Home Amenajari Vă doriți o casă din lemn? Nu uitați cât de importantă este protecția la foc!
Vă doriți o casă din lemn? Nu uitați cât de importantă este protecția la foc!

Vă doriți o casă din lemn? Nu uitați cât de importantă este protecția la foc!

0

Sika® Pyroplast®, calitate premium pentru siguran]a familiei voastre!

lemn-esenta-tare-palDacă v-aţi decis să vă construiţi o casă având la bază lemn de esenţă tare ori derivate precum PAL, placaj sau chiar furnir, este important să reţineţi că lemnul este ușor inflamabil, iar pentru a vă proteja familia și bunurile materiale, este necesar să vă luaţi toate măsurile de protecţie încă din primele etape ale procesului de construcţie.

Pentru a diminua riscurile, specialiștii Sika recomandă reducerea inflamabilităţii lemnului prin folosirea sistemului special creat Sika Pyroplast. Acesta izolează împotriva căldurii, previne propagarea focului și răspândirea flăcărilor diminuând temperatura gazelor rezultate în timpul arderii. În acest fel, locatarii au timp să salveze în timp util atât bunurile materiale, cât şi întreaga familie.

Recent lansat pe piaţa locală, sistemul Sika Pyroplast este compus din trei produse ce asigură trei straturi transparente: un primer – Sika Pyroplast Wood T Primer, stratul de protecţie propriu-zis – Sika Pyroplast Wood T, și un strat final de acoperire – Sika Pyroplast Wood Top T. Toate cele trei produse se aplică ușor, fie manual cu trafaletul sau pensula, fie prin pulverizare, imediat ce suprafaţa din lemn a fost curăţată și uscată. Sistemul se utilizează exclusiv la interior și nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la aspectul locuinţei. Straturile de protecţie la foc combină cea mai eficientă protecţie cu avantajele estetice. Deoarece grosimea stratului de acoperire este foarte subţire, nu ascunde frumuseţea naturală a lemnului.

Cum funcţionează sistemul SIKA PYROPLAST?sika-pyroplast

În cazul unui incendiu, stratul de protecţie creat de cele trei produse ale soluţiei Sika Pyroplast se activează sub efectul căldurii, generând un strat termospumant, care acţionează precum un adevărat scut protector, împiedicând flăcările să intre în contact direct cu lemnul. În plus, în urma testelor efectuate de către specialiștii Sika, s-a observat faptul că, spre deosebire de lemnul netratat sau cel tratat cu alte produse de ignifugare din comerţ, în incinta protejată cu Sika Pyroplast, focul s-a stins aproape complet în doar 25 de minute, păstrând lemnul din pereţi intact. Pe de altă parte, în celelalte două încăperi, focul a afectat în totalitate structurile din lemn.

Mai multe detalii despre sistemul Sika Pyroplast puteţi găsi pe www.sika.ro,  dar şi în reţeaua DIY parteneră Dedeman.

Save