Home Evenimente Sistemele Trimble – alegerea celor mai importanţi producători de utilaje de construcţii
Sistemele Trimble – alegerea celor mai  importanţi producători de utilaje de construcţii

Sistemele Trimble – alegerea celor mai importanţi producători de utilaje de construcţii

0

– Parteneriate cu Volvo, Doosan Infracore şi Hyundai Heavy Industries;

– Contractorii români vorbesc despre beneficiile sistemelor Trimble;

19 iulie 2016 – Compania Trimble a anunţat în cadrul evenimentului BAUMA 2016 realizarea unor noi parteneriate internaţionale majore. Acestea presupun dotarea din fabrică a unor utilaje Volvo, Doosan Infracore şi Hyundai Heavy Industries cu kituri de preechipare pentru instalarea ulterioară de sisteme Trimble de ghidare automată a utilajelor. Astfel, dacă adăugăm parteneriatele cu Caterpillar și Liebherr, în acest moment, Trimble colaborează strâns cu cinci dintre cei mai mari zece producători de utilaje din lume.

Trimble este o companie recunoscută la nivel mondial pentru produsele de geolocaţie, dezvoltând tehnologii GPS, laser şi optice. De asemenea, compania dezvoltă aplicații soft şi soluţii de transmisie wireless, astfel încât poate oferi partenerilor săi soluţii tehnice complete. Cu ajutorul datelor generate de produsele Trimble se pot colecta, gestiona şi analiza informaţii complexe ce îmbunătăţesc calitatea lucrărilor, preiau o parte din sarcinile operatorilor şi a celor implicaţi în executarea lucrărilor şi creşterea productivităţii.

Trimble şi Hyundai Heavy Industries – excavatoare cu Trimble GCS900

Trimble şi Hyundai Heavy Industries au anunțat lansarea unui plan de integrare, fabricare și comercializare a kit-urilor de pre-echipare Trimble a utilajelor, pentru a permite instalarea componentelor sistemului de ghidare automată Trimble® GCS900 pe anumite excavatoare.

Trimble și Doosan – primul excavator Doosan Trimble Ready

Trimble și Doosan Infracore au anunțat că începând din vara aceasta clienții din Europa vor putea să comande excavatorul Doosan DX225LC-5, cu preechipare Trimble din fabrică. Acest nou excavator Trimble Ready permite o instalare mai rapidă și simplificată a componentelor sistemelor de ghidare automată Trimble® GCS900 2D sau 3D fără a fi necesare sudură, revopsire, găurire sau demontare.

Trimble şi Volvo CE – acord de integrare a controlului mașinilor cu Trimble

Trimble și Volvo CE au semnat un acord pentru dezvoltarea unei soluții de integrare a sistemul de ghidare Trimble 3D cu sistemul Volvo Dig Assist 2D pe excavatoarele Volvo. Integrarea soluției de ghidare a utilajelor Trimble 3D pe excavatoarele Volvo va permite clienților de tehnologie Volvo Dig Assist să utilizeze modelele 3D, precum și date furnizate de tehnologiile Trimble® Connected Site®.

Prezenţa în România a soluţiilor Trimble

Produsele şi tehnologiile Trimble sunt aduse pe piaţa locală de SITECH România Construction Technology, companie deschisă oficial în 2013, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 1.235 milioane de lei. SITECH România Construction Technology este parte a reţelei de distribuţie globală a SITECH. Compania comercializează sisteme de ghidare automată a utilajelor şi de gestionare a şantierelor, echipamente topografice şi software, pentru toate aplicaţiile, de teren şi de birou. De asemenea, SITECH România oferă training customizat, instalare, servicii şi suport tehnic pentru toate produsele Trimble dedicate lucrărilor de construcții.

Suita de produse Trimble GCS900 cuprinde sisteme de control al utilajelor pentru terasamente, care fac ca suprafețele proiectate, pantele și aliniamentele să fie accesibile operatorilor, în timp real, pe ecrane din interiorul cabinelor. Utilizând tehnologie prin satelit sau cu stație totală robotizată (UTS) pentru sisteme 3D și tehnologie laser sau sonică pentru sisteme 2D, acestea oferă o poziționare automată și precisă a lamelor sau a cupelor utilajelor. Soluțiile Trimble GCS900 reduc semnificativ erorile și îmbunătățesc productivitatea și eficiența contractorului.

“Cu produsele Trimble ne adresăm tuturor clienţilor care deţin în flotă utilaje de construcţii, indiferent de marca acestora. Trimble are parteneriate la nivel mondial cu producători de utilaje precum Caterpillar, Liebherr, Volvo, Hyunday și Doosan. Aceste parteneriate permit preechiparea din fabrică a utilajelor astfel încât montarea ulterioară a unui sistem Trimble devine extrem de simplă. Însă, aceste parteneriate nu sunt limitative, SITECH deţine capacitatea să monteze sisteme pe toate celelalte mărci de utilaje. Trimble a dezvoltat peste 1500 de kit-uri electrice și hidraulice dedicate fiecărei mărci și model de utilaj. În România, echipa SITECH a montat sisteme atât pe utilaje dotate cu preechipare din fabrică, cât și pe utilaje unde a fost necesară instalarea kitului de preechipare”, a declarat Bogdan Popescu, reprezentant tehnico-comercial SITECH România Construction Technology.

Beneficiile sistemelor Trimble – ușor cuantificabile pentru contractorii români

“Compania noastră beneficiază de tehnologiile de ghidare automată utilaje din anul 2011, fiind printre primii care au folosit în România un greder echipat cu sistem Trimble GCS900 3D, cu staţie totală robotizată. Am conştientizat foarte repede că echipamentele și tehnologiile oferite de SITECH sunt singurele care pot atinge cele mai înalte standarde de calitate din domeniu. Am finalizat lucrările într-un timp mult mai scurt, productivitatea înregistrând o creștere de 25-30%. Aceștia sunt factori decisivi în creşterea şi menţinerea competitivităţii, a calităţii și durabilității lucrărilor executate”, a declarat Dan Pricope reprezentant MITHRAS Build din Neamț.‎

Trimble oferă de sisteme de ghidare automată, 2D sau 3D, pentru diferite tipuri de utilaje: buldozere, gredere, excavatoare, compactoare, finisoare, freze, încărcătoare, camioane, etc., destinate unor aplicații extrem de variate.

„Primul proiect în care am folosit un excavator Cat cu sistem Trimble GCS900 2D a fost cel de modernizare al sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din Târgu Neamț. În acest proiect am lucrat în parteneriat cu firma germană Ludwing Pfeiffer Hoch-Tiefbau şi am folosit țevi din ceramică, extrem de sensibile, dar care asigură o calitate și o durabilitate înaltă a lucrării. Siguranța și eficiența pe care o avem cu sistemele Trimble ne permite să conducem o execuție deosebită pentru aceste lucrări. Datorită tehnologiilor Trimble eficiența a crescut cu circa 20% față de modul de lucru anterior”, a declarat Mădălin Cadăr, director al firmei Cadvyl Construct din Bacău.

Despre Trimble – Divizia de construcţii industriale şi civile

Soluţiile Trimble implică o varietate de tehnologii, inclusiv sisteme GPS, lasere de construcţii, staţii totale, comunicaţii de date wireless, Internet, aplicaţii software. Ca parte a strategiei Trimble de conectare la locaţie, aceste soluţii oferă un nivel înalt de integrare cu procesele şi fluxurile de muncă de la faza de proiectare până la finalul proiectului. Soluțiile oferă îmbunătăţiri semnificative din punct de vedere al productivităţii pe parcursul ciclului de viaţă al construcţiilor. Pentru mai multe detalii vizitați: www.trimble.com.

Despre SITECH România Construction Technology

SITECH România Construction Technology, dealer Trimble în România, este parte a reţelei de distribuţie globală SITECH. Compania comercializează sisteme Trimble de ghidare automata a utilajelor şi de gestionare a şantierelor, sisteme de cântărire Trimble Loadrite, echipamente topografice Trimble, precum şi software, pentru toate aplicaţiile de teren şi de birou. SITECH oferă cursuri de formare pe tot parcursul anului pe şantier şi / sau la sediul firmei prin intermediul inginerilor săi pentru a dobândi o cunoaştere adevărată a tehnologiilor Trimble. Pentru mai multe informaţii despre SITECH vizitaţi: http://www.sitech-romania.ro.