Home Constructii Acoperisuri Țiglele ceramice de la Brikston – excelența în soluții pentru acoperiș
Țiglele ceramice de la Brikston – excelența în soluții pentru acoperiș

Țiglele ceramice de la Brikston – excelența în soluții pentru acoperiș

0

De mii de ani, ţigla de argilă arsă și-a demonstrat durabilitatea, calitatea și gradul de protecţie ridicat. Brikston Construction Solutions oferă cele mai bune soluţii pentru acoperișuri constând în ţiglă ceramică de cea mai bună calitate.

Confortul termic se îmbină cu cel fonic, iar ușurinţa în montare și raportul calitate-preţ vor înclina balanţa decizională în ceea ce privește opţiunea pentru acoperișuri. Atenţia sporită investită în procesul de fabricaţie este demonstrată de dezvoltarea acestui produs versatil și rezistent, care are certificat de garanţie de 30 de ani.

Obţinută prin arderea argilei de cea mai bună calitate, gama de ţiglă ceramică Mediteraneană oferită de Brikston este unică prin culorile rafinate, calde și texturile deosebite. Datorită aspectului estetic autentic mediteranean și al paletei de nuanţe rafinate, aceasta constituie soluţia optimă pentru clădirile de inspiraţie tradiţională.

Diamant, original și ambiţios

Din pasiune pentru design și inovaţie, Brikston include acum în portofoliul său de ţigle ceramice gama Diamant. Soluţie originală, premiată pentru design la BATIMAT în 2003, aceasta poate fi utilizată la acoperișul clădirilor moderne fie în varianta Argentique, fie în varianta Flamme Rustique. Caracterul aparte și personalitatea se combină acum într-o soluţie eficientă, prietenoasă cu mediul și cu casa ta: o soluţie de stil impresionantă și durabilă.

Alegerea soluţiei pentru acoperiș cântărește acum aproape la fel de mult cu atenţia acordată fundaţiei casei.

Despre companie

Brikston Construction Solutions este unul dintre liderii pieţei românești ai materialelor pentru zidărie și finisaje. Cu peste 40 de ani de experienţă în spate și peste 200 de angajaţi, compania este recunoscută în top pentru calitatea superioară a produselor sale precum și pentru rezistenţa la compresiune a materialelor pentru zidărie.

Brikston este marca de cărămizi și blocuri ceramice produse de Brikston Construction Solutions și reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a companiei. Principalul atribut prin care produsele Brikston se diferenţiază de celelalte cărămizi și blocuri ceramice existente pe piaţă este înalta rezistenţă la compresiune. Brikston oferă soluţii pentru: zidărie clasică / canale de ventilaţie / acoperiș / faţade / garduri / grădini / alei, trotuare, terase / pivniţe / grătare, precum și mortar, chit, adeziv.

Sistemul de izolații exterioare ROCKWOOL® REDArt®, eligibil pentru subvenționare prin programul „Casa Verde Plus”

REDArt® este un sistem de izolaţii exterioare care încorporează vata minerală bazaltică ROCKWOOL® în materialele pentru faţade. Fiind unul dintre materialele compatibile cu Programul „Casa Verde Plus”, acesta poate fi subvenţionat de către stat.

Anul acesta, Ministerul Mediului a lansat, în premieră, pe lângă tradiţionalul Program „Casa Verde” (subvenţionarea de panouri solare și pompe de căldură), și Programul Casa Verde Plus.

Proiectele finanţate prin „Casa Verde Plus” vor include, pe lângă sistemele de încălzire, optimizarea energetică prin folosirea de materiale cu amprentă redusă de carbon, respectiv izolarea termică a pereţilor cu materiale ecologice, precum lână, cânepă sau vata bazaltică, sisteme de acoperișuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse și sisteme de iluminat ecologice.

Ce este sistemul REDArt®

REDArt® pe bază de vată bazaltică ROCKWOOL® se încadrează în categoria de materiale subvenţionate prin programul „Casa Verde Plus”. Prin urmare, un avantaj important pe care îl oferă este acela că suma de bani alocată pentru achiziţie poate fi decontată de către stat. Sistemul se instalează pe pereţii deja existenţi ai clădirii, pentru a reduce pierderile de căldură, precum şi pentru a extinde durata de viaţă a clădirii. Izolaţiile exterioare sunt unele dintre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a performanţelor energetice ale clădirilor.

Avantaje

Izolaţia ROCKWOOL® este un material clasa A1, potrivit clădirilor de toate înălţimile şi tipurile. Este important ca reglementările privind siguranţa la foc să fie luate în considerare încă din timpul proiectării. Numai vata bazaltică poate contribui la realizarea unei clădiri complet sigure în ceea ce priveşte focul.

Izolaţia ROCKWOOL® este stabilă dimensional: ea continuă să ofere performanţă, deceniu după deceniu. Structura fizică unică a vatei bazaltice ROCKWOOL® îi păstrează forma şi rezistenţa, şi nu este afectată de schimbările de temperatură sau umiditate.

Tehnologia unică ROCKWOOL® Dual Density oferă beneficii de neegalat faţă de alte tipuri de izolaţii. Stratul superior al produselor Dual Density are o densitate mărită care îi conferă rezistenţă superioară la acţiuni mecanice şi impact. Stratul inferior are o densitate ce asigură un coeficient de transfer termic îmbunătăţit.

Fibrele din vată bazaltică ROCKWOOL® sunt hidrofobizate în masă. Impregnarea fibrelor de vată bazaltică în scopul hidrofobizării este realizată în masa produsului, şi nu doar la suprafaţă. Acesta este unul din motivele pentru care apa nu poate pătrunde în mijlocul plăcilor ROCKWOOL®, dacă nu se exercită o presiune ridicată.

Permeabilitatea ridicată la vapori a produselor ROCKWOOL® garantează un climat interior plăcut. Pereţii pot respira.

Datorită aerului din componenţa izolaţiilor ROCKWOOL®, si a faptului că nu conţin alte gaze chimice, precum agenţi de expandare, care în timp se difuzează din produs, proprietăţile izolaţiilor ROCKWOOL® nu se modifică.

Siguranţa clienţilor

Chiar dacă nu este utilizată în principal pentru asigurarea protecţiei la foc, datorită proprietăţilor sale incombustibile, izolaţia ROCKWOOL® nu propagă și nu răspândește focul, neeliberând căldură, fum sau particule incandescente.

Toate produsele de izolaţie ROCKWOOL® sunt fabricate din rocă vulcanică, fapt ce asigură durabilitatea și stabilitatea naturală de-a lungul duratei de viaţă a clădirii. Acest lucru înseamnă cu nu va fi niciodată nevoie să fie înlocuite.

Această structură unică a vatei bazaltice ROCKWOOL® îi păstrează forma și durabilitatea, nefiind afectată de schimbările de temperatură sau umiditate. Izolaţia ROCKWOOL® este stabilă pe termen lung: continuă să dea rezultate, ani la rând.

Izolaţia ROCKWOOL® poate fi utilizată și în condiţii meteorologice extreme, păstrându-și proprietăţile de izolare atât în cazul temperaturilor scăzute (de ex. instalaţii de oxigen), cat și în cazul temperaturilor foarte ridicate (până la 1.000°C ).

Produsele ROCKWOOL® au de asemenea proprietăţi termoizolante excelente. Acestea se datorează unor mici goluri de aer prinse în structura fizică a vatei bazaltice, care îi permit să păstreze căldura afară, în cazul climatelor călduroase și în interior, în cazul regiunilor reci.

Acest lucru înseamnă că puteţi crea o temperatură interioară stabilă și plăcută ani la rând, economisind în același timp energie și bani pentru răcire și/sau încălzire.

În acest an a fost lansat în premieră programul Casa Verde Plus. Bugetul total pentru acest an este de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei pentru persoanele fizice și 33 de milioane de lei pentru cele juridice. Un beneficiar persoană fizică poate primi maximum 40.000 de lei prin acest program, sumă care poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale și manoperă). Persoanele juridice, pentru clădirile de interes public, pot primi până la 500.000 de lei.