Home Noutati5 Visezi adesea la propriul parc, terasă verde, grădină de flori, seră, pe terasa blocului în care locuieşti?
Visezi adesea la propriul parc, terasă verde, grădină de flori, seră, pe terasa blocului în care locuieşti?

Visezi adesea la propriul parc, terasă verde, grădină de flori, seră, pe terasa blocului în care locuieşti?

0

Acum poţi să-ţi materializezi visul și să ai parte de liniște în mijlocul orașului întrucât grijile legate de hidroizolaţie nu mai sunt de actualitate. Soluţia ideală pentru hidroizolarea suprafeţei, atât din punct de vedere al costului cât și al simplităţii în aplicare, este MARISEAL SYSTEM® – un sistem premium de membrane lichide.

 

MARISEAL SYSTEM® este un înveliş poliuretanic monocomponent, permanent elastic, cu aplicare lichidă care atunci când se întăreşte devine o membrană uniformă de hidroizolaţie cu elasticitate ridicată. Datorită proprietăţilor sale tehnologice ridicate, acest produs rezolvă problemele legate de hidroizolaţie, acolo unde alte metode dau greş, precum: acumularea de apă, îngheţ, umiditate, expunere la soare pe termen lung, etc. Membrana aplicată este rezistentă la pătrunderea rădăcinilor şi la umiditate ridicată, care este permanentă în cazul teraselor verzi.

MARISEAL SYSTEM® pentru terase verzi se compune din:

  • Primer MARISEAL 710® – este o amorsă poliuretanică transparentă pe bază de solvenţi, rigidă, cu putere mare de penetrare, monocomponentă şi cu uscare rapidă. Se utilizează ca amorsă în aplicaţii de hidroizolaţie şi de etanşare pentru suprafeţe absorbante: beton, mortar, gips, lemn, cărămidă etc.
  • Primer MARISEAL AQUA PRIMER® – este o amorsă epoxidică, bicomponentă, transparentă, rigidă, pe bază de apă. Utilizată ca amorsă universală în aplicaţii de hidroizolaţie, etanşare şi de acoperire pardoseli pe suprafeţe absorbante şi neabsorbante, ca strat preliminar în hidroizolaţiile cu Mariseal 250.
  • Membrana hidroizolantă MARISEAL 250® este o soluţie lichidă care atunci când este aplicată formează o membrană uniformă, fără îmbinări, eliminând riscul infiltraţiilor ulterioare. Are o capacitate de umplere a fisurilor de până la 2 mm, chiar şi la -10°C. Îşi păstrează proprietăţile mecanice la o temperatură cuprinsă între -30°C şi +90°C, conferă permeabilitate vaporilor de apă, este rezistentă la acţiunea detergenţilor, uleiurilor şi substanţelor chimice comune.
  • Pânza de armare MARISEAL FABRIC® – este un material geotextil poliesteric, neţesut (60-65 g/mp), ce se utilizează în principal ca material textil de ranforsare, în combinaţie cu membranele de hidroizolaţie. Se aplică uşor, conferă o excelentă rezistenţă la rupere și este stabilă UV.

Peste sistemul de hidroizolaţie MARISEAL SYSTEM® se aplică membrana de protecţie şi drenaj din HDPE /PP, apoi un strat de pietriș, peste care se aşează stratul de cultură (un amestec de pământ şi turbe speciale).

 

Niciodată nu a fost mai simplu să hidroizolezi în mod profesional cu MARISEAL SYSTEM®.

Gestionarea umidităţii presupune o abordare completă, ţinând cont și de rezultatul final al proiectului, nu doar să rezolve temporar o problemă legată de infiltraţii. Timpul este nepreţuit, de aceea alegerea soluţiei de hidroizolaţie potrivită va economisi atât timp, cît și bani oferind confort și durabilitate sporite.

Specialiştii TEMAD vă propun o soluţie profesională de hidroizolare pe bază de poliuretan care vă va ajuta sa reduceţi costurile de manoperă generate de decopertarea, repararea şi aplicarea de noi membrane de carton bituminos, va reduce semnifcativ durata de desfăşurare a lucrărilor, find în acelaşi timp durabilă şi eficientă. Membranele pentru hidroizolaţie lichide se aplică direct peste hidroizolaţia existentă (membrana bituminoasă), după ce s-au făcut lucrările necesare de reparare a stratului suport. Astfel, se pot acoperi orice forme ale suprafeţelor care nu puteau fi hidroizolate eficient cu soluţiile clasice. Reparaţia membranei bituminoase vechi constă în: sigilarea şi armarea tuturor îmbinărilor membranelor din carton bituminos cu MARISEAL FABRIC® – bandă de geotextil impregnată cu membrana poliuretanică lichidă şi, ulterior, acoperirea întregii suprafeţe cu două straturi succesive de Mariseal 250®. Membrana poliuretanică lichidă preia forma suprafeţei suport, făcând o hidroizolaţie completă, inclusiv a diferitelor detalii complexe (aeratoare, luminatoare, coşuri de fum şi alte detalii de pe acoperişuri). Sistemul se poate aplica atât peste membranele din carton bituminos vechi, cât şi pe acoperişurile şi terasele ce nu au fost hidroizolate anterior.

În cazul în care doriţi o suprafaţă circulabilă pietonal, care să aibă şi rol hidroizolant, dar şi estetic, recomandăm MARISEAL
SYSTEM® pentru terase circulabile, alcătuit din:

  • Primer Mariseal 710® sau Mariseal Aqua Primer®, în funcţie de substratul pe care se aplică hidroizolaţia: substrat absorbant (Mariseal 710®) sau neabsorbant (Mariseal Aqua Primer®).
  • Hidroizolaţia Mariseal 250® care după aplicare formează o membrană continuă, fără îmbinări eliminând astfel riscul de infiltraţii. Mariseal 250® reflectă soarele, contribuind astfel la termoizolaţie. Suprafaţa hidroizolată poate fi utilizată pentru trafic pietonal sau mediu, în funcţie de învelişul superior din cadrul MARISEAL SYSTEM®.
  • Mariseal 400® este un strat poliuretanic alifatic, elastic, stabil la acţiunea radiaţiilor UV şi din punct de vedere al culorii, ce se aplică peste membrana de hidroizolaţie MARISEAL 250®, conferind un finisaj rezistent ce poate suporta condiţii de trafic pietonal casnic. Suprafaţa obţinută după aplicarea Mariseal 400® este rezistentă, decorativă, uşor de curăţat, prelungind durata de viaţă a hidroizolaţiei, oferind o protecţie pe termen lung, chiar şi în cele mai dificile condiţii. Mariseal 400® se recomandă a fi utilizată peste suprafeţele acoperite cu membranele de hidroizolare lichide MARISEAL destinate traficului pietonal casnic, precum: acoperişuri, balcoane, verande, terase, etc.
  • Mariseal 420® este un strat poliuretanic alifatic, dur-elastic, stabil la acţiunea radiaţiilor UV şi din punct de vedere al culorii, ce se aplică peste membrana de hidroizolaţie MARISEAL 250®, oferind un finisaj rezistent ce poate suporta condiţii de trafic pietonal greu şi rutier uşor. Aplicarea Mariseal 420® are ca rezultat o suprafaţă rezistentă la abraziune, lucioasă, uşor de curăţat. Mariseal 420® se foloseşte ca strat de acoperire a hidroizolaţiilor lichide MARISEAL când se urmăreşte obţinerea unor suprafeţe destinate traficului pietonal public, precum: platforme pietonale şi trotuare, tribune de stadion, pieţe, zone de parcare auto-expuse, etc.

 

 

 

Despre TEMAD CO SRL

Temad este importator și distribuitor naţional de top pe piaţa materialelor auxiliare pentru construcţii, amenajări și industrie. Temad este unic distribuitor al produselor Bison în România de aproximativ 25 ani. Compania are un portofoliu vast de produse de calitate superioară ce acoperă o arie foarte largă de aplicaţii şi utilizări: adezivi, etanşeizanţi, spume poliuretanice, materiale pentru hidroizolare, echipamente de protecţie, sisteme de fixare, abrazive şi scule aşchietoare, profile din aluminiu şi PVC, accesorii pentru zugrăvit, plasă din fibră de sticlă, accesorii pentru termoizolaţii şi pentru gips-caton, benzi adezive şi de etanşare, vopsele lavabile, tencuieli decorative, vopsele spray retuș auto, vopsele decorative şi speciale, spray-uri tehnice, accesorii pentru baie şi bucătărie, produse pentru curăţenie și întreţinere, scule și unelte. Fiecare produs este rezultatul investiţiilor în cercetare, în dezvoltarea de tehnologii inovatoare şi sigure şi în atenţia sporită la impactul asupra mediului şi asupra oamenilor. La acest pachet se adaugă serviciile de vânzare consultativă, training de specialitate, livrare promptă în 24 de ore, în cele mai bune condiţii, oriunde în ţară, atât în magazinele de profil din comerţul tradiţional şi din comerţul modern, cât şi direct pe şantiere sau la companii din domeniu.