Home Amenajari TOP FIRE STOP transformă poveștile de groază în povești cu happy end
TOP FIRE STOP transformă poveștile de groază în povești cu happy end

TOP FIRE STOP transformă poveștile de groază în povești cu happy end

0

Ai ajuns în sfârșit la cabana ta din Predeal. După o săptămână foarte grea la birou, meriţi să te relaxezi puţin în casa ta de lemn pentru care ai muncit atât de mult. Soţia ta citește povești celor doi copii în camera lor de la etaj. Tu îţi fumezi liniștit ţigara încercând sa te uiţi la un film de acţiune. Adormi. Ţigara cade. Cabana ta e în flăcări. Reușești să-ţi salvezi familia. Priviţi cum vă arde casa. Îţi pare rău că nu ai avut încredere în noile soluţii de protecţie la foc.

***

Ești fericit. Ţi-ai urmat visul de a înfiinţa o grădiniţă. Ai reușit cu o investiţie mai mică pentru că ai construit-o pe structură de lemn. Astăzi e petrecerea de inaugurare. Totul e pregătit în sala principală, acolo unde se vor juca de-a v-aţi ascunselea copiii. Ghirlande de lumini pe pereţi printre decorurile de hârtie făcute chiar de micuţii tăi. Invitaţii apar unul câte unul. Spaţiul se umple de râsete. Muzică frumoasă pe fundal.

Intră tortul. Are forma grădiniţei tale. Artificiile aprinse de pe tort sclipesc efervescent pe masa de lângă perete. Scânteile întâlnesc hârtia creponată de pe peretele de lemn. Decorul ia foc instantaneu.

E agitaţie și nimeni nu pare să observe cum arde ceva pe perete. E drept, hârtia în flăcări pare să nu afecteze prea tare lemnul. Pare doar că vopseaua s-a umflat de supărare de la agitaţia prea mare. E neagră, gri, albă. E cenușă. Ar fi ca un dragon, dar nu scoate flăcări. Decorul de hârtie arde centimetru cu centimetru, dar lemnul peretului nu prea simte. E protejat de vopseaua care arată ca orice lavabilă.

Simţi miros de ars. Câţiva invitaţi observă focul și caută extinctorul.

Ghirlanda arde. Vopseaua Top Fire Stop se umflă. Cenușa formată acţionează ca un extinctor pentru foc, dar și ca o barieră între acesta și lemn. Flăcările nu se răspândesc și nici nu trec de stratul termospumant al Top Fire Stop. Lemnul e izolat termic de stratul de vopsea care măsoară doar 0,5-1 mm. Lemnul nu ia foc. Decorul de hârtie a ars complet.

Stai cu extinctorul în mână și nu-ţi vine să crezi ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ai fi protejat lemnul cu Top Fire Stop.

Cei 25 de ani de experienţă, cercetare și inovaţie ai echipei EUROPLASTIC se materializează în produse revoluţionare, de cea mai bună calitate. Aceste produse excepţionale au fost premiate cu diverse ocazii, inclusiv
la ultimul eveniment EUROINVENT 2016. Sunt certificate și agrementate, fiind livrate atât în ţara, cât și la export (Suedia, Australia și Orientul Mijlociu).

TOP FIRE STOP arată ca o vopsea normală, dar care are extraordinara calitate de a proteja substratul de acţiunea focului chiar și peste 3 ore.

Cum funcţionează?

În momentul în care vopseaua se încălzește foarte tare sub acţiunea flăcărilor, începe să se umfle rapid, formând un strat de spumă carbonizată. Aceasta protejează substratul (lemn, structură de oţel, pereţii casei, șarpante, astereală etc.) de temperatura de combustie, eliminând riscul de incendiere a structurilor fibrolemnoase, respectiv de înmuiere și distrugere a structurilor metalice.

Protecţie de lungă durată

Intervalul de timp în care TOP FIRE STOP asigură rezistenţa la foc a substratului depinde de câţiva factori, cum ar fi grosimea peliculei în care a fost aplicată vopseaua sau factorul de masivitate al structurii protejate. Testele efectuate de experţii Europlastic au dovedit rezistenţa la foc de peste 3 ore. Vopseaua termospumantă TOP FIRE STOP a fost special concepută pentru a fi aplicată pe suporturi de lemn, pe termoizolaţia cu spumă poliuretanică și pe structurile de metal. Se pretează în orice mediu, fie el industrial, comercial, rezidenţial, medical, alimentar etc. Vopseaua TOP FIRE STOP este agrementată pentru aplicare pe lemn.

 Caracteristici TOP FIRE STOP

  • Eficient – grad înalt de termoprotecţie
  • Accesibil
  • Rezistenţă în timp
  • Aplicare rapidă și ușoară – pensulă, trafalet, pulverizare cu pistol airless
  • Aspect estetic plăcut
  • Poate avea orice culoare
  • Rezistenţă la mucegai și bacterii
  • Ecologic
  • Non-toxic
  • Fără solvent, pe bază de apă.

Peste două decenii de experienţă și inovaţie

Compania EUROPLASTIC este specializată în hidroizolaţii, termoizolaţii, producţia de vopsele speciale, amorse și adezivi pentru terenuri de sport. De asemenea, dispune de laboratoare de cercetare și echipe cu o vastă experienţă în domeniul hidro-termo-fonoizolaţiilor cu spumă poliuretanică și poliuree EUROPOL® și în aplicarea pardoselilor epoxidice, poliuretanice și poliureice de ultima generaţie.

Cu o experienţă de 25 ani, EUROPLASTIC este în continuă dezvoltare, inovând și testând noi produse pentru a satisface nevoile clienţilor. Important de menţionat este că produsele
EUROPLASTIC au o calitate ridicată la de producător. Cu ocazia acestei aniversari, firma a participat la Euroinvent 2016, unde a primit medalia de aur pentru vopseaua ceramică Thermo Top, apoi bucurându-se de un real succes şi la expoziţia internaţională Project Qatar 2016.

EUROPLASTIC se bazează pe experienţă bogată și pe tehnologiile de ultima oră, fiind specializată în producţia de produse termoizolante, produse hidroizolante, vopsele epoxidice, vopsele poliuretanice, pardoseli epoxidice, pardoseli poliuretanice, vopsele lavabile, tencuieli decorative, tencuieli pentru soclu, adezivi, betoane decorative, terase verzi.