Home Stiri Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

0

Bistrita, 19 iunie 2017: Grupul Teraplast a devenit actionar majoritar la Depaco, odata cu achizitia unui pachet de inca 10% din partile sociale ale companiei.

Teraplast a finalizat saptamana trecuta achizitia a 50% din producatorul de tigla Depaco, dupa ce Consiliul Concurentei si-a dat acordul de preluare.

Mirela Pop, Director General Teraplast: „In urma achizitiei, Grupul Teraplast va putea consolida in situatiile financiare atat cifra de afaceri, cat si profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vanzarile Depaco sa aiba o contributie importanta in cifra de afaceri consolidata a Grupului, premisele de crestere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piata interna, iar pe de alta parte intrarea pe pietele externe. In urma intrarii in Grupul Teraplast, Depaco vinde deja in Ungaria si Bulgaria”.

Compania Depaco a realizat in 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei si un profit net de 10,31 milioane lei. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco se desfasoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru tigla metalica cu diverse profiluri, pentru tabla cutata, pentru sistemul de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obtinut in 2016 o cifra de afaceri consolidata de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei si un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul si-a propus o cifra de afaceri consolidata de 434,6 milioane lei si o EBITDA  de 63,3 milioane lei.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Departamentul de Comunicare al Teraplast: Anca Rif – Manager Comunicare & Relatia cu investitorii, tel: +40-752-101.639, Email: anca.rif@teraplast.ro