS a devenit un standard în domeniul arhitecturii moderne în întreaga lume, ceea ce vine împreună cu promisiunea de a livra clădiri cu structură de lemn de cea mai înaltă calitate. Ambele case pe care le-am construit în România sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă HUF HAUS și pentru sentimentul oferit: a trăi în armonie cu natura. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără un partener puternic și fără conceptul propus de Dumbrava Vlăsiei, care este în linie cu viziunea HUF HAUS și ne ajută să intensificăm experienţa generată de casele noastre”, a declarat Georg Huf, Managing Director HUF HAUS.

Prin Dumbrava Vlăsiei am dorit să construim un proiect rezidenţial unic, având avantajul unei locaţii minunate, în mijlocul naturii și totuși aproape de București. De aceea, HUF HAUS a fost o alegere firească atunci când am decis să fie primul partener în scrierea acestei povești pe care am început-o împreună. Pe lângă opţiunile arhitecturale remarcabile, Dumbrava Vlăsiei oferă, de asemenea, o infrastructură excelentă și zone de agrement, fiind o oază în apropierea orașului, o evadare din zgomotul urban chiar în inima pădurii. Proiectul este potrivit pentru tineri adulţi, familii cu copii și pentru toţi cei care doresc să se reconecteze cu natura”, a adăugat Rey Muraru, Director Loreco Investments, dezvoltatorul proiectului Dumbrava Vlăsiei.