Home Evenimente RePatriot: De la Focșani la Nisa și Anvers
RePatriot: De la Focșani la Nisa și Anvers

RePatriot: De la Focșani la Nisa și Anvers

0

Miercuri, 24 ianuarie 2018, începând cu ora 11.00, va avea loc la Colegiul Național “Unirea” Focșani conferința specială RePatriot, dedicată Zilei Unirii, denumită “Vrancea Inima României – Unirea românilor în jurul principiilor și inițiativei antreprenoriale”.
Fundația Romanian Business Leaders – RBL prin inițiativele RePatriot și Vreau să fiu Antreprenor celebrează această zi istorică și dorește să întărească mesajul concret de implicare, prin exemplul personal, pentru a construi o Românie mai bună pentru noi și urmașii noștri.
Felix Pătrășcanu, membru al Boardului RBL: “Considerăm că educația antreprenorială este esențială încă de pe băncile școlii, ca o soluție pentru a crea un nou val de antreprenori. Tinerii au nevoie de inspirație, idei și modele de antreprenori pentru a învinge teama de eșec și pentru a înțelege ce a înseamnă un plan de afaceri. Anii de liceu reprezintă, în opinia noastră, cea mai potrivită perioadă pentru a înțelege noțiuni fundamentale despre antreprenoriat.”
Participanții vor avea ocazia să cunoască mai multe despre domeniul antreprenorial și cum se pot dezvolta personal interacționând cu membri ai Echipei RePatriot precum: Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Felix Tătaru – Fondator GMP Group,  Liviu Bostan – Fondator….. Lucian Neacșu – Senator Wine, Mirabela Miron–Inițiator RestartHome, Gabriel Aftenie – Fondator Babylon Consult, Nicuța Enache – Fondator Osteria Ciao Niki și Marius Bostan – Co-Fondator FNTM  și inițiatorul proiectului RePatriot.
Înscrierile se pot face gratuit aici: www.repatriot.ro/conferinta-focsani.
Concurs pentru elevii și studenții români de pretutindeni
Anul acesta, în cadrul evenimentului se organizează și un Concurs de eseuri și prezentări pentru elevi și studenți – “Unirea de care avem nevoie acum“.
Cei care vor trimite lucrările până pe 22 ianuarie, la ora 10.00, la office@repatriot.ro, vor primi cărți de antreprenoriat și dezvoltare personală, cursuri online de management FNTM. Primii clasați vor câștiga: un internship la GMP Group, un sejur la Green Village Resort și alte premii surpriză.
“Îmi doresc ca românii de pretutindeni să fie uniți pentru principii importante iar tinerii pot avea o contribuție  determinantă, pot aduce entuziasmul, cinstea și încrederea de care avem nevoie. Să dea Domnul ca cei ce folosesc ocaua mică să fie din ce în ce mai puțini.  RePatriot s-a angajat de acum 3 ani într-o acțiune concretă de unirea a Diasporei cu Țara, de stimulare a întoarcerii prin antreprenoriat. Am spus atunci că ne dorim o Românie unită, puternică în prag de Centenar și la chemarea noastră, împreună cu noi, a venit o Mare Echipă care lucrează Acasă și în toată lumea”, declară Marius Bostan, inițiator al RePatriot .
Ambasadorii RePatriot promovează România la Nisa și Anvers
Vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 18.00, va avea loc conferința “Cafeneaua Antreprenorilor”, la Centrul de Afaceri Aeroport Nice Cote d’Azur, terminal 1, din Nisa.
Evenimentul este organizat de Ambasadorul RePatriot la Nisa, Annemarie Hoarau și are ca scop inspirarea antreprenorilor francezi și români de a investi și susține creșterea economică a României, iar Hilde Brandl – fondator Unith2B și Lucian Neacșu – fondator Senator Wine, membri ai echipei RePatriot vor prezenta situația și oportunitățile de afaceri din țară. Înscrierile se fac la contact@est-evasion.com.
Echipa RePatriot consideră că românii din Diaspora cu activități în mediul de business reprezintă un catalizator pentru atragerea de investiții românești și străine noi, iar evenimentele organizate în străinătate sunt un foarte eficient canal de comunicare în care pot fi prezentate oportunitățile de investiții din România. Cei trei piloni ai economiei din Nisa, turismul, tehnologia și construcțiile, reprezintă domenii cheie în care antreprenorii francezi și români pot identifica, de asemenea, oportunități pe piața românească, iar RePatriot este un proiect care conectează investitorii din Diaspora cu opțiunile de afaceri din Țară.
Duminică 28 ianuarie, ora 15.00, la Anvers, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Dorin Fleșeriu – Ambasador RePatriot și Președinte RomBel împreună cu Marius Bostan vor avea intervenții în cadrul conferinței – Oportunitate de finanțare pentru afacerea ta Acasă!- și vor discuta cu românii din Belgia despre mediul de afaceri din țară. Sunt așteptați la conferință toți care vor să înceapă o afacere Acasă și doresc să afle cum pot beneficia de programul Diaspora Start-up și de alte oportunități existente.
Despre RePatriot
RePatriot, proiect al Fundației Romanian Business Leaders, inițiat de Marius Bostan, este o platformă de inspirație, consiliere și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile  din țară. Prin zecile de conferințe RePatriot din toată lumea, la care au participat deja peste 4500 de români, dar și prin cele din țară, prin platforma www.repatriot.ro, românii din Diaspora pot accesa informații utile, exemple, educație antreprenorială, parteneriate, consultanță și oportunități din țară pentru a deveni antreprenori acasă sau pentru a sprijini România din țara de unde se află.
Fundația Romanian Business Leaders (RBL)
RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Direcţiile de acţiune ale fundaţiei sunt: Educaţia, Cultura Antreprenorială şi Buna Guvernare.