Home Constructii TechSpan® Arce Prefabricate
TechSpan® Arce Prefabricate

TechSpan® Arce Prefabricate

0

Inventat şi dezvoltat de Terre Armee, sistemul de arc din beton prefabricat TechSpan® este folosit pentru construirea tunelelor terane şi subterane, pentru drumuri, căi ferate şi industriale, pentru protecţie precum şi pentru aplicaţii hidrotehnice.

Ing. Radu Popescu

Terre Armee Romania

TechSpan® generează un sistem alternativ foarte competitiv pentru construirea de poduri, podeţe, tunele feroviare sau rutiere, tunele industriale, treceri pietonale sau animale (ecoducte). Sistemul poate fi uşor utilizat în combinaţie cu linia de produse Terre Armee – Pământuri Armate.

Construcţia de TechSpan® este simplă, rapidă, cu un echipaj mic şi cu echipamente convenţionale. Arcadele sunt construite prin asamblarea elementelor prefabricate din beton într-un model în trepte și simetric. Procedura permite instalarea rapidă, fără întreruperi la fluxul de trafic.

Sistemul TechSpan® se bazează pe asamblarea jumătăţilor de secţiuni de arc prefabricate, elementele din beton armat fiind aşezate pe tălpi de fundare la baza structurii, rezemându-se una pe alta la vârf. Elementul jumătate de arc permite montarea rapidă cu o singură macara.

Inovaţia acestei tehnologii este de a personaliza și de a optimiza sistemul la cerinţele de încărcare speciale fiecărui proiect. Metoda de proiectare utilizează metoda elementelor finite (MEF) ce definește cu exactitate raza optimă de curbură a arcului pentru a minimiza efortul de întindere. Eficienţa și economia proiectării crește progresiv cu înălţimea terasamentului de deasupra structurii.

Curbura arcului este optimizată pentru fiecare proiect având în vedere cerinţele aplicaţiei, ale proiectului precum şi constrângerile din şantier.

Structuri cu deschideri ce depăşesc 20 de metri sau cu înălţimea stratului de supraîncărcare de peste 30 de metri au fost astfel construite cu succes.

Pentru consolidări de terenuri precum şi pentru prefabricarea arcelor, Companiile Terre Armee se implică la toate nivelurile de proiectare, incluzând:

  • Fezabilitate;
  • Proiectare;
  • Furnizarea elementelor prefabricate, armăturile şi accesorile (pentru sistemele proprii);
  • Asistenţa în şantier pe perioada instalării.

Toate materialele furnizate sunt fabricate (produse) în fabrici (staţii) alese cu grijă de Companie, fiind insoţite de marca CE.

mtc-nr1-interior-pag-3_66-57

Save