Home Constructii THERMOMAX®, sistemul de anvelopare revoluționar împotriva incendiilor
THERMOMAX®, sistemul de anvelopare revoluționar împotriva incendiilor

THERMOMAX®, sistemul de anvelopare revoluționar împotriva incendiilor

0

Sistemul de anvelopare a faţadelor THERMOMAX® aduce un plus de valoare pe piaţa produselor similare datorită proprietăţilor ecologice, prin gradul ridicat de reciclabilitate, a randamentului mare la montaj și, nu în ultimul rând, a protecţiei excelente la foc.

Fațade semiventilate

Inginerii și specialiștii din echipa THERMOMAX® au gândit acest sistem de pereţi semiventilaţi sau ușor ventilaţi sub formă de panouri sandwich din poliuretan cu aluminiu, prinse ingenios de zidărie, tocmai în scopul de a-l scuti pe beneficiar de stresul apariţiei umezelii, asigurând protecţia împotriva igrasiei și a mucegaiurilor. Fără convecţie, datorită șicanelor create (sau cu o convecţie foarte slabă), fără conducţie și cu un sistem de colectare a condensului, pereţii au o „pernă de aer” prin care respiră și care le conferă o prelungire a duratei de viaţă. Toate acestea asigură un confort termic total pentru beneficiarii locuinţei.

În plus, lacul cu care este tratată vopseaua la exterior dispune de câteva proprietăţi unice:

 • Stabilitate la deformări și la variaţii de temperatură.
 • Rezistenţă la intemperii.
 • Rezistenţă avansată la razele UV.
 • Păstrarea prospeţimii culorii pe întreaga durată de viaţă.

Sistemul THERMOMAX® de anvelopare a faţadelor aduce un plus de valoare faţă de alte soluţii, datorită proprietăţilor ecologice, prin gradul mare de reciclabilitate, a randamentului mare la montaj, a protecţiei înalte la foc, prin protejarea spaţiului de locuit.

Proprietăţile sistemului THERMOMAX® se bazează pe combinaţia dintre rezistenţa aluminiului, ductilitatea și rezistenţa lui, pe puterea de izolare a poliuretanului – care este cel mai bun izolator – și compactarea întregului ansamblu în panouri ce pot fi asamblate cu ușurinţă între ele. Întregul concept al sistemului THERMOMAX® a pornit de la premisa economisirii de energie. Se știe foarte bine că acele clădiri neanvelopate pierd până la 75% din energia termică. Însă pe lângă economia de energie, trebuie maximizată și economia bugetară pentru fiecare familie în parte. În acest sens, sistemul THERMOMAX® poate oferi maximum de protecţie energetică și financiară celor care îl folosesc.

Panoul sandwich THERMOMAX®

Sistemul de anvelopare THERMOMAX®, datorită trăsăturilor sale calitative și constructive, este un izolator ideal, care asigură menţinerea valorilor termice ale casei prin combinarea aluminiului cu spuma poliuretanică dură, cu înalte calitaţi izolatoare. Panourile THERMOMAX® de tip sandwich, mult mai ușoare și eficiente decât sistemul clasic, au un miez de spumă poliuretanica rigidă cu grosimea de 50 mm, caserat la interior cu folie din aluminiu de 0,08 mm, au la exterior o faţă din tablă de aluminiu cu grosimea de 0,5 mm, prevopsită și ambutisată, iar la extremităţi un sistem de îmbinare foarte sigur, de tip delfin (cu click), care face ca montajul să pară o joacă.

Dimensiunile panourilor:

 • Lungime: 2.00 m – 13,50 m
 • Lăţime: 42 cm
 • Grosime: 50 mm

Sistemul de anvelopare a clădirilor THERMOMAX® este încadrat în clasa B-s2-d0 de rezistenţă la foc, ceea ce înseamnă mai puţini bani cheltuiţi pentru asigurarea locuinţei. Modul de cuplare / îmbinare a panourilor THERMOMAX® se face folosind „profilul Delfin”.

Pentru a putea oferi maximum de confort termic și economii de 50 – 70% la întreţinere iarna și vara (prin diminuarea consumului de energie la folosirea aerului condiţionat), echipa THERMOMAX® a investit trei ani în cercetarea și testarea în laboratoare a panourilor de termoizolare a faţadelor.

Materiale folosite la panourile THERMOMAX®

TABLA DE ALUMINIU

 • Durabilitate de până la 50 de ani.
 • Proprietăţi excelente pentru placare/vopsire.
 • Proprietăţi mecanice superioare.
 • Rezistenţă la acţiunea agenţilor chimici și organici.
 • Ciclu lung de viaţă.
 • Flexibilitate în proiectare.
 • Prelucrabilitate bună.
 • Reciclare integrală.

POLIURETAN

 • Conductibilitate termică scăzută, având o densitate de 45 kg /mc.
 • Poliuretanul este cel mai bun izolator termic folosit în construcţii
 • Conductibilitate scăzută = celule închise 92%.
 • Rezistenţă ridicată la foc: clasa de foc B-s2-d0

Argumente în favoarea folosirii panourilor THERMOMAX®

Protecţie la foc. Conștientizând încă din faza de cercetare pericolul la care sunt expuși cetăţenii ale căror blocuri sunt anvelopate cu materiale inflamabile, echipa care a pus bazele sistemului THERMOMAX® a ales să folosească sistemul de spumă poliuretanică neinflamabilă. Astfel, a fost definitivat un sistem atât de performant încât nu întreţine arderea. După toate experienţele nefericite trăite de societatea românească în ultima perioadă, sistemul THERMOMAX® oferă protecţie maximă împotriva efectelor distrugătoare ale focului.

Protejarea bugetului fiecărei familii sau instituţii. Prin folosirea sistemului THERMOMAX®, fiecare familie sau instituţie beneficiază de o reducere a bugetului de cheltuieli lunare cu încălzirea și climatizarea spaţiului locuit cu un procent de 50% – 70%

Protecţie durabilă. Faţadele THERMOMAX® oferă proteţie la îngheţ, furtună și ploaie. Retușurile și lucrările de refacere a tencuielilor la pereţi nu mai sunt necesare, fiind eliminate complet.

Sănătatea spaţiului de locuit. Gândit ca un sistem care protejează spaţiul de locuit, THERMOMAX® face ca aerul cald care iese din clădire prin perete exterior să nu favorizeze apariţia mucegaiului. În spaţiul de aer rămas între sistemul THERMOMAX® și perete, vaporii se transformă în apă, fiind preluaţi în zona punctului de rouă pe folia de aluminiu de pe spatele panoului. În schimb, la sistemul clasic pe bază de polistiren, toată umezeala care trece prin peretele exterior se fixează pe spatele plăcii de polistiren, care are celule deschise în proporţie de cca. 90%, transformându-se în mucegai, îmbolnăvind definitiv clădirea.

Montaj simplu și rapid. Datorită proprietăţilor uscate ale sistemului THERMOMAX®, acesta poate fi montat în orice anotimp, fiind unul din cele mai rapide sisteme de anvelopare ale unei clădiri de pe piaţa românească. Astfel, o faţadă de 3.000 mp poate fi anvelopată în 15 zile lucrătoare de o echipă de 10 oameni.

Valoare adăugată la fiecare clădire. Datorită indicelui de reciclare de peste 70%, sistemul THERMOMAX® reprezintă o plus-valoare certă adusă oricărei clădiri pe termen mediu și lung. Sistemul THERMOMAX® are o perioadă de amortizare a costurilor de maxim patru ani.

Greutate redusă pe metru pătrat. Datorită greutăţii de doar 4,7 kg / mp, alegerea sistemului THERMOMAX® de către proiectanţi nu face necesară realizarea unei expertize tehnice asupra clădirii.

Imagine arhitecturală la nivelul anului 2020. Datorită tehnologiei de aplicare a vopselurilor pe suprafaţa tablei, se pot reda texte și/sau imagini 3D, ceea ce face ca sistemul THERMOMAX® să permită oricărui arhitect să își pună în valoare imaginaţia.

Curăţare și întreţinere simplă. Cu o suprafaţă vopsită în câmp electrostatic, faţadele THERMOMAX® devin rezistente la zgârieturi, iar pe suprafaţa acestora smogul și praful nu aderă, fiind îndepărtate de ploaie sau cu ajutorul unui furtun cu apă.

Eficienţă maximă pentru clădirile publice. Datorită versatilităţii vopsirii în câmp electrostatic (inclusiv modele speciale, precum cele de camuflaj), sistemul de anvelopare THERMOMAX® este cel mai indicat sistem pentru clădirile aflate în administrare publică.

Proces de producţie ecologic. Datorită procesului de producţie ecologic și a posibilităţilor de reciclare de peste 70%, sistemul THERMOMAX® este unul dintre cele mai ecologice sisteme de anvelopare.