Home Stiri Studenții români se pot înscrie în competiția Go Green in the City 2018, organizată de Schneider Electric
Studenții români se pot înscrie în competiția Go Green in the City 2018, organizată de Schneider Electric

Studenții români se pot înscrie în competiția Go Green in the City 2018, organizată de Schneider Electric

0
  • Aflată la a opta ediție, competiția globală pentru tineri atrage zeci de mii de studenți din domeniul ingineriei și al business-ului, din întreaga lume
  • În 2018, au fost adăugate trei noi categorii: economia digitală, lanțurile de aprovizionare inteligente și securitatea cibernetică

 Schneider Electric, specialistul global în transformarea digitală a managementului energiei și a automatizării, a lansat Go Green in the City 2018, o competiție la nivel global care își propune să găsească idei îndrăznețe și soluții inovatoare pentru orașe smart, eficiente din punct de vedere energetic.

Este al optulea an de când compania organizează Go Green in the City, care a devenit un eveniment emblematic pentru studenții din domeniul ingineriei și business-ului din toată lumea. În 2017 au participat aproape 20.000 de tineri cu idei inovatoare, din 3.000 de universități, localizate în 180 de țări, iar 58% dintre aceștia au fost femei. Mizele competiției Go Green in the City sunt mari, participanții fiind atrași de oportunitățile de a face networking, de a-și găsi mentori, de a călători, de a câștiga premii în bani și de a descoperi job-uri sau proiecte de business.

Trei noi subiecte din domeniul digitalizării au fost adăugate în cadrul competiției

În 2018, competiția stârnește și mai mult interes, datorită abordării unei palete extinse de subiecte. Studenții sunt invitați să își prezinte ideile îndrăznețe în cadrul uneia dintre cele cinci categorii: sustenabilitate și incluziune socială, economie digitală, lanțuri de aprovizionare inteligente, securitate cibernetică sau “Fără limite/idei îndrăznețe pentru economia verde” (orice subiect). “Sustenabilitate și incluziune socială” și “Fără limite” au fost dintotdeauna subiecte foarte populare. Cele trei categorii nou adăugate reflectă importanța crescută a digitalizării, precum și abordarea inovației ca domeniu unde totul e posibil.

Olivier Blum, Chief Human Resources Officer la Schneider Electric a explicat: “Schneider Electric are o viziune curajoasă pentru a rezolva paradoxul energiei prin care trece planeta. Go Green in the City a fost proiectat drept o platformă în cadrul căreia tinerii inovatori pot să devină o parte integrantă a acestei viziuni. Ajutând studenții să își dezvolte ideile privind noi soluții sustenabile și să capete experiență în industria noastră este o modalitate bună de a produce o schimbare pozitivă.”

Acest entuziasm este împărtășit în totalitate de participanți. Raja Jain și Nimisha Gupta de la IIT Roorkee din India, s-au clasat pe primul loc în cadrul finalei din 2017 a Go Green in the City cu

proiectul lor, sistemul de răcire cu aer “Evacool”. Conform celor doi studenți, “Go Green in the City a fost un vis devenit realitate! Câștigarea competiției a reprezentat o realizare importantă pentru noi și a fost o oportunitate minunată de a învăța. Dacă sunteți interesați de modul în care tehnologia poate promova practici sustenabile, acest proiect e cea mai buna alegere!”

Un succes care continuă să crească

Echipele trebuie să fie compuse din doi studenți care pe durata competiției să urmeze cursurile unor instituții de educație din aceeași țară, din domeniul ingineriei sau al business-ului. Fiecare echipă trebuie să includă cel puțin o persoana de sex feminin, conform politicilor Schneider Electric privind diversitatea și incluziunea socială. Termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2018.

Toate echipele care se vor califica pe lista scurtă vor fi ghidate de experții Schneider Electric pentru a realiza propuneri de business viabile pe care să le prezinte în cadrul uneia dintre cele șapte semi-finale regionale care se vor desfășura de-a lungul verii în Europa, America de Nord, China, India, Asia- Pacific, Orientul mijlociu și Africa, America de Sud. Fiecare dintre cei șapte câștigători regionali vor fi invitați pentru a se pregăti pentru competiția finală alături de o echipă excepțională formată în totalitate din femei și două echipe “wild-card” (formate din semi-finaliști).

După această rundă, zece echipe se vor confrunta în finala din Statele Unite (orașul urmează să fie anunțat) în toamnă. Echipa câștigătoare selectată de către juriu va avea șansa de a-și începe o carieră la Schneider Electric, precum și de a vizita oricare două sedii internaționale Schneider Electric din întreaga lume, la alegere.

Pentru mai multe informații accesați: www.gogreeninthecity.com, http://china.gogreeninthecity.com.

finalisti

Finaliștii Go Green in the City 2017 la sediul Schneider Electric (Rueil-Malmaison).

Despre Schneider Electric

Schneider Electric este promotorul transformării digitale a managementului energiei și al automatizării în locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Cu o prezență globală în peste 100 de țări, Schneider este liderul incontestabil în managementul energiei – voltaj mediu, ridicat și energie sigură, precum și în sisteme de automatizare. Furnizăm soluții integrate de eficientizare, îmbinând energia, automatizarea și software-ul.

În cadrul sistemului nostru global, colaborăm cu cea mai mare comunitate de parteneri, integratori și dezvoltatori, pe platforma noastră deschisă, pentru a livra eficiență operațională și control în timp real.

Considerăm că angajații și partenerii excepționali fac din Schneider o companie excepțională și că angajamentul nostru pentru inovație, diversitate și sustenabilitate asigură prezența vieții oriunde și oricând, pentru oricine – sau, așa cum spunem noi, Life is On.

www.schneider-electric.com