Home Stiri Saint – Gobain: Solutii pentru casa viitorului
Saint – Gobain: Solutii pentru casa viitorului

Saint – Gobain: Solutii pentru casa viitorului

0

Construirea si amenajarea propriei locuinte poate fi unul din cele mai interesante si provocatoare proiecte de care vei avea parte cel putin odata in viata. De la planificarea fiecarui pas al materialelor de constructii folosite, pana la luarea unor decizii importante cu privire la izolare sau luminozitatea incaperilor, proiectarea casei ideale este un adevarat test atat pentru constructori, cat si pentru locuitori.

Obiectivele ce definesc o casa eco-friendly

Casa perfecta, mai ales in viziunea arhitectilor sau a designerilor, trebuie sa asigure siguranta si confort pentru un stil de viata sanatos. Saint-Gobainnu construieste case, ci le echipeaza cu solutii de inalta calitate pentru a crea confortul ideal. Companiile care fac parte din grupul francez ofera solutii care determinaeficienta cladirilor din punct de vedere al consumului de energie si astfel, contribuie la protejarea si salvareaplanetei. Cele 5 aspecte cheie ale confortului sunt: estetica, vizualul, izolarea termica, acustica si calitatea aerului.

Care sunt beneficiile materialelor de constructii?

Cand vorbim despre constructia unei case, exista mai multe tipuri de structuri folosite:pereti portanti,in cadre de beton, structura metalica sau din lemn.Indiferent de tipul constructie ales, izolatia joaca un rol foarte importantin obtinerea unui confort interior optim. Pe langa acest aspect, alegerea unui sistem performant de izolatie conduce si la atingerea unei eficiente energetice sporite. Varianta optima pentru realizarea acestui tip de izolatie este prin alegerea unor materiale performante.

Pentru pereti, in functie de situatie, se pot utiliza produse din vata minerala bazaltica sau de sticla. Acestea se pot monta, fie in sistem umed: termoizolarea realizata pe exterior a  peretilor perimetrali utilizand vata minerala bazaltica inglobata intr-un sistem de adezivi pe baza de ciment, fie in sistem uscat: termoizolarea pe interior a peretilor perimetrali  utilizand vata minerala de sticla dispusa intr-un sistem de gips-carton. Grosimea  ce trebuie prevazuta pentru izolarea peretilor exteriori este de minim 15 cm iar produsul ales trebuie sa aiba o conductivitate termica cat mai scazuta.

Pentru acoperis sau mansarda se poate folosi vata minerala de sticla cu o conductivitate termica cat mai mica si  dispusa intr-o grosime de minim 25 cm. Aceasta se monteaza intre grinzile ce sustin acoperisul, avand grija ca un strat de cel putin 10cm sa acopere aceste grinzi, cu rol de minimizare a puntilor termice. Acest lucru se poate realiza prin crearea unei structuri metalice pe care se aplica, ulterior, si folia bariera de vapori si difuzie, urmand inchiderile din gips-carton. Incalzirea poate fi facuta prin pardoseala sau prin incalzirea clasica cu radiatoare.

Spatiul, materialul si culoarea, principalele instrumente cu care opereaza arhitectul, sunt in mod esential dependente de lumina si implicit, de sticla, materialul cu ajutorul caruia ea este filtrata, orientata si dozata.

Aspectele care contribuie la sustenabilitatea unei cladiri (rezidentiale sau non rezidentiale) se refera la folosirea diferitelor tipuri de sticla, in functie de orientarea ferestrelor si de beneficiile pe care acestea le ofera, fie ca vorbim de control solar, izolare termica, transparenta, confort acustic, protectie etc, toate reunite oferind de fapt acel confort sporit de care sa ne bucuram.

Transparenta este un mijloc de legatura intre oameni si natura, o linie fina intre spatiul public si cel personal, dar in acelasi timp si elementul care suprima aceste limite dezvaluind un univers de posibilitati estetice si tehnice deosebite datorate utilizarii sticlei.

Asadar, prin combinarea unor solutii si strategii adecvate, putem transforma o casa simpla intr-un loc pe care il putem numi “acasa”.

Despre Saint-Gobain

În 2015, Saint-Gobain a celebrat cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor. Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi.  Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, Saint-Gobain operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.  Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de Twitter @saintgobain.

În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.000 de angajaţi  si operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro, contul de Facebook Saint-Gobain România, LinkedIn Saint-Gobain Romania si de Twitter @saintgobain_ro.

Contact media

Irina Lada, irina.lada@saint-gobain.com, 0751 123 322