Home Companii Soletanche Bachy, Bazează-te pe noi, Build on us
Soletanche Bachy, Bazează-te pe noi, Build on us

Soletanche Bachy, Bazează-te pe noi, Build on us

0

Numele de Soletanche Bachy este echivalent cu al antreprenorului general în domeniul geotehnicii şi ingineriei civile, parte a grupului Soletanche Freyssinet şi a grupului Vinci Construction.

Ne-am lansat ca specialişti în tehnologii de injectare a pământurilor, dar în timp ne-am însuşit o gamă completă de metode şi tehnologii specifice ingineriei geotehnice, fundaţiilor speciale, lucrărilor subterane, lucrărilor de îmbunătăţire a terenurilor sau de tratare şi control a poluării. Deservim o gamă largă de clienţi din sectorul public cât şi din privat: administraţii publice centrale şi locale, constructori industriali, dezvoltatori imobiliari, promotori de proiecte.

Arta de a construi o fundaţie este la fel de veche ca lumea însăşi, dar desăvârşirea sa ştiinţifică, mai exact geotehnică, a avut loc abia din anii 1920. Soletanche şi Bachy, fondaţi în 1947, respectiv 1927, au fost pionierii acestei noi discipline şi în doar trei generaţii au perfecţionat şi lansat cele mai multe inovaţii tehnice care au revoluţionat tehnologiile din domeniul fundaţiilor speciale.

Din cele 60.000 de proiecte finalizate cu succes în 100 de ţări putem menţiona: fundaţia turnurilor Petronas din Kuala Lumpur; stabilizarea nisipului maritim de la cele două Palmiere din Dubai; lucrările portuare de la Port 2000 din Le Havre; incinta de la Ground Zero – WTC New York; cel mai adânc ecran de etanșare din lume la reabilitarea barajul Mud Mountain, SUA; cea mai mare cantitate (25 000 m3!) de betonare continuă din lume la construirea Muzeului „Al Doilea Război Mondial” din Gdansk, Polonia.

Având 12 subunităţi specializate si departamente dedicate cercetării și dezvoltării, în care sunt implicaţi experţi în contact direct cu realităţile practice ale specialităţii lor, și bazându-se, totodată, pe parteneri externi cum ar fi laboratoare, institute de cercetare și universităţi, s-a creat un mediu extrem de fertil pentru promovarea de idei noi.

Dedicat inovaţiilor tehnice, Soletanche Bachy investește anual 2% din cifra de afaceri în programe de cercetare din Uniunea Eurpoeană și din ţările unde este prezent prin filialele importante. Toate acestea au făcut ca societatea să deţină un portofoliu total de peste 500 licenţe, cu câte 35 de licenţe înregistrate anual și care au contribuit la obţinerea a peste 15 premii de inovaţie acordate de FNTP (Federaţia Naţională de Lucrări Publice din Franţa) pentru tehnologii şi soluţii, cum ar fi sistemul de etanșare CWS, procedeul Hidrofreză, metoda Geomix, tehnologia T.pile, metodele JetPlus, Proccope, Starsol, Colmix, Springsol.

Prezentă în România din 1992, filiala SBR a participat de-a lungul anilor, la realizarea unor proiecte provocatoare, precum Casa Radio, Park Lake Plaza, Siniat Turceni, The Office
Cluj, Green Court – C, Azomureș, City Business Excellence Center Timișoara, Trade Center Oradea, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Tunelul de vânt Freelo.