Home Amenajari Ușile rotative de la Global Worth Tower, similare cu cele de la Palatul Parlamentului din Londra
Ușile rotative de la Global Worth Tower, similare cu cele de la Palatul Parlamentului din Londra

Ușile rotative de la Global Worth Tower, similare cu cele de la Palatul Parlamentului din Londra

0

Brandul de uși rotative Blasi face parte din grupul Record și este distribuit în România de ALUTERM GROUP

Clădirea Global Worth Tower (denumirea iniţială a fost Bucharest ONE) a fost prevăzută cu uși rotative oferite de producătorul german Blasi, parte a grupului RECORD. Uși similare, de la același producător, se găsesc și la Palatul Parlamentului din Londra. Proiectantul a ales pentru Global Worth Tower, a doua cea mai înaltă clădire din București, soluţii la standardele cele mai ridicate. Pentru ușile de la intrare s-a optat pentru o soluţie de renume internaţional – uși rotative automate BLASI.

 Ușa de la intrare este cartea de vizita a unei clădiri, elementul care poate aduce un plus imaginii clădirii. Global Worth Tower este un simbol al eleganţei arhitectonice moderne în București, al cărei scop este să atragă marile companii și să inspire angajaţii lor prin serviciile oferite. În acest context, pentru intrare, era nevoie de o soluţie specială, de prestigiu. Portofoliul de lucrări BLASI, experienţa de peste 40 de ani a inginerilor germani și pasiunea cu care a fost proiectată și construită fiecare ușă au fost argumentele care au condus la alegerea acestui brand.

Firma BLASI este recunoscută la nivel mondial pentru ușile oferite la proiecte de renume: Clădirile Parlamentulului din Londra, Berlin și Strasbourg, clădiri de birouri – More London Offices, Munich Metropolitan Office Building, aeroporturi internaţionale, sedii de companii (Rolls Royce, Samsung, L´Oréal) etc.

Două uși rotative automate Blasi montate la Global Worth Tower

Clădirea Global Worth Tower a fost construită la intersecţia a trei mari artere stradale, în apropierea unei staţii de metrou și cu numeroase clădiri adiacente. Datorită acestui fapt, calea de acces trebuie să permită intrarea controlată pentru un număr mare de persoane.

Pentru a oferi pietonilor o cale de acces sigură și rapidă, la Global Worth Tower, ALUTERM GROUP a montat două uși rotative automate Blasi K21 în două canaturi cu diametru de 4.400 mm și cu o înălţime de 2.400 de mm. Cele două uși rotative automate facilitează un flux de 3.054 de persoane pe oră. Pentru persoanele cu dizabilităţi, viteza ușii poate fi redusă pentru a permite o trecere fără probleme.

Operatorul ușii rotative automate permite instalarea a două extraopţiuni:

  • Perdea de aer pentru menţinerea temperaturii interioare.
  • Ușa batantă integrată în canaturile ușii rotative cu rol de „Break-out” în caz de urgenţă. Aceasta facilitează evacuarea rapidă și în siguranţă a persoanelor din clădire.

Pentru a se potrivi cu design-ul clădirii, cele două uși rotative automate sunt făcute din sticlă cu finisaj de inox. Astfel, arhitectura modernă și interiorul metalic al clădirii integrează armonios cele două uși rotative automate Blasi K21.

Pentru ca vizibilitatea să nu fie afectată din cauza prafului și a impurităţilor, cele două uși vin echipate cu acoperiș anti-praf și anti-ploaie, combinând astfel utilul cu plăcutul.

Global Worth Tower, ahitectură și funcţionalitate la superlativ

La începutul anului 2014, a fost demarată construcţia unui colos arhitectonic, clădirea Bucharest One, la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu, Calea Floreasca și Șoseaua Pipera. Ulterior, Bucharest One și-a schimbat denumirea în Global Worth Tower.

Global Worth Tower, a doua cea mai înaltă clădire din Capitală, are 118 metri înălţime (cea mai înaltă clădire din București este Sky Tower, cu 137 metri), reprezentând în total 27 de etaje, dintre care:

  • trei etaje subterane
  • un etaj – parter
  • 23 etaje superioare, din care unul tehnic

Companiile care au închiriat spaţiu în Global Worth Tower

Clădirea a fost concepută pentru a oferi clienţilor săi spaţii de birouri funcţionale și moderne. Mai exact, aproximativ 60.000 de m² au fost oferiţi spre închiriere companiilor interesate.

  • Vodafone România a ales să își relocheze biroul în Global Worth Tower într-un spaţiu de 16.000 de m², semnând un contract pe 10 ani.
  • Huawei, cu un contract pe 5 ani, pentru un spaţiu de 2.500 de m2.
  • Firma de Avocatură NNDKP, care a închiriat în întregime etajul 18 al clădirii Global Worth Tower.
  • Wipro, firmă de Outsourcing.
  • Mega Image, care a închiriat o mare parte din parterul clădirii.

În prezent, preţul pentru un m², conform birouinfo.ro, este de 16 euro/m²/ lună.

La un calcul simplu al spaţiului disponibil, Global Worth Tower poate avea un venit anual de 2.560.000 de euro venit doar din închirierea spaţiilor de birouri, neluând în considerare negocierile și discounturile.

Pentru a facilita tranzitul autovehiculelor, clădirea oferă 514 locuri de parcare subterane și 124 de locuri de parcare exterioare.

Grupul RECORD din care face parte firma BLASI este unul dintre cei mai mari producători globali de uși automate.

Apartenenţa BLASI la grupul Record este garanţia unor servicii post-vânzare impecabile. Brandul Blasi face parte din grupul Record, distribuit în România de firma Siatec.