Home Stiri Romania Green Building Council lansează noua ediție a Premiilor RoGBC „Green Awards”
Romania Green Building Council lansează noua ediție a Premiilor RoGBC „Green Awards”

Romania Green Building Council lansează noua ediție a Premiilor RoGBC „Green Awards”

0

Romania Green Building Council continuă să recunoască meritele și să premieze proiectele și inițiativele din sectorul clădirilor verzi.

Companiile și organizațiile interesate să intre în competiția pentru Premiile RoGBC „Green Awards” se pot înscrie în următoarele categorii:

  • Proiectul verde al anului – mare (>500m²)
  • Proiectul verde al anului – mic (<500m²)
  • Compania sustenabilă a anului
  • Produsul inovator al anului
  • Furnizorul de servicii verzi al anului
  • Inițiativa orașului verde a anului
  • Inițiativa educațională din domeniul clădirilor verzi a anului

Sectorul clădirilor este responsabil de 30-40% din consumul de energie și emisiile de CO2. Impactul pe care îl are asupra schimbărilor climatice, sănătății planetei și a oamenilor este major. Ne petrecem peste 90% din timp în clădiri și rareori ne gândim cum aceste clădiri ne pot influența sănătatea și starea de bine.

„O clădire cu adevărat verde este o clădire de calitate superioară, cu consum mic de energie, care provine, acolo unde este posibil, din surse regenerabile, realizată cu materiale ecologice, dar mai ales este o clădire regenerativă care are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și a oamenilor. Astfel de clădiri ne dorim să premiem și în România alături de produsele și soluțiile inovatoare precum și inițiativele de succes care contribuie la completarea acestui puzzle.

Avem în România tot ce este necesar pentru a realiza altfel de clădiri, trebuie doar să punem împreună aceste elemente și să construim cu viziune. Investițiile în acest sector sunt pe termen lung dar beneficiile economice, pentru societate și pentru mediu se pot observa încă din prima zi.” afirmă Monica Ardeleanu, Director Executiv al Asociației Romania Green Building Council.

Pentru a fi eligibile, proiectele de clădiri verzi trebuie să fie construite și să aibă certificatul de performanță energetică final emis până la 1 decembrie 2017, așa cum prevede Legea 372/2005. Inițiativele trebuie să fie implementate iar produsele/serviciile lansate pe piața din România în 2016 sau 2017.

Toate detaliile despre înscrierea în competiție sunt disponibile pe site iar înscrierile sunt așteptate până pe 6 decembrie 2017. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc pe 14 decembrie 2017 la ora 18.

Premiile RoGBC_2017_2

Asociația Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociație non-profit, apolitică, formată din companii și organizații, cu misiunea de a sprijini tranziția industriei de construcții și sectorului imobiliar către perfomanță bazată pe principii de sustenabilitate. RoGBC își propune crearea unui model exemplar de dezvoltare sustenabilă pentru regiunea în care activează, asigurându-se că mediul construit nu va constitui un pericol pentru generaţiile viitoare ci, dimpotrivă, va reprezenta o sursă de sănătate, siguranţă, confort, inovare și posibilităţi de dezvoltare economică. http://www.rogbc.org/ro/

Contact:
Mihaela Nicolau – Mihaela.Nicolau@RoGBC.org  – 0732 603 742