Home Companii Vopsele de TOP de la Europlastic
Vopsele de TOP de la Europlastic

Vopsele de TOP de la Europlastic

0

Cei 25 de ani de experienţă, cercetare și inovaţie ai echipei EUROPLASTIC se materializează în produse revoluţionare, de cea mai bună calitate. Aceste produse excepţionale au fost premiate cu diverse ocazii, inclusiv la ultimul eveniment EUROINVENT 2016. Sunt certificate și agrementate, fiind livrate atât în ţara cât și la export (Suedia, Australia și Orientul Mijlociu).

THERMO TOP®THERMO-TOP-ambalaj--fara-fundal

Singura vopsea termoizolantă pentru faţade cu arhitectură deosebită, cum ar fi stucatura decorativă, peste care nu se poate monta termoizolaţia cu polistiren sau spumă poliuretanică.

THERMO TOP® este o vopsea ecologică pe bază de nanotehnologie, cu proprietăţi excelente de izolare termică în strat ultrasubţire (0.5mm – 3mm).

Vopseaua termoizolantă THERMO TOP® înglobează cea mai modernă tehnologie termoizolantă pe principiul scutului termic al navetelor spaţiale care determină izolaţia termică la diferenţe de temperatură chiar și de mii de grade Celsius. Această tehnologie fost iniţiată de laboratoarele NASA și a fost transferată principial în cadrul produselor EUROPLASTIC.

Vopseaua termoizolantă THERMO TOP® conţine nanosferele ceramice care crează, practic, un strat de vid care împiedică schimbul de energie între exterior și interior. Căldura fiind un transfer de energie, o cantitate de energie termică mutată dintr-un loc în altul, acest transfer de căldură nu se mai produce din moment ce suprafeţele de interior și exterior nu mai comunică între ele.

Particulele din componenţa sa determină o izolare termică excepţională, determinând reducerea cantitatăţii de căldură transmisă vara prin pereţii exteriori către interior, iar iarna, reducerea cantităţii de căldură pierdută prin pereţii interiori către exterior. Practic, suprafeţele respective nici nu se încălzesc nici nu se răcesc, rămânând neutre din punct de vedere al consumului energetic. De exemplu, acoperișurile sau pereţii din tablă, aluminiu sau orice alt material nu se mai încing și nu mai emit radiaţie termică. Practic, la o expunere directă la radiaţia solară, o suprafaţă metalică ajunge la temperaturi de 60-80 de grade transmiţând căldura în structura clădirii într-un sens sau altul și mărind astfel sarcină termică a clădirii.

Aplicarea unui strat subţire de THERMO TOP® va permite obţinerea unei suprafeţe neutre cu temperatură neutră (în cazul respectiv, temperatura de +300 C) receptată ca o suprafaţă rece, care nu va emite o încărcare termică a substratului întrucât mare parte din energia radiaţiei solare (86.3%) va fi reflectată, conform ASTM C 1549 09, potrivit laboratorului Guvernamental din Dubai unde a fost testată.

Eficienţa vopselei THERMO TOP® este dată de cele patru calităţi excepţionale ale sale:

 1. Izolaţie termică deosebită;
 2. Caracter anti-condens prin eliminarea condiţiilor de apariţie a picăturilor de apă și a cauzelor formării mucegaiului, prevenindu-se astfel apariţia acestuia;
 3. Termoreflexia razelor solare, implicit a radiaţiilor infra-roșii;
 4. Conservă căldura interioară prin reducerea puternică a transmiterii căldurii și prin excelentul său caracter termoizolant. Conservarea temperaturii din camere conduce, astfel, la costuri minime de energie.

THERMO TOP® stopează circulaţia prin convecţie internă în secţiunea stratului de izolaţie, evitând astfel formarea condensului în zona punctului de rouă, fenomen care se petrece de regulă în izolaţiile permeabile pe bază de vată de sticlă. În acest caz, crește mult umiditatea, ceea ce conduce la apariţia coroziunii, a ruginii și la scăderea totală a izolaţiei termice iniţiale.

În concluzie, THERMO TOP® este soluţia modernă și eficientă cu următoarele calităţi:

 • Barieră termică
 • Rezistenţă mecanică
 • Previne apariţia condensului
 • Rezistenţă crescută la vaporii de apă
 • Neinflamabilă
 • Previne apariţia și dezvoltarea mucegaiului
 • Reflectă radiaţia solară (implicit respinge căldura) și izolează termic
 • Necesită un strat subţire, de doar 0.5-3 mm
 • Rezistenţă termică excelentă
 • Aderenţă excelentă la orice suprafaţă: metal, beton, lemn, sticlă etc.
 • Aplicare foarte ușoară: cu trafalet, gletieră sau prin pulverizare airless
 • Produs ecologic, neinflamabil, inodor

Vopseaua termoizolantă THERMO TOP® este potrivită atât la exterior, cât și la interior, pe orice tip de suprafaţă, pentru pereţi, terase, conducte, ţevi, rezervoare, autovehicule, cisterne de căi ferate, containere, acoperișuri metalice etc.

Spre deosebire de izolaţia convenţională, cum ar fi vata de sticlă, pături, fibre izolante sau izolaţie prefabricată de tip silicat de calciu pentru ţevi, THERMO TOP® este impermeabilă și nu este afectată de apa sărată. Formează un strat continuu, neîntrerupt. Formează, de asemenea, un strat rezistent la intemperii excelent în comparaţie cu celelalte tipuri de izolaţie.

TOP FIRE STOPTop-Fire-Stop-ambalaj-metal-fara-fundal

O altă vopsea revoluţionară produsă de Europlastic este cea termospumantă TOP FIRE STOP.

TOP FIRE STOP arată ca o vopsea normală, dar vine la pachet cu extraordinara calitate de a proteja la foc substratul chiar și timp de peste 3 ore. În momentul în care vopseaua aplicată se încălzește foarte tare, aceasta începe să se umfle rapid, formând un strat de spumă carbonica. Această spumă protejează substratul (lemn, pereţii casei, poduri, șarpante, astereală, structură de oţel etc.) de temperatura de combustie, eliminând riscul de incendiere a structurilor fibrolemnoase, respectiv de înmuiere și distrugere a structurilor metalice.

Intervalul de timp în care TOP FIRE STOP asigură rezistenţa substratului la foc depinde de câţiva factori, cum ar fi grosimea peliculei în care a fost aplicată vopseaua sau factorul de masivitate a structurii protejate.

Vopseaua intumescentă (termospumantă) TOP FIRE STOP a fost special concepută pentru a fi aplicată pe suporturi de lemn, pe termoizolaţia cu spumă poliuretanică și pe structurile de metal, în structuri industriale, comerciale, rezidenţiale, școli, spitale, aplicaţii marine etc.

 • Eficient – grad înalt de termoprotecţie
 • Accesibil
 • Rezistenţă în timp
 • Aplicare rapidă și uşoară – pensulă, trafalet, pulverizare cu pistol airless
 • Uscare rapidă
 • Aspect estetic plăcut
 • Poate avea orice culoare
 • Rezistenţă la mucegai și bacterii
 • Ecologic
 • Non-toxic
 • Fără solvent, pe bază de apă.

HYDRO TOP®HYDRO-TOP-ambalaj-metal-fara-fundal

HYDRO TOP® este o vopsea hidroizolantă care prezintă caracteristici superioare faţă de un produs bituminos. Factorul cheie care transformă această vopsea în soluţia ideală pentru hidroizolaţii îl reprezintă suprafaţa continuă. Spre deosebire de membranele bituminoase, în stratul de Hydro Top pus în operă nu există imbinări. În consecinţă, dispare posibilitatea de infiltrare a apei în substrat, aceasta reprezentând principala problemă a variantelor de hidroziolaţie discontinue, care folosesc îmbinări de membrane.

Utilizare:

Membrana lichidă pentru hidroizolaţii HYDRO TOP® se utilizează atât în lucrări noi de hidroizolaţie, cât și pentru remedierea și întreţinerea lucrărilor vechi la acoperișuri, fundaţii, subsoluri cu umiditate ridicată, balcoane etc.

Membrana acrilica HYDRO TOP® se aplică pe suprafeţe din beton, rigips, bitum, cărămidă, glet de ipsos, membrane bituminoase, folie de PVC, metal, spumă poliuretanică.

Caracteristici:

 • Reflectă din radiaţia solară
 • Flexibilitate crescută
 • Aderenţa excepţională la majoritatea suprafeţelor (materialelor de construcţii): table zincate, tablă neagră, table de aluminiu, plăci policarbonat, plăci PVC, spumă poliuretanică, folie polietilenă, folie PVC, membrane bituminoase etc.
 • Stabilitate la intemperii
 • Prezintă caracteristici superioare faţă de un produs bituminos
 • Este un produs omogen, cu o consistenţă păstoasă
 • Finisaj estetic și în orice culoare
 • Funcţionează și ca strat de reflexie a luminii
 • Este un produs ecologic cu durată foarte lungă de viaţă.

Save