Home Stiri Soluții personalizate GEZE în a doua cea mai înaltă clădire din Capitală, Bucharest One
Soluții personalizate GEZE în a doua cea mai înaltă clădire din Capitală, Bucharest One

Soluții personalizate GEZE în a doua cea mai înaltă clădire din Capitală, Bucharest One

0

Bucureşti, 24 mai 2016–GEZE România a echipat a doua clădire ca înălțime din Capitală, Bucharest One, cu soluții personalizate, menite să asigure confort și siguranță într-unspațiucu o înălțime de 120 metri. Pentru clădirea de birouri din nordul Bucureștiului, aflată în portofoliul Globalworth Real Estate, specialiștii GEZE au instalat sisteme de evacuare a fumului și gazelor fierbinți în caz de incendiu, soluții de admisie a aerului proaspăt, precum și o soluție personalizată de ventilare zilnică, solicitată de către beneficiar în zona bucătăriei.

„Am remarcat un trend ascendent în ceea ce privește soluțiile de protecție împotriva incendiilor, tot mai multe spații de birouri fiind interesate de sisteme performante care să le ofere siguranță în orice moment. Bucharest One face parte din această categorie, întrucât dotarea cu sisteme de desfumare și admisie a aerului proaspăt este necesară pentru o clădire de birouri de 23 de etaje și cu o suprafață de peste 50.000 mp”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România.

„GEZE dispune de un portofoliu bogat în soluții de ventilare electrică și RWA, iar în cazul acestui proiect am optat pentru personalizarea sistemelor, astfel încât acestea să îndeplinească funcțiile de control și siguranță, dar totodată, să se integreze într-un design discret și elegant”, a adăugat Ștefan Sevastian, responsabil al diviziei safety GEZE România.

Clădirea Bucharest One a fost dotată de către specialiștii GEZE cu un sistem de desfumare, care asigură în același timp și închiderea perimetrală a ferestrelor. Această soluție personalizată este formată din 110 motoare cu lanț GEZE Slimchain 800 mm, modificate la cererea clientului la 600 mm și 110 motoare de închidere GEZE Powerlock, împreună reușind să îmbine funcționalitatea cu design-ul atractiv. Soluția de evacuare a fumului și gazelor fierbinți este completată de 10 motoare GEZE Powerchain 800 mm, un sistem performant de acționare cu lanț pentru elemente mari și grele de fereastră, a cărui cursă a fost personalizată la 600 mm, precum și de 10 motoare de închidere GEZE Powerlock pentru ferestrele mai mari decât cele standard.

Pentru a răspunde complet conceptului de siguranță și confort, clădirea Bucharest One a fost echipată cu o soluție de admisie a aerului proaspăt și control acces, specialiștii GEZE instalând 25 de motoare GEZE K600T, care asigură deschiderea automată a ușilor din zona birourilor, în caz de incendiu.

O altă soluție personalizată, solicitată de beneficiar în zona bucătăriei, este centrala GEZE THZ Confort, folosită în principal pentru funcția de ventilare zilnică, împreună cu motorul Slimchain.Prin conectarea la sistemul de detecție a incendiului și la BMS-ul clădirii, această soluțieoferă un plus de siguranță și confort pentru micile sisteme RWA, asigurând și funcția de desfumare.

În proiectul Bucharest One au fost utilizate amortizoare hidraulice din gama premium, TS 5000, care îmbină funcțiile performante cu design-ul discret și elegant. Astfel, cele 60 de amortizoare instalate asigură o legătură facilă între zona lifturilor și spațiile de birouri.

GEZE a echipat și alte clădiri de birouri, printre care Green Gate, Floreasca Business Park, JTI Offices, sediul EON, Petrom City, Nusco Tower, Unicredit Tower, America House și altele.

Despre GEZE

Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.

În prezent, grupul deține 28 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.500 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro.GEZE oferă o gamă largă de produse formatădin sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sticlăinstalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sisteme de ferestre și de ventilare.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul GEZE România: www.geze.ro