Home Constructii Soluțiile pentru hidroizolații MEM de la Temad „usucă” toate costurile cu energia
Soluțiile pentru hidroizolații MEM de la Temad „usucă” toate costurile cu energia

Soluțiile pentru hidroizolații MEM de la Temad „usucă” toate costurile cu energia

0

Temad este una din cele mai importante companii de distribuţie din România, recunoscută pe piaţa materialelor auxiliare pentru construcţii, amenajări şi decoraţiuni. Compania are un portofoliu vast de produse de calitate superioară ce acoperă o arie foarte largă de aplicaţii şi utilizări: adezivi, etanşeizanţi, spume poliuretanice, vopsele spray auto, decorative şi speciale, spray-uri tehnice, echipamente de protecţie, sisteme de fixare, abrazive şi scule aşchietoare, profile din aluminiu şi PVC, accesorii pentru zugrăvit, accesorii pentru termoizolaţii şi pentru gips-caton, benzi adezive şi de etanşare, vopsele lavabile, tencuieli decorative, accesorii pentru baie şi bucătărie, produse de curăţat, răşini, scule de măsurare şi de grădinărit, odorizante auto.

Temad nu vinde doar produse, ci oferă un pachet complet de soluţii de încredere pentru fiecare situaţie în parte şi consultanţă tehnică pe întreaga durată a proiectului de construcţii sau amenajări. Fiecare produs este rezultatul investiţiilor în cercetare, în dezvoltarea de tehnologii inovatoare şi sigure şi în atenţia sporită la impactul asupra mediului şi asupra oamenilor. La acest pachet se adaugă serviciile de vânzare consultativă, training de specialitate, livrare promptă în 24 de ore, în cele mai bune condiţii, oriunde în ţară, atât în magazinele de profil din comerţul tradiţional şi din comerţul modern, cât şi direct pe şantiere sau la companii din domeniu.

Vântul, zăpada, ploaia şi soarele crează probleme, în timp, casei dumneavoastră. În special în pivniţă sau pe acoperiş apar deteriorări şi infiltraţii care trebuie neapărat înlăturate. Dacă, de exemplu umiditatea pătrunde în zidărie, aceasta atrage după sine apariţia mucegaiului şi necesitatea de a încălzi suplimentar – ducând în final la costuri de întreţinere mai mari (deoarece încăperile cu pereţi umezi necesită mai multă energie pentru a ajunge la temperatura dorită, decât încăperile uscate).

Dacă vreţi să luaţi reparaţiile în propriile mâini, atunci este mai simplu, mai eficient şi nepoluant utilizând sortimentul de bitum fără solvent MEM. Acesta oferă protecţie perfectă şi este potrivit pentru etanşarea ideală şi repararea acoperişului, a pardoselii şi a pivniţei. De 35 ani, MEM dezvoltă produse noi şi valoroase pentru meşterii casei. Obiectivul principal este compatibilitatea cu mediul şi durabilitatea. MEM a renunţat definitiv la solvent în procesul de fabricaţie a produselor pe bază de bitum. Astfel, aplicarea produselor nu afectează mediul şi nici sănătatea oamenilor întrucât nu degajă miros şi nu există pericol de explozie. Logo-ul MEM este o garanţie a implicării active pentru dezvoltarea de soluţii prietenoase cu mediul.

Etanșarea pereților exteriori ai fundațiilor

 • MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolaţii fundaţii
 • MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor

solutie-bituminoasa-pentru-hidroizolarea-fundatiilorPivniţa unei case este în contact permanent cu umiditatea solului. De aceea, zona aceasta trebuie neapărat protejată pentru a împiedica formarea igrasiei. Cu MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor şi cu MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor care se usucă extrem de rapid, sunteţi în siguranţă în ce priveşte protecţia la umiditate.

Cu MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor şi MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor nu numai că uscaţi pereţii dar aduceţi şi o contribuţie semnificativă la diminuarea costurilor de încălzire. Pe scurt: Nu este umiditate, nu sunt costuri mari la energie!

Construcţiile vechi cu fundaţii afectate sau etanşate necorespunzător precum şi pereţii exteriori ai beciurilor pot fi renovaţi cu MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor.

Caracteristici

 • Strat gros de bitum, de înaltă calitate, umplut cu polistiren şi armat cu fibre;
 • Corespunde normelor în vigoare DIN 18195 şi este adecvat pentru protecţie împotriva umidităţii solului precum şi împotriva apei de infiltraţie;
 • Pentru hidroizolarea profesională a pereţilor exteriori;
 • Pentru acoperirea crăpăturilor;
 • Rezistă la săruri dizolvate şi la mucegai;
 • Adecvată pentru fi xarea plăcilor de izolaţie (din polistiren).
 • Consum: aprox. 3,7 – 4,9 l/m2
 • Ambalaj: 12 l, 28 l

NECESAR

Materiale: MEM Strat preliminar pe bază de bitum, MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor respectiv MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor, plasă de fibră de sticlă.

Scule: bidinea, şpaclu de gletuit, şpaclu de aplicare, cuţit (cutter) şi o maşină de găurit cu dispozitiv de amestecare lent pentru MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor.

PAŞI DE URMAT

 1. Curăţaţi stratul suport de orice urmă de praf. Astupaţi crăpăturile deschise cu un mortar de reparaţie.
 2. După ce aţi grunduit stratul suport cu MEM Strat preliminar pe bază de bitum (A), puteţi aplica MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor / MEM Soluţie bituminoasă bicomponentă pentru hidroizolarea fundaţiilor (B).
 3. În continuare, în stratul încă proaspăt, se presează uşor plasa de fibră de sticlă (C).
 4. După uscarea primului strat se aplică cu şpaclul încă un strat de MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor (D).
 5. Pentru o protecţie optimă la deteriorare este recomandat să aplicaţi suplimentar o membrană alveolată sau plăci de polistiren fixate cu MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor (E). Tot la fel de eficientă ar fi montarea unui dispozitiv de drenare.

Izolare împotriva umidității dintr-o singură aplicare

 • MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolaţii fundaţii –  pentru umidităţi normale ale solului

solurie-bituminoasa-pentru-hidroizolarea-fundatiilor-pentru umiditati-normale-ale-soluluiChiar şi în cazul unui sol mai puţin umed pot să apară deteriorări ale fundaţiei sau ale pereţilor pivniţelor sau subsolurilor. Cu MEM soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor – pentru umidităţi normale ale solului această zonă este protejată optim.

Caracteristici

 • Se prezintă sub formă de emulsie bituminoasă.
 • Protejează împotriva umidităţii din sol.
 • Rezistă la substanţe naturale care atacă betonul.
 • Destinaţie: pentru hidroizolarea suprafeţelor de beton, tencuială şi fundaţii aflate în contact cu solul.
 • Consum: aprox. 220 – 250 ml/m2
 •  Ambalaj: 1 l, 5 l, 10 l

Recomandare: MEM Soluţie bituminoasă pentru hidroizolarea fundaţiilor – pentru umidităţi normale ale solului poate fi utilizată şi pentru protecţia stâlpilor de gard împotriva putrezirii.

Acoperișuri ca noi

 • MEM Soluţie pe bază de bitum pentru hidroizolarea acoperişurilor

solutie-pe-baza-de-bitum-pentru-hidroizolarea-acoperisurilorAcoperişul finisat cu folii sau membrane bituminoase tinde să se deterioreze în timp din cauza intemperiilor. MEM Soluţie pe bază de bitum pentru hidroizolarea acoperișurilor este mijlocul ideal pentru protecţie, menţinere şi regenerare a suprafeţelor bituminoase pentru a deveni iar netede şi flexibile.

Caracteristici

 • Membrană bituminoasă
 • Protejează şi repară stratul de bitum deteriorat de intemperii şi uşor sfărâmicios de pe acoperiş
 • Rezistă la substanţele naturale care atacă betonul
 • Nu este recomandată pentru acoperişurile realizate din membrane PVC
 • Consum: aprox. 220 – 250 ml/m2
 • Ambalaj: 1 l, 5 l, 10 l

Save