Home Stiri SAINT-GOBAIN – Promotorul clădirilor verzi definirea standardului în industria construcțiilor
SAINT-GOBAIN – Promotorul clădirilor verzi definirea standardului în industria construcțiilor

SAINT-GOBAIN – Promotorul clădirilor verzi definirea standardului în industria construcțiilor

0

Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului, este compania care promovează construcțiiledurabile și dezvoltă soluții inovatoare pentru clădiri noi sau renovate. Astfel, acestea devin eficiente energetic, asigură un grad sporit de confort, nu afectează sănătatea, sunt superioare din punct de vedere estetic și construite cu ajutorul unui volum optim de materiale, cu o amprentă mai redusă asupra mediului.

Saint-Gobain demonstrează prin intermediul unor proiecte deja implementate succesul soluțiilor sale la obținerea unor clădiri de birouri durabile, oferind un mediu de lucru propice, care, în final, conduce la productivitate sporită pentru companii și asigură o stare de bine angajatilor.

“Saint-Gobain Româniasprijină proiectele care urmăresc principii și valori comune cu cele ale Grupului:dezvoltarea economică durabilă, eficiență energetică și protecția mediului înconjurător. Suntem mândri de contribuția noastră la construcția de clădiri verzi în România, si de implementarea conceptului Saint-Gobain Multi-Confort, care pleacă de la o singură premisă, aceea că toate spațiile construite pot oferi cele mai înalte standarde de confortcu un minim de consum energetic”, informează Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Conform unui studiu realizat de Harvard School of Public Healthîn colaborare cu State University of New York (SUNY) Upstate Medical University, spaţiul interior construit este critic pentru starea de confort a oamenilor. Primele rezultate indică faptul că o persoană își poate petrece până la 90% din timp în spațiul construit, iar clădirile, în funcție de profil, pot influența pozitiv sau negativ sănătatea acesteia.

Studiul arată că persoanele care lucrează în clădiri ”verzi” au abilități cognitive mai dezvoltate, fără a manifesta simptomele asociate unui mediu de lucru necorespunzător: aceștia se odihnesc mult mai bine față de cei care își desfășoară activitatea în clădiri standard.

Angajații care lucrează în clădiri cu certificare ”verde” au obținut rezultate cu 26% mai mari la testele cognitive. Mai mult, aceștia se pot descurca mai ușor în situații de criză – scoruri cu 73% mai bune; au rapiditate decizională crescută cu până la 44%, iar capacitatea de concentrare este cu 38% mai mare.

La nivel mondial, dar și în România, Saint-Gobain își dorește să ofere excelență în ceea ce privește clădirile verzi, un obiectiv concret, deja validat prin statutul de membru al Grupului în

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, liderul în promovarea responsabilității de mediu și a eficienței energetice în design-ul, construcția și administrarea clădirilor la nivel național.

În România, Saint-Gobain a furnizat materiale pentru construirea unora dintre cele maimoderne și inovatoare clădiri verzi:

  •  Green Court din București – este o clădire de birouri încadrată în clasa A şi certificată LEED Gold datorită soluţiilor ecologice implementate, precum utilizarea a 4000 m2 de vitraje COOL-LITE Xtreme. Astfel, se creează o faţadă din sticlă cu transfer redus de căldură, dar cu o capacitate sporită de captare a aerului proaspăt ce contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos, iluminând natural peste 85% din spaţiul de lucru.Eckelt Glass Saint-Gobain a oferit Climaplus Extreme şi Stadip Sekurit de dimensiuni mari.
  • The Office din Cluj-Napoca – asigură maximum de confort, flexibilitate, eficienţă şi acces la toate facilităţile. Sistemul inteligent de funcţionare al clădirii asigură condiții perfecte de lucru, reducând în acelaşi timp consumul de energie. Pentru construcţia sa, Saint-Gobain Glass a furnizat 4000 m2 de vitraje COOL-LITE ST 150 şi COOL-LITE STB 120. Rezistenţa de durată şi flexibilitatea prelucrării, chiar şi după aşezarea straturilor, califică SGG COOL-LITE drept sticla ideală pentru toate tipurile de construcţii, oferind o economisire ridicată a energiei electrice pentru aerul condiţionat şi aparatele de climatizare. Mai mult, datorită materialelor Saint-Gobain Rigips utilizate în construcție, clădirea este de asemenea rezistentă la foc și umiditate, folosindu-se soluții pentru pereți de compartimentare, placări de pereți, plafoane suspendate realizate cu plăci din gips-carton cu varii performanțe (Rigips® RB 12.5 mm; Rigips® RF 12.5 mm; Rigips® RBI 12.5 mm), profile metalice rigidizate Rigiprofil®, accesorii pentru sistemele de gips-carton, chit pentru umplerea şi finisarea rosturilor plăcilor din gips-carton (ex. Rigips® Super).

Despre Saint-Gobain

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi.  Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, Saint-Gobain operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.  Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de Twitter @saintgobain.

 În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 830 de angajaţi  si operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

 Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro, contul de Facebook Saint-Gobain România, LinkedIn Saint-Gobain Romania și Twitter @saintgobain_ro.

Contact media:

Irina Lada, irina.lada@saint-gobain.com, 0751 123 322