Home Amenajari Simona Muraru, Delta Studio: “Îmi doresc ca fiecare proiect să reprezinte clientul, să nu fie o soluție banală și rece”
Simona Muraru, Delta Studio:  “Îmi doresc ca fiecare proiect să reprezinte clientul, să nu fie o soluție banală și rece”

Simona Muraru, Delta Studio: “Îmi doresc ca fiecare proiect să reprezinte clientul, să nu fie o soluție banală și rece”

0

Simona Muraru este coordonator de Proiecte Ansambluri Rezidențiale în cadrul Delta Studio și se ocupă de vânzări de soluții pentru amenajări de interior. Printre ansamblurile rezidențiale de top din București pe care le-a amenajat se numără The Park Apartments, dezvoltat de Hanner, Gran Via Park, Zorileanu 18, Metropolitan City, Carol City, Tineretului City, Nordis Residence, High Residence, Băneasa Luxury Home, Icon Residence, City Dream Residence, Valletta Residence, Zacaria  Group, Floreasca Residence, Belle Ville Cluj. Majoritatea se află încă în desfășurare. Domeniul divers îi oferă posibilitatea de a-și folosi abilitățile de comunicare și sales, fiind o persoană comunicativă și orientată către oameni.

MTC: Care este prima întrebare pe care ți-o adresează un client atunci când apelează la soluțiile de amenajări oferite de Delta Studio?

Simona Muraru: Prima întrebare se referă, în general, la costul amenajării pe metru pătrat. Urmează apoi discuții despre branduri și recomandări concrete de amenajare. Se începe cu amenajarea băilor și alegerea finisajelor pentru toată casa: parchet și plăci ceramice. Acestea sunt elementele de bază care definesc stilul general al spațiului.

Care sunt principalele cerințe ale clientului?

Fiecare persoană are propriile sale dorințe, în acord cu stilul său de viață. O familie va avea întotdeauna cerințe diferite de cele ale unui burlac, de exemplu. O notă comună ar fi legată de prețuri – majoritatea încearcă să obțină cât mai mult, plătind cât mai puțin posibil.  În acest moment, piața amenajărilor de interior oferă tot mai multe opțiuni, iar oamenii sunt tot mai informați și vin la întâlnire cu „lecțiile făcute”.

Care este, concret, rolul tău în oferirea de soluții de amenajări interioare? Soluțiile se referă atât la alegerea finisajelor cât și la alegerea mobilierului, obiectelor de decorațiuni etc?  

Rolul meu este gestionarea proiectului în materie de finisaje interioare (gresie, faianță, mozaic, parchet), uși și obiecte sanitare, de la faza incipientă de ofertare la faza de montaj. Pentru zona de mobiliere, corpuri de iluminat, decorațiuni, pot oferi consiliere, iar arhitecții de interior din echipa Delta Studio concretizează propunerile de amenajare.

Cum intervin arhitecții de interior în acest proces?

Clienții care vin însoțiți de arhitecți știu deja ce caută și atunci rolul meu este să le furnizez soluția respectivă sau ceva foarte similar.

Aici mă bazez pe o cunoaștere foarte bună a portofoliului de produse – acest lucru mă ajută să pot răspunde solicitărilor arhitecților (uneori existente la nivel de idee) cu detalii concrete. Esențială este buna comunicare între toate părțile implicate.

Care este bugetul mediu investit pentru amenajarea unei locuințe, ca ordin de mărime?

Bugetul mediu investit de dezvoltatorii imobiliari într-o amenajare se raportează la zonă  și la prețul de vânzare al zonei pe mp, dar și la categoria de clienți targetată.

Pentru o amenajare de interior de 2-3 camere vorbim de o investiție ce pornește de la 10-12.000 euro. O amenajare completă în acest buget se regăsește de exemplu în ansamblul Greenfield, The Park Apartments sau Floreasca Residence, unde ne-am implicat în amenajări de apartamente-showroom. Pentru proiectele rezidențiale high-end, costurile pot ajunge la sute de mii de euro.

În ceea ce privește costul de amenajare al unei băi complete, de exemplu, investiția minimă, cu produse de calitate, moderne, brandurile Keramyth și Dalet, începe de la 415  euro + TVA.

 Care sunt cele mai exigente cerințe și în ce constau?

Solicitările cele mai exigente sunt cele aferente proiectelor de lux, unde fiecare detaliu trebuie să fie impecabil. Modul de a ne raporta la un proiect, dedicarea și seriozitatea sunt însă aceleași, indiferent de anvergura proiectului. Una dintre cerințele care trebuie respectate întocmai este termenul de livrare al produselor – aici nu ne permitem întârzieri, deoarece au impact asupra întregului șantier, echipelor de construcție, termenelor de predare etc.

Cât durează o amenajare, de la preluarea comenzii și până la finalizarea ei?

Proiectele se realizează în conformitate cu graficul de livrări și caietul de sarcini primite de la constructor, antreprenor sau dezvoltator, fiecare proiect având propriile sale cerințe.

Cum s-a schimbat piața/percepția clienților comparativ cu perioada boom-ului imobiliar?

 Desigur, clienții acordă o atenție tot mai mare calității produselor, vor să vadă și să atingă, sunt foarte interesați înainte de achiziționarea unei locuințe de finisajele achiziționate de dezvoltatori, de cele mai multe ori calitatea construcției reflectându-se în calitatea finisajelor.

Prin ce se deosebesc serviciile Delta Studio în materie de soluții de amenajări interioare, față de cele ale concurenței?

Delta Studio vine în întâmpinarea dezvoltatorilor imobiliari cu o ofertă extrem de competitivă – produse de calitate la prețuri extrem de accesibile, tarifele fiind negociate cu furnizorii noștri pentru cantități foarte mari. Brandul de plăci ceramice și mozaic Keramyth oferă produse de calitate, cu un design conform ultimelor tendințe existente la nivel mondial, la prețuri extrem de competitive. Brandul Dalet oferă concepte de amenajare pentru băi, incluzând toate obiectele necesare: vase de WC/bideu, lavoare, baterii, căzi, cabine, mobilier de baie. Oferim produse ce se remarcă prin designul modern, în acord cu tendințele actuale, la un preț foarte accesibil.

Ce calitate te ajută în acest job?

Faptul că sunt o persoană extrem de empatică – acest fapt mă determină să mă pun în locul fiecărui client în parte și să îi propun soluțiile potrivite, ca și cum m-aș ocupa de fiecare dată de un proiect pentru mine. Îmi doresc mult ca fiecare proiect să reprezinte clientul, să nu fie o soluție banală și rece.

O întrebare care se impune: Cum arată casa ta?

Pentru mine, acasă este o stare, un refugiu de fiecare seară ce exprimă optimism, bucurie, confort. Am ales nuanțe deschise, puse în valoare de lumina naturală. Experiența profesională m-a ajutat să îmi decorez singură casa, cum nici n-aș fi visat în urmă cu cinci ani.

Ce îți oferă satisfacție în munca pe care o faci zi de zi?

Rolul meu este să coordonez nevoile actuale ale clienților cu ceea ce construiesc dezvoltatorii și să le propun acestora din urmă soluții moderne și personalizate, care să vină în întâmpinarea nevoilor clientului de astăzi. Iar când reușesc să conving dezvoltatorul să aleagă de exemplu vase de WC suspendate Dalet și să creeze o nișă de depozitare deasupra (salvează spațiu și este și o soluție foarte estetică), în loc de clasicele și demodatele vase de WC stative, sunt extrem de încântată, pentru că îmbunătățesc în acest mod felul de a locui pentru sute de persoane.