Home Stiri Soluții moderne, ferestre și uși automate GEZE în noua Primărie din Leonberg, Germania
Soluții moderne, ferestre și uși automate GEZE în noua Primărie din Leonberg, Germania

Soluții moderne, ferestre și uși automate GEZE în noua Primărie din Leonberg, Germania

0

București, 24 august: GEZE, liderul în sisteme premium de acționare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, implementează cele mai moderne soluții pentru o securitate sporită și o strategie energetică durabilă în cel mai recent proiect, noua clădire a Primăriei Leonberg din Germania. Într-un peisaj asemănător unui parc, cu o gradină promenadă, noua primărie este o expoziție urbană ce se întinde pe o suprafață de peste 9.900 de metri pătrați, fiind deschisă pe trei laturi atât pentru locuitorii orsașului, cât și pentru cei peste 200 de angajați ai administrației urbane.

Experții GEZE au susținut construcția încă din faza de planificare, fiind un real sprijin pentru reprezentanții orașului, arhitecții Schaller și antreprenorul general Wolff & Müller. Astfel, designul a fost elaborat în funcție de necesitățile diferitelor grupuri de utilizatori ale primăriei, astfel încât zonele destinate publicului să fie ușor de găsit, accesat și utilizat pe cont propriu, mai ales de persoanele cu deficiențe de văz sau de auz. De asemenea, soluțiile implementate au vizat combinarea cerințelor de protecție împotriva incendiilor și a celor pentru ieșirile de urgență la cele mai înalte standarde de securitate.

Sistem de acţionare pentru uşi batante Powerturn – varietate de funcții și libertate creativă

În întreaga clădire se combină confortul ușilor fără bariere, controlul accesului, protecția pentru ieșirile de urgență, cât și extragerea fumului în caz de urgență. Toate aceste exigențe de siguranță sunt îndeplinite astfel: unitățile de acționare Powerturn asigură deschiderea în caz de urgență, funcția Smart Swing oferă posibilitatea de a deschide ușile manual și cu ușurință, iar sistemele Powerturn F/R cu comutator de fum integrat conferă protecția necesară în caz de incendiu. De asemenea, ușile antifoc și antifum, în special cele de la cantină sau din spațiile sanitare au fost echipate cu amortizoare hidraulice premium, TS 5000 R și TS 5000 RFS, ce furnizează o funcționare liberă, dispun de detectoare de fum, asigură o acționare cu un efort redus, dar și flexibilitate în etapa de instalare.

Ventilație fără obstacole – evacuarea inteligentă a fumului și a căldurii

Interacțiunea dintre sistemele de închidere și cele de control al climatizării pune în evidență soluțiile inteligente folosite de GEZE în construcția primăriei. În situația unui incendiu, ușile sunt deblocate folosind unitatea de evacuare a fumului și a căldurii MBZ 300, care preia alimentarea cu energie electrică și cea de urgență, precum și coordonarea și monitorizarea sistemelor de ferestre și a componentelor ce pot fi activate individual (ex. senzori, butoane sau detectoare de fum).

De asemenea, ferestrele sunt automatizate cu motoare de acționare Slimchain în versiunea Syncro, furnizând mesaje de alarmă, cât și informațiile necesare despre starea acestora (deschise/ închise, lățimea exactă a deschidere) către sistemul KNX instalat în incintă. Sistemul de evacuare a fumului și căldurii are, prin urmare, o funcție dublă: pe lângă faptul că este o aplicație orientată spre siguranță în caz de incendiu, acesta oferă și o ventilație naturală zilnică pentru un aer proaspăt din foaier până în camera de consiliu.

Sistemele de acționare cu Slimchain din bucătăriile interioare de la fiecare etaj și cele din coridoare oferă aer proaspăt în atrium. Dacă se formează fum sau căldură în atrium, ventilatoarele sunt închise prin sistemul de detecție a incendiului, astfel încât fumul să nu fie păstrat pe etaje.

Pentru a permite alimentarea cu aer proaspăt din exterior în caz de incendiu, sistemele de acționare cu lanțuri Powerchain-Syncro deschid mai multe ferestre mari din exterior în zona de așteptare „Familie și educație” de la primul etaj. Aceste pachete acționare sincronizate, cu o înălțime maximă de 1200 milimetri, permit de asemenea deschiderea maximă a ferestrei în mai puțin de 60 de secunde în caz de incendiu.

Ușa manuală de lângă această zonă de așteptare trebuie să îndeplinească funcții complexe, cum ar fi protecția împotriva accesului neautorizat și asigurarea unei treceri libere pentru evacuarea oamenilor în caz de pericol. Este deschisă pe timpul zilei, dar este blocată atunci când birourile sunt închise. În caz de urgență, ușa poate fi totuși folosită de oricine pentru ieșirea de urgență, prin apăsarea butonului de urgență din unitatea de comandă a ușilor GEZE TZ 300.

Despre GEZE

Înființatăîn 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.

În prezent, grupul deține 21 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.800de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sticlăinstalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sisteme de ferestre și de ventilare.

 Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul GEZE România: www.geze.ro