Home Amenajari Protecție eficientă cu noile panouri sandwich MBS®
Protecție eficientă cu noile panouri sandwich MBS®

Protecție eficientă cu noile panouri sandwich MBS®

0

De la începutul acestui an Proinvest Group fabrică cele mai inovative panouri sandwich din România, în urma unei investiţii greenfield de 3 milioane de euro. Este prima fază a unui proiect mai amplu, în valoare de 10 milioane de euro, la finalul căruia 7 tipuri de panouri sandwich de înaltă calitate vor revoluţiona piaţa de materiale de construcţii eficiente din România.

Proinvest Group pune astfel la dispoziţia clienţilor o gamă variată de panouri sandwich de o calitate deosebită pentru aplicaţii speciale, cum ar fi panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicaţii cu buget redus, panouri rezistente la frig și panouri rezistente la umiditate.

Panourile MBS® Firestop pot fi folosite cu încredere pentru toate construcţiile care prezintă un risc ridicat de incendiu. Datorită umpluturii din vată minerală bazaltică de diferite grosimi și densităţi, aceste panouri au o foarte mare rezistenţă la foc de până la 240 de minute, iar reacţia la foc este conformă cu cele mai înalte standarde actuale.

Pentru construirea de clădiri sau încăperi în care activitatea desfășurată va genera foarte mult zgomot, panourile acustice MBS® Silence reprezintă alegerea ideală. Pe lângă faptul că sunt un foarte bun izolator fonic pentru clădiri, datorită perforării feţei interioare a panoului, acestea vor oferi și toate avantajele panourilor MBS® Firestop pentru că au aceeași umplutură din vată minerală bazaltică.

Pentru menţinerea temperaturile scăzute din orice încapere sau clădire cu destinaţii frigorifice, Proinvest Group propune utilizarea panourile MBS® Arctic. Graţie umpluturii din spumă poliuretanică, aceste panouri sunt un izolator termic ideal. Se pot folosi atât pentru sistemele de perete cât și pentru cele de acoperiș.

Panourile MBS® Economy reprezintă soluţia perfectă pentru construcţiile cu un buget limitat. Aceste panouri sandwich au o umplutură din polistiren expandat, ceea ce le clasează în categoria materialelor ușoare de construcţii. Sunt potrivite atât pentru sistemele de perete, cât și pentru cele de acoperiș.

Pentru clădirile în care se desfășoară activităţi care generează umiditate foarte mare – cum ar fi spălătoriile auto sau alte încăperi unde umiditatea va da bătăi de cap, panourile MBS® Humistrong reprezintă soluţia salvatoare. Datorită umpluturii din polistiren extrudat, aceste panouri nu sunt afectate deloc de factorul umiditate. Sunt de asemenea potrivite atât pentru sistemele de perete, cât și pentru cele de acoperiș.

Programul de producţie include panouri de acoperiș cu lăţimea utilă de 1.100 mm, panouri de perete cu prindere vizibilă de 1.180 mm și panouri de perete cu prindere ascunsă de 1.100 mm. Grosimile de fabricaţie sunt de 60, 80, 100, 120, 150 și 200 mm și sunt disponibile în 30 de culori standard.