Home Stiri Sectorul privat, principalul motor de creștere al vânzărilor pentru cazanele ELCO
Sectorul privat, principalul motor de creștere al vânzărilor pentru cazanele ELCO

Sectorul privat, principalul motor de creștere al vânzărilor pentru cazanele ELCO

0

ELCO, brand german aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, continuă proiectele de furnizare a sistemelor destinate aplicațiilor comerciale, industriale sau rezidențiale mari. De la intrarea pe piața din România, brandul german ELCO a fost implicat în dotarea cu soluții eficiente de încălzire pentru o serie de proiecte majore din zona comercială și industrială.

ELCO a implementat soluții pentru operatori din domeniul comercial si al administrațiilor publice, care permit utilizatorilor să administreaze producerea de încălzire și apă caldă menajeră în funcție de cerințe specifice. Indiferent că a fost vorba de renovare, construcție nouă, modernizare sau adaptare, echipele de specialiști au gestionat proiectele de la faza de cerere de ofertă, instalare a echipamentului, până la recepția finală.

Printre beneficiarii cazanelor mărcii germane ELCO se numără centre wellness & SPA (WorldClass Atlantis și altele), unități medicale, precum MedLife, dar și parcuri logistice și depozite (P3 Logistics, CEMPS etc.). Un alt segment reprezentativ pentru ELCO sunt clădirile de birouri, astfel că cele mai importante proiecte ale companiei pe acest segment sunt construcții reprezentative din Capitală, precum The Bridge – Corp A, Campus Globalworth, Green Court- clădirile A și B, cu suprafețe de circa 125.000 mp.

„Suntem bucuroși să vedem sistemele ELCO în unele dintre cele mai importante proiecte imobiliare din acest an. Încrederea partenerilor noștri în brandul german ELCO vine ca o confirmare a calității soluțiilor complexe și complete pe care le oferim. Vom continua să vizăm proiecte din segmentul comercial, industrial, administrativ și rezidențial, precum clădiri de birouri, centre comerciale, spitale, hoteluri, clădiri de apartamente”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit reprezentanților companiei, cele mai multe proiecte realizate de ELCO România pe segmentul cazanelor în condensare de putere mare au fost realizate pentru sectorul privat, acestea ajungând la un procent de aproximativ 90% din totalul proiectelor ELCO.

Soluțiile de încălzire eficiente, tot mai căutate de către dezvoltatori

Conform reprezentanților ELCO, dezvoltatorii sunt tot mai interesați de dotarea spațiilor pe care le construiesc cu soluții de încălzire cât mai eficiente. Proiectarea simplă, implementarea fiabilă și funcționarea optimă a sistemului sunt principalele elemente care asigură eficiența sistemelor de încălzire.

În plus, instalarea celor mai moderne cazane ELCO reduce semnificativ valorile emisiilor de NOx, ceea ce contribuie la obținerea diferitelor certificări de evaluare a performanței energetice a clădirilor, precum BREEAM sau LEED GOLD, certificări pe care dezvoltatorii doresc să le obțină pentru a crește valoarea imobilelor.

Când vine vorba de alegerea cazanelor pentru spații mari, clienții urmăresc ca acestea să aibă o eficiență ridicată, emisii de noxe scăzute, dar să prezinte și fiabilitate, alături de un raport pozitiv putere – amprentă la sol.

„La fel ca și în cazul centralelor termice de apartament, și pe acest segment observăm o tendință către echipamente eficiente, în condensare. Pe acest fond, gama de cazane ELCO include doar modele cu eficiență ridicată și emisii reduse de NOx ca răspuns la cerințele clienților. Soluțiile de încălzire ELCO includ tehnologii inteligente pentru economie de energie, proiectate pentru a satisface cerinţele individuale ale proiectelor”, a adăugat Drăguleanu.

Un alt criteriu important când vine vorba de achiziția unui sistem de încălzire este suportul oferit în alegerea și configurarea soluțiilor, dar și asigurarea serviciilor de post-vânzare și mentenanță. În acest sens, ELCO pune la dispoziția clienților săi o rețea națională de centre specializate ce pot asigura servicii precum punerea în funcțiune, inspecții tehnice periodice, autorizări de funcționare și service.

ELCO estimează o creștere de peste 20% a cererii de cazane în 2018

Piața cazanelor comerciale a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, atât din punct de vedere cantitativ, cât și valoric. Evoluția are la bază, printre altele, și construcțiile noi de tip clădiri de birouri. Potrivit ultimelor date din piață, activitatea de construcții pe segmentul clădirilor de birouri va accelera în 2018. Pe acest fond, reprezentanții ELCO anticipează o creștere a cererii de produse pentru clădirile din sectorul business.

Despre ELCO

ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire colective şi comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire excelente pentru renovare, modernizare şi clădiri noi, cu aplicaţii ce variază de la apartamente, la complexe comerciale şi fabrici industriale mari, având peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în Europa.

Printre proiectele de referință din întreaga lume în care se regăsesc soluțiie Elco se numără: Satul Olimpic din Soci, Perfect Administration Residence din Beijing, Primăria și Opera din Lyon, Satul Olimpic din Beijing, Stadionul Parkstad-Limburg din Kerkrade, Spitalul Sf. Maria din Ludwigshafen, EuroAirport din Basel și multe altele.

ELCO este prezentă pe piața din România din mai 2017 unde furnizează sisteme destinate aplicațiilor comerciale, industriale sau rezidențiale mari.